Bu kurs denizde hayat kurtaracak

Bu kurs denizde hayat kurtaracak

Bu kurs denizde hayat kurtaracak

Bu kurs denizde hayat kurtaracak

Bu kurs denizde hayat kurtaracak
18 Haziran 2014 - 09:43

Kırklareli’nin Demirköy Halk Eğitim Merkezi tarafından 16-30 Haziran 2014 tarihleri arasında İğneada Beldesi’nde vatandaşlara yönelik “Suda Can Kurtarma Kursu” açıldı...




HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Demirköy Halk Eğitim Merkezi tarafından 16-30 Haziran 2014 tarihleri arasında İğneada Beldesi’nde vatandaşlara yönelik “Suda Can Kurtarma Kursu” açıldı.


Havaların ısınmasıyla birlikte, insanlar İğneada sahillerinde denize girmeye başladılar. Geçtiğimiz yılarda çok sayıda suda boğulma vakası olmuştu. Bu boğulmaların büyük bir kısmı sahile yakın yerlerde gerçekleşti. Kurban bazen boğulmak üzere olan kişiyi kurtarmak için suya atlayan masum kişiler oldu. İlk yardım kurallarının iyi bilinmesi suda boğulma tehlikesi geçiren pek çok kişinin tekrar hayata dönmesini sağlar. Uzmanlar, suda müdahale eğitimi almamış bir kişinin, yüzme bilse dahi çırpınan mağdura yardım etmemesi gerektiğini söylüyorlar. Aksi halde suda çırpınan kişi kendisini kurtarmak isteyene sarılarak birlikte boğulmalarına sebep olabilir. 


Bu sebeple, sahil beldelerinde bu tür acil durumlarda nasıl davranılması gerektiğini teorik ve pratik uygulamalar yaptırılarak öğretilmelidir düşüncesinden yola çıkan Demirköy Halk Eğitim Merkezi denizde boğulmalara karşı ilk yardım kursu açma kararı aldı. Cankurtaran Avni Alkan tarafından verilecek olan 64 saatlik kursa 23 kursiyer katıldı. Kurs boyunca kursiyerlere teorik ve pratik olarak eğitim verilecek. Kurs denizde yapılan uygulamalarla son bulacak.


Eğitimin her alanda olması gerektiğini belirten Demirköy Halk Eğitim Müdürü Mehmet Kuşçu; “İğneada Trakya’nın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Yaz sezonu öncesinde sahil beldemizde boğulmaları en aza indirme amacıyla suda can kurtarma eğitimi veriyoruz. Verilecek olan ’’Suda Can Kurtarma’’ eğitimiyle yaz sezonu boyunca meydana gelebilecek olası boğulma vakalarının önüne geçmeyi planlıyoruz. Kursumuzda ihtiyaç duyulduğunda, su içinde şuurlu ya da şuursuz kazazedeye yaklaşabilecek, müdahale edip sudan tehlike oluşturan ortamdan uzaklaştırabilen kişilerin yetiştirilmesi amaçlanıyor” dedi. (Gülcan Kutlu)