“Biz laf değil, iş üreteceğiz”

“Biz laf değil, iş üreteceğiz”

“Biz laf değil, iş üreteceğiz”

“Biz laf değil, iş üreteceğiz”

“Biz laf değil, iş üreteceğiz”
14 Şubat 2011 - 09:26

* 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Milletvekili Aday Adaylığı sebebi ile AK Parti Kırklareli İly Başkanlığı görevinden istifa eden Yurdaer Ulus’un yerine Genel Merkez tarafından atanan Emin Tunç düzenlediği basın toplantısında; Bilgisiz ve belgesiz konuşmalara, gereksiz tartışmalara girmeyeceğiz. Laf değil iş üreteceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus’un 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Genel Seçimler’de Milletvekili olabilmek için Aday Adaylığını açıklayarak görevinden istifa etmesinin ardından, AK Parti Genel Merkezi tarafından Emin Tunç AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’na atandı.
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç, göreve atanması ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere 11 Şubat 2011 Cuma günü saat 19.00’da Parti binasında bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına; AK parti Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erbil Doğan, yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.
Böyle bir göreve layık görülmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Tunç yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Sayın Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Teşkilatımızın değerli mensupları, basınımızın güzide temsilcileri öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Hepinizin bildiği gibi İl Başkanımız Yurdaer Ulus beyin istifası sebebiyle Boşalan İl Başkanlığı’na sizlerin önerisi ile Genel Merkezimiz tarafından görevlendirildim. Şahsıma gösterilen bu güven ve itimada planlı, programlı ve katılımcı bir çalışma ile layık olmaya çalışacağım.
Bu vesile ile beni bu göreve layık gören başta Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanımız Sayın Ekrem Erdem’e, Bölge Sorumlusu  Milletvekili Enver Yılmaz'a, Koordinatör Milletvekili Mehmet Emin Tutan ve Ayhan Yılmaz'a ilimiz Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam'a, Yönetim Kurulu arkadaşlarıma İlçe ve Belediye Başkanlarıma İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerimize, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.
* “İnsanı ön plana alarak ülkeye sevgi ve kardeşlik iklimini getirdik”
Bildiğiniz gibi AK Parti İktidarı’nın en büyük başarılarından biri milletlimizin kendisine ve ülkesine olan güvenini yeniden tesis etmesi, devletimiz ile milletimiz arasına örülen duvarları kaldırması yeni bir inşa ve imar dönemini başlatmasıdır.
Sekiz yıl boyunca insanı ön plana alarak ülkeye sevgi ve kardeşlik iklimi getirmiştir. Demokrasiyi güçlendirerek, hukukun üstünlüğünü kurarak, hak ve özgürlükler alanını genişleterek, ekonomiyi büyüterek insanımızı ve ülkemizi dünya ülkeleri arasında sayılır ve saygın duruma getirmiştir. Artık Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Avrupa'da, Uzak Doğu’da, Afrika'da velhasıl dünyanın her yerinde Türkiye bilinir ve güvenilir ülke olmuştur.
Çağımızın yıldızlaşan liderleri arasında yerini alan Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın durmak yok yola devam prensibi bize sevdamız millet görevimiz hizmet anlayışını kazandırmıştır. Unutmayalım ki ülkeyi sevmek ve insanlara faydalı olmak ancak ve ancak hizmetle olur.
AK Parti İktidarı’nda ekonomimiz Avrupa'nın ö.büyük ekonomisine geldi. İhracat arttı. Türk malları sınırları aştı. Enflasyon canavarı yok oldu. Kişi Başına Milli Gelir 3 bin 500 dolardan 2009 da 8 bin 500 dolara ulaştı. Hedef 10 bin dolar. Sağlıkta hastaneler birleşti sağlık iyileşti. Türkiye artık dumansız hava sahası oldu. Nesiller boyu sağlık için büyük çalışmalar yapıldı. Sağlıkta sınırlar aşıldı. Sosyal Güvenlikte, Sosyal Yardımlaşmada, Eğitim, Tarım, Ulaşım ve Haberleşmede duble yollar, demir yolları, hızlı tren yolları, denizcilikte devrim yapıldı. Gemi inşasında dünya 5.si olduk. Artık herkes uçağa biner oldu. Türkiye uçuşa geçti. Güvenlik ve Enerjide, Dış Politikada bölgesinde lider dünyada söz sahibi Türkiye, Kadın ve Ailede, Adalet, Turizm, Toplu Konut, Çevre ve Orman alanlarında büyük yatırımlar ve atılımlar gerçekleştirildi.
* “Konuşacağız fakat kavga ve kaos oluşturmayacağız”
Bizlerde yönetim ve il teşkilatı olarak partimizin bu çalışmalarını örnek alarak yönetimin ve teşkilatımızın bütün organları (Belde ve İlçe Yönetimleri, Kadın ve Gençlik
Kolları Başkanları, Belediye Başkanları, Genel Meclis ve Belediye Meclisi Üyeleri, Köy ve Mahalle Temsilcilikleri, Partimizin eski başkan ve yöneticileri ve tüm üyelerimizle) birlikte ilimizdeki çalışmalarımıza hızla, özveriyle devam edeceğiz. Partimizin güçlenmesi, ilimizin gelişmesi ve kalkınması ve gerekli yatırımlardan yararlanması için çalışacağız.
Demokrat ve muhafazakâr bir tavırla tartışacağız. Konuşacağız fakat kavga ve kaos oluşturmayacağız. Ortak aklı oluşturarak birlik, beraberlik ve kardeşlik ölçüleri ile hareket edeceğiz. Ayrımcılığa, hizipleşmeye, hesaplaşmaya fırsat vermeyeceğiz. Kırgın, dargın, üzgün kardeşlerimiz varsa onlara gönlümüzü ve elimizi açarak beraber çalışacağız.
* “Laf değil iş üreteceğiz”
İnsanın olduğu yerde sorun olur. Sorunlar parti teşkilatı içinde çözülür önemli olan iyi niyet ve hizmet anlayışıdır. Sızlanmaya sorun üretmeye değil iş üretmeye talip olacağız. Şikayet ve sızlanma zayıfların silahıdır. Bilgisiz ve belgesiz konuşmalara, gereksiz tartışmalara girmeyeceğiz. Laf değil iş üreteceğiz. Takılıp kalmayacağız. Bu hususta Mevlana felsefesini yürüteceğiz.
Kör cehalet çirkefleştirir insanları! Suskunluğum asaletimdendir... Her lafa verecek bir cevabim var... Lakin bir lafa bakaram laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye... Kardeşim sen düşünceden ibaretsin Geriye kalan et ve kemiksin Gül düşünür gülistan olursun Diken düşünür dikenlik olursun
Muhalefetsiz demokrasi olmayacağı gibi, parti içi demokrasinin güçlenmesi için çok seslilikte olacaktır. Ancak bu çok seslilik ayrışma, kavga ve kaos sebebi olmamalıdır. Bizler tahriklere kapılmayacağız kirli ve gizli tezgahlara da göz yummayacağız.
Bizler Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir" felsefesiyle birlik beraberlik ve kardeşlik, istikrar ve güven sevgi ve saygı çerçevesinde çalışarak hizmet edeceğiz. Çünkü bizde bu potansiyel ve dinamizm vardır.
* Emin Tunç kimdir?
01.01.1953 Yılında Kırklareli Pınarhisar Kaynarca beldesinde doğdum. İlkokulu Kaynarcada okudum. Orta ve Lise tahsilimi parasız yatılı olarak Sakarya İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladım. Anadolu Üniversitesi (AÖF) Sosyal Bilimler Bölümü’nü dışarıdan bitirdim.
1975 yılında askerlik dönüşü Pınarhisar'da Nüfus Memuru olarak göreve başladım. 1977 yılında Kaymakamlık Tahsisat Katipliği’ne, 1979 yılında da Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’ne atandım. 1987 yılında Kırklareli Vali Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandım. 12 yıl bu görevde bulundum ve 1999 yılında emekli olup tekrar sözleşmeli olarak Kırklareli Valiliği Mülteci Kampı’na müdür olarak görevlendirildim. 2007 yılında bu görevden ayrıldım.
Kırklareli'nde görevli bulunduğum bu süre içinde ayrıca 1 yıl Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı, 8 yıl Kırklareli İl Futbol Temsilciliği, 1 yıl Faal Futbol Hakem Gözlemciliği, 10 yıl kesintisiz Kaynarca Spor Kulüp Başkanlığı yaptım. 2009 yılında AK Parti 3. Olağan İl Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. AK Parti İl Sekreteri ve Başkan Yardımcısı görevini ifa etmekte iken 09 Şubat 2011 tarihinde AK Parti M.K.Y.K.kararı ile İl Başkanlığı’na atandım. Evli 2 çocuk babasıyım.” (s)