“Biyogaz” hakkında bilgiler verildi

“Biyogaz” hakkında bilgiler verildi

“Biyogaz” hakkında bilgiler verildi

“Biyogaz” hakkında bilgiler verildi

“Biyogaz” hakkında bilgiler verildi
17 Mayıs 2012 - 09:20

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), Lüleburgaz Belediyesi’nin misafirliğinde “Biyogaz” konulu bir seminer düzenledi.




HABER MERKEZİ





Ata İş Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Hasan Çebi, Lüleburgaz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Karaman, TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yıldız, Genel Sekreter Atilla Celep, Çevre İl Müdürlüğü Çevre Şube Müdürü Emre Kalaycı ve hayvan yetiştiriciliği yapan dernek üyelerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı.


Prof. Dr. Durmuş Kaya, yaptığı sunumda “Biyogaz” hakkında genel bilgiler verdi. Hayvan atıklarının kullanılarak enerji üretilmesi esasına dayanan Biyogaz Tesisleri’nin kurulurken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan ve özellikle Avrupa’da bu tesislerin yaygın bir şekilde açıldığını söyleyen Kaya; “80 milyon ton hayvansal atık bulunan ülkemizde bu tesislerin kurulması ile yeni bir sektör ortaya çıkacak, istihdam sağlanacaktır” dedi.


Belediye Başkanı Emin Halebak ise konuşmasında; “Değişen dünya şartlarında Amerika, Japonya, Avrupa krizle boğuşuyorsa demek ki hovardalık yılları son bulmuştur. Artık sinekten yağ çıkarmanın planlarını yapmalıyız. Atıklarımızın geri kazanımı bizlere fayda sağlayacaksa gereksinim varsa yapılmalıdır. Bizler Lüleburgaz Belediyesi olarak yasaların elverdiği ölçüde finansta dâhil olmak üzere sizlere destek vermeye hazırız” dedi.


Daha sonra söz alan İl Çevre Şube Müdürü Emre Kalaycı, katılımcılara Çevre Kanunları ve hayvan yetiştiricilerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. Kalaycı; “Çevre konusunda maalesef hiç çaba sarf etmeyen işletmelerimiz mevcut. Unutulmamalı ki çevreye zarar veren, verdiği zararı karşılamak zorundadır” dedi.