Bilal Yapıcı Anaokulu Eğitim ve Öğretime başladı

Bilal Yapıcı Anaokulu Eğitim ve Öğretime başladı

Bilal Yapıcı Anaokulu Eğitim ve Öğretime başladı

Bilal Yapıcı Anaokulu Eğitim ve Öğretime başladı

Bilal Yapıcı Anaokulu Eğitim ve Öğretime başladı
13 Ekim 2009 - 10:28

* Kırklareli merkez ilçenin ikinci Anaokulu olan Bilal Yapıcı Anaokulu Kocahıdır Mahallesi Balabanbaba Mevkii’nde dün saat 10.00’da Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in de katıldığı törenle eğitim ve öğretime başladı.


HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim Kurumları 2009 Yılı Yapım Programları yatırımında yer alan ve yapımı kısa sürede tamamlanan Bilal Yapıcı Anaokulu 2009/2010 Eğitim ve Öğretim Yılı’na dün saat 10.00’da Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in de katıldığı törenle başladı. Düzenlenen törende; Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal, Okul Müdiresi Hatice Öksüz, Okul Öğretmenleri; Meltem Gerdanlı, Nagihan Kaplan, Melike Ural, Özlem Selen Yavuz, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Gülay Göyoğlu ile öğrenciler ve veliler de yer aldı.
Kırklareli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ilçe Kocahıdır Mahallesi Balabanbaba Mevkii’ne yapılan 100 öğrenci kapasiteli okulun açılış töreninde bir konuşma yapan Okul Müdiresi Hatice Öksüz şunları kaydetti:
“Bilal Yapıcı Anaokulu bugün eğitim öğretime başlayacak olup 100 öğrenci kapasiteli olarak yapılmış ve ilimiz merkezindeki ikinci bağımsız anaokuludur. “Yıldızlar”, “Menekşeler” “Arılar”, “Papatyalar” olmak üzere 4 derslik açılmıştır. Ayrıca okulumuz da iki idari oda, bir öğretmenler odası ve bir etkinlik salonu bulunmaktadır. Okulumuzun her türlü donanımı İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılanmıştır. Okulumuzda bir kurucu müdür, 4 sözleşmeli öğretmen, 1 memur, 2 sözleşmeli hizmetli ve bir kaloriferci olmak üzere 9 personel görevlendirilmiştir.
Günümüzde okul öncesi eğitiminin önemi dikkate alındığında Anaokullarının çocuklarımızın eğitim sürecinde önemli bir başlangıç noktası olduğu gerçeğini, kabul etmemek mümkün değildir. Temel amacımız çocuklara davranış kazandırmaktır. Çağdaş eğitimin aslı da budur.                                                                                               Çocuklarımızı özgüvenleri gelişmiş paylaşımcı, kendini iyi ifade eden bireyler olarak bu topluma kazandırmanın temeli Anaokullarında atılmaktadır.
Başarmak için, mutlu olmak için, geleceğe daha güvenle bakmak, büyük önderin gösterdiği hedefe ulaşmak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bunun için tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak. Bu nedenle böyle bir okulda ilk kez görev almanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum.Bana verilen bu onurlu görevi büyük bir sorumlulukla taşıyacağım.
Okulumuzun açılış ve donanım ihtiyacının karşılanmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın ZİYA Eser'e, Müdür Yardımcımız Sayın Harun Sagun'a, Müdür Yardımcısı Sayın Yasin Özdil'e, Şube Müdürü Sayın Salih Unsal ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.”
Kırklareli’ni yeni bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’de şunları kaydetti:
“Bugün Kırklareli Milli Eğitim camiası olarak sevinçli bir gündeyiz çünkü İlimize yeni bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz Bilal Yapıcı Anaokulunu hizmete açıyoruz. Bu yeni Okulumuzun İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Merhum Bilal Yapıcı’nın varisleri tarafından okul yapılmak üzere bağışlanan 13.000m2 arsa üzerine Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 100 öğrencilik bu Anaokulu'nun ve hemen yan tarafımızda bulunan 18 Derslikli İlköğretim Okulu’nu yaptırdık Anaokulumuza arsayı bağışlayan hayırseverlerin isteği doğrultusunda "Bilal Yapıcı Anaokulu" ismini verdik ve bugün itibariyle Eğitim Öğretimini başlatıyoruz.
18 Derslikli İlköğretim Okulu, Kırklareli'nde yeni kurulmuş bulunan Kırklareli Üniversitesi’nin kullanımına İl Genel Meclisi kararı ile geçici olarak verildi. Ayrıca aynı arsa üzerinde İlköğretim binasının hemen yanında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 24 Derslikli bir okulumuz da tamamlanmak üzeredir. Bu Okulumuz da geçici olarak Kırklareli Üniversitesi tarafından kullanılacak, daha sonra Milli Eğitime devredilecektir. Bu Okulun yapımı tamamlandıktan sonra arsayı bağışlayan hayırseverlerimiz ile görüşerek Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda belirlenecek uygun bir tarihte 3 Okulumuz için ortak bir "Açılış Töreni" düzenlenecektir.
Bu bilgileri verdikten sonra ben bugün buradan 13.000m2 arsalarını Eğitim Öğretim için bağışlayan hayırseverlerimiz Beyhan Yapıcı, Bilgi Küçüksarp, Yavuz Yapıcı, Yalcın Yapıcı, Sevgi Yapıcı, Berrin Öğüttüren, Recep Yapıcı, Nihal Yapıcı ve Ömür Yapıcı'ya şükranlarımı sunuyorum.
Bu üç Okulun yapımında kontrollük hizmetlerini yürüten Bayındırlık Müdürlüğüne, onun değerli Müdürüne ve onun şahsında görevli teknik personeline, yüklenici firmalara ve çalışanlarına, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teknik personeline, bütçe yatırım ve donatım hizmetleri personeline, bu okulu Eğitim Öğretime hazırlayan Okul Müdürü, Öğretmenleri ve diğer personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
İlimizde Okul Öncesi Öğretimin okullaşma oranını çağ nüfusuna göre %47 lerden kademe kademe yukarılara taşıyoruz ve taşıyacağız. Bunun en açık göstergesi son üç yılın istatistiklerinde kendini göstermektedir. Şöyle ki ilimiz genelinde 2007-2008 öğretim yılında toplam öğrenci sayısı 56.445 olup, bunun 3.139'u okul öncesi öğrencisidir. 2008-2009 öğretim yılında toplam öğrenci sayısı 55.811 olup, bunun 3.479'u okul öncesi öğrencisidir. 2009-2010 öğretim yılı yani bu yıl toplam öğrenci sayısı 53.386 olup, bunun 3.788'i okul öncesi öğrencisidir. Görüldüğü gibi, ilimizde genelde toplam öğrenci sayısında azalma olmasına karşın okul öncesi okullaşmada artış devam etmektedir. Buna paralel olarak biz de okul öncesi öğretimin önemini dikkate alarak ilimiz merkezinde 200 öğrencilik Zübeyde Hanım Anaokulu mevcut iken 100 öğrencilik Bilal Yapıcı Anaokulunu yaptırarak bugün hizmete açıyoruz.”
Konuşmaların ardından Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve beraberindekiler okulu gezerek ilgililerden bilgi aldı. Eser okula kayıt yaptıran minik öğrenciler ile yakından ilgilenerek velileri ile görüştü. İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve Şube Müdürü Salih Ünsal7a okul idarecileri ve öğretmenler tarafından teşekkür çiçeği sunuldu. (s)