Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’deydi

Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’deydi

Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’deydi

Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’deydi

Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’deydi
28 Mayıs 2012 - 09:35

Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sırasında Amerika’nın Türkiye’ye bakış açısından bahseden Tom Garofalo Türkiye’nin dünyadaki öneminin her geçen gün daha da arttığını belirtti.




HABER MERKEZİ





Kırklareli’nin Pınarhisar İlçe Kaymakamı Mevlüt Özmen geçtiğimiz aylarda Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu sınava katılarak başarılı olan 10 kişinin arasına girmiş ve Washington’da 38 gün bulunmuştu. Bu süreç içerisinde orada çalışan ve önemli toplantılara katılan Pınarhisar Kaymakamı Özmen, verimli geçtiğini belirttiği bu çalışmaların ardından Türkiye’ye dönmüştü. Bu çalışma sonrasında aynı sınavın Amerika’da da yapılmasıyla Türkiye’ye 8 kişi geldi. Bu 8 kişinin arasında yer alan Beyaz Saray Yasama Danışmanı Tom Garofalo Kırklareli’de turistik alanları gezdi ve ardından protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.


Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ı ve bölgedeki Belediye Başkanlarını makamında ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında Kırklareli’de Bahçeli Kebap Salonu’nda yemek yiyen Tom Garofalo’ya Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt, Günyüzü Gazetesi Haber Müdürü Şenol Goncagül eşlik etti. Türkiye’ye birçok kez geldiğini fakat her gelişinde İstanbul ve Ankara’da bulunduğunu Tom Garofalo, Kırklareli’ye ilk defa geldiğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek; “Türkiye çok güzel bir ülke. Sıcakkanlı ve misafirperver insanları var ve yemekleri de çok güzel. Daha ne isteyebilirim ki” dedi. 


Türkiye’nin Amerika’dan nasıl gözüktüğünden bahseden Tom Garofalo; “Biz iki dost ülkeyiz. Amerika’nın Türkiye’ye karşı değişmeyen bir bakış açısı vardı. Fakat son zamanlardaki gelişmelerle Türkiye’nin değerini daha iyi anlıyoruz. Türkiye’nin Ortadoğu’daki gücü çok önemli” dedi.


* “Mavi Marmara’da Türkiye özür beklemekte haklı”


Mavi Marmara olayına da değinen Garofalo; “Türkiye’nin Mavi Marmara girişimi gerçekten güzel ve önemli bir şeydi. Fakat yaşanan olaylarda 9 Türk hayatını kaybetti. Türkiye bu olay sonrasında özür beklemekte sonuna kadar haklı” şeklinde konuştu.


* Başkanlık Sistemi Türkiye için yararlı olur mu?


Zaman zaman Türkiye’nin gündemine gelen Başkanlık sisteminin Amerika’daki işleyişi hakkında da değerlendirme yapan ve sistemden pekte memnun olmadığı gözlemlenen Tom Garofalo; “Başkanlık Sistemi ülkemizde uzun yıllardır uygulanan bir sistem. Bizim için avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Türkiye için bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Bunun için en doğru kararı halk verir” dedi.


* Obama Amerika’daki demokrasinin göstergesidir


Barack Obama yönetiminden çok memnun olduklarını da belirten Garofalo; “Barack Obama Amerika’da Başkan seçilene kadar hiç kimse bir siyahinin Başkan seçileceği ihtimalini dahi düşünmüyordu. Obama Amerika’daki demokrasinin göstergesidir. Şuan ülkemizin Başkanı ve çok güzel bir yönetim şekli var. Obama her zaman halkın içinde olan birisidir. Onu Başkan yapan ve Başkanlık’taki başarısının en büyük etken budur” dedi.


Günde birçok toplantı yaptıklarını ve zinde kalmak zorunda olduklarını belirten Garofalo zinde kalmalarındaki en önemli etkeni de açıkladı. Garofalo; “Ben günde 10 toplantıya falan katılıyorum ve birinden çıkıp diğerine giriyorum. Her biri diğerinden önemli olan toplantılarda dikkatimin dağılmaması ve yorgun düşmemek için çok fazla kahve içiyorum. Kahvenin bu yönde gerçekten çok faydası var. Gün boyu zinde kalmak için kahve tüketilmesini tavsiye ediyorum” dedi.


Türkiye’deki futbola da değinen Tom Garofalo futbolla pek arası olmadığı ama Türkiye’den Galatasaray ve Beşiktaş’ı bildiğini söyledi.


Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen’de yaptığı açıklamada Beyaz Saray Yasama Uzmanı Tom Garofaloyu Kırklareli’de ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Kaymakam Özmen bu ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi amacıyla yapıldığını ve 2 yıl süreceğini söyledi. (yş)