“Belediyemiz ilk önce plakasız at arabalarını toplasın”

“Belediyemiz ilk önce plakasız at arabalarını toplasın”

“Belediyemiz ilk önce plakasız at arabalarını toplasın”

“Belediyemiz ilk önce plakasız at arabalarını toplasın”

“Belediyemiz ilk önce plakasız at arabalarını toplasın”
22 Kasım 2010 - 09:30

Kırklareli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında alınan karar
doğrultusunda at arabaları 10 Kasım 2011 tarihinden sonra şehir içi
trafiğine çıkamayacak. Başkan Çağlayan toplantıda;

HABER MERKEZİ
10 Kasım 2011 tarihinden sonra at arabalarına şehir içi trafik yasağı getirmek istediklerini, bu konuda çok sayıda şikayet, hatta belediyeye dava açıldığını söyleyerek bu sorunun çözümü için radikal kararlar almaları gerektiğini belirtmişti. Meclis toplantısında yaşanan tartışmalar sonunda madde oy birliği ile kabul edilmişti.
Konuyu birde konun asıl muhatapları olan at arabacılarına sordu ve görüşlerini aldık. Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü yanında duran at arabacıları eğer kendilerine bir iş bulmadan mevcut işlerinin ellerinden alınmasının kötü sonuçlar doğuracağını belirttiler.
* “İşimiz elimizden alınınca biz ne yiyip içeceğiz”
“Bu işi yapmak zorundayız, bu işten kazandığımız gelirden başka gelirimiz yok. Bizim bu işimiz elimizden alınınca biz ne yiyip içeceğiz, nereden para bulup evimize götüreceğiz, bir hanede 4 tane çocuğu olan var. İşimiz elimizden alınırsa çoluğumuza, çocuğumuza nasıl bakacağız. Bizler zaten karın tokluğuna para kazanıyoruz.
Örneğin bize farklı bir iş bulunur yada bize küçük motorlu arabalar verip, bu taşıma işimizi devam ettirirler ise bizde at arabalarını trafikten ister istemez çekeriz. Hepimiz bu görüşe sahibiz. Piyasadaki plakalı at arabası sayısı belli, trafikte dolaşıp trafiği tehlikeye düşüren at arabacıları ayrı, bizler zaten kayıt dışı çalışan bu at arabacıları yüzünden olumsuz eleştiri alıyoruz.
* Yetkililer olaya birde bizim gözümüzle bakmalılar”
İlimizde ufak çapta işleri için taşıma ihtiyacı duyan ve bizleri tercih eden çok sayıda esnaf var. Bizlere küçük paralar vererek taşımacılık yaptırıyorlar. Bizlerde bu şekilde ev geçindiriyoruz. Yetkililerin olaya birde bizim gözümüz ile bakmaları gerekiyor. Küçük esnafın ve dar gelirlinin taşıma işlerini bizden başka kimse küçük paralara yapmaz. Bizim at arabalarımızın trafikte dolaşmasını önlemek için bize geri ödeme şartı ile küçük motorlu araçlar verip, bu araçlarında ehliyetini veriler ise bu işimizi yasal kurallar çerçevesinde daha iyi ve güvenli bir şekilde yaparız.
30 bilemedin 40 tane plakalı at arabası ile çalışıp para kazanan vatandaşımız var. Uzun yıldan beri belediyeye kayıtlı bir şekilde çalışıyoruz. Buradaki araçların plakalarını okutun hepimizin ismine ulaşacaksınız. Biz işimizi severek yapıyoruz. Belediyemizin aldığı karar “Pire için yorgan yakmak” anlamına geliyor. Biz işimizi yapmak istiyoruz.
* “Belediyemiz ilk önce plakasız at arabalarını toplasın”
Örneğin at arabası ile bir hırsızlık oludu. Tesadüfen bizden bir arkadaş oradan geçti. Hemen o arabanın plakasını bildiriyorlar, polisler gelip bizi sorguluyor. Daha sonra bu hırsızlığı yapanın bizde olmadığı anlaşılıyor. Bu olaylar çok yaşandı. Piyasada plakasız at arabası kullananlar yüzünden bizlerde sıkıntı çekiyoruz. Belediyemiz ilk önce bu plakasız at arabalarının önüne geçsin, ondan sonra zaten uzlaşı içinde bu at arabası sıkıntısı çözülecektir.” (c.s.)