Belediye şantiyesini şehir dışına taşıyacak

Belediye şantiyesini şehir dışına taşıyacak

Belediye şantiyesini şehir dışına taşıyacak

Belediye şantiyesini şehir dışına taşıyacak

Belediye şantiyesini şehir dışına taşıyacak
10 Kasım 2009 - 09:03

* Kırklareli Belediyesi şehir içinde bulunan şantiyenin şehir dışına alınması için çalışma başlattı.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediye Meclisi 02 Kasım 2009 Salı günü yapılan toplantısında artan gündem maddelerini görüşmek için 09 Kasım 2009 Pazartesi günü tekrar bir araya geldi.
* “Sosyal Bilimler MYO öğrencileri tek bilette yurda gidecek”
Meclisin geçen toplantısından artan Kocahıdır Mahallesi Balaban Baba Mevkiindeki Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu güzergahına şehir içi yolcu taşıma hattı açılması ile ilgili Çeşitli İşler Komisyonunun hazırladığı raporun görüşmesi yer aldı. Komisyon raporunda hattın Akkuş Kaya Otel önünde sona erdiği belirtildi. Başkan Cavit Çağlayan okuldan alınan öğrencilerin Karahıdır Mahallesi’nde bulunan devlet yurduna kadar gitmesi gerektiğini belirterek; “Bizim buradaki amacımız öğrencilere kolaylık sağlamak. Eğer yolcu hattı otel önünde sona eriyorsa bunun öğrenciler için bir faydası yok. Otelin önünde inen öğrenci yine bilet alarak yurda gidecek. Biz bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. İçişleri Komisyonunun öğrencilerin tek bilette yurda gidebilmesi için çalışma yapmasını talep ediyorum” dedi. Teklif oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda bir diğer gündem maddesinde ise Belediye’ye ait konuların görüşülmesi yer aldı. Başkan Çağlayan Belediyeye ait konuların arasında Kırklareli Belediye Terminalinin karşısında bulunan Belediye şantiyenin şehir dışına taşınması yer aldı. Başkan Çağlayan kamyon, kepçe gibi araçların şehir içinde olmasının sıkıntı olduğunu belirterek, şantiyenin mezarlık yanında bulunan belediye arsasına taşınmasını düşündüklerini belirtti. Konunun İmar Komisyonuna havalesini talep eden Başkan Çağlayan talebini oylamaya sundu. Talep oybirliği ile kabul edildi.
Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisine yapılan Müracaatlara geçildiğinde ise Salih Özbek’in Karacaibrahim Mahallesi kadastro 502 ada 43 parsel nolu taşınmazda zemindeki yapılaşma göz önüne alınarak 502 ada 7 parselde mağdur duruma düşürmeyecek şekilde plan tadilatının yapılması teklifi görüşüldü.
Raporda 43 nolu parsel sahibi Salih Özlek’in yaptığı inşaatın 7 nolu parseli almaması halinde uygunsuz olduğu yer aldı. Başkan Çağlayan imar planında incelemede bulunarak konunun başka türlü olabileceğini belirtti.  Meclis Üyesi Yıldırım Koca yapılan inşaatın tamamen kanunsuz olduğunu belirterek izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. 
Başkan Çağlayan ise imar planında bulunan yol ile bu sorunun çözülebileceğini belirterek komisyonun bunu göz önüne alıp tekrar rapor hazırlamasını talep etti. Çağlayan’ın talebi oybirliği ile kabul edildi. (yy)