Belediye Meclisi’nin Denetim Kurulu Üyeleri belli oldu

Belediye Meclisi’nin Denetim Kurulu Üyeleri belli oldu

Belediye Meclisi’nin Denetim Kurulu Üyeleri belli oldu

Belediye Meclisi’nin Denetim Kurulu Üyeleri belli oldu

Belediye Meclisi’nin Denetim Kurulu Üyeleri belli oldu
08 Ocak 2011 - 09:36


* Kırklareli Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’na Gülay Tülüş, Şükriye
Mert, Kemal Aşkın, Beyazıt Kösten ve Sebahattin Uçar seçildi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediye Meclis Ocak Ayı Toplantısında Denetim Komisyonu’na Üye Seçimi yapıldı. Üye seçimi için yapılan gizli oylama sonucunda üyeliğe adaylığını koyan Gülay Tülüş 23, Şükriye Mert 22, Kemal Aşkın 22 Beyazıt Kösten 21, Fahrettin Üstündağ 8 oy alırken aday olmayıp isimleri yazılan Sebahattin Uçar 17, Koray Çelikkanat 3, Mithat Sazara 1, Mehmet İkizlerli 1oy aldı. Kendisinin aday olmadığını belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Uçar, bu görevi yapmak istemediğini, sağlık sorunları olmasından dolayı bu görevde faydalı olamayacağını söyledi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Murat Bara, talep olmadan isim yazılmasının etik olmadığını belirterek yapılan oylamaya tepki gösterdi. Yapılan seçimde en fazla oy alan Gülay Tülüş, Şükriye Mert, Kemal Aşkın, Beyazıt Kösten ve Sebahattin Uçar Denetim Komisyonu’na seçildi.
Daha sonra Denetim Komisyonuna dışarıdan görevlendirileceklere verilecek ücretin tespiti yapıldı. Denetim Komisyonu’na dışarıdan görev alacaklara 15 günü geçmemek üzere uzman olanlara 120 TL uzman olmayana 60 TL ödenmesi önerildi, bu öneri oy birliği ile kabul edildi.
Kırklareli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı gündem maddesi olan Belediye Meclisi’nin 1 aylık tatil takvimi oy birliği ile Ağustos ayı olarak kabul edildi. Huzur hakkı ücretlerinin tespiti ile ilgili gündem maddesinde meclis üyelerinin64 TL olan geçen yılki Huzur Hakkı ücreti bu yıl 68 TL olarak belirlenip oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda bir diğer gündem maddesi olan Zabıta ve İtfaiye Hizmetlerinde çalışan personelin aylık maktu fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili konu görüşüldü. Geçen yıl 190 TL olan ve İtfaiye Hizmetlerinde çalışan personelin aylık maktu fazla çalışma ücreti 2011 için 205 TL olarak önerildi. Bu öneri oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. (c.s.)