Belediye at arabalarını satın alacak

Belediye at arabalarını satın alacak

Belediye at arabalarını satın alacak

Belediye at arabalarını satın alacak

Belediye at arabalarını satın alacak
03 Eylül 2009 - 10:07

Kırklareli Belediye Meclisi gündem dışı bir maddeyi gündeme alarak Kırklareli’nin büyük sorunu haline gelen at arabalarını satın alma kararı aldı.

 


HABER MERKEZİ



Kırklareli Belediye Meclisi bir aylık tatilinin ardından Eylül ayı birleşimini gerçekleştirdi. Birleşimde Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan gündem dışı olan bir maddeyi gündeme almak istediğini belirterek Kırklareli’ndeki at arabalarını satın alma yetkisinin Belediye Başkanlığına ve Belediye Encümenine verilmesi teklifini oylamaya sundu. Oylama sonucu teklif oy birliği ile kabul edilerek görüşmeye alındı. Yapılan görüşmede konuşma yapan Cavit Çağlayan; “Kırklareli’nin büyük bir sorunu haline gelen at arabalarını artık kaldırmak istiyoruz. Bu arabalar Kırklareli’nde kötü bir görüntü oluşturuyor. Özellikle Rektörlük binası yanındaki atlar gerçekten Kırklareli için kötü bir görüntü oluşturuyor. Artık ilimize gelen öğrencilerin öyle bir görüntü ile karşılaşmasını istemiyoruz. Bu nedenle ilimizde bulunan 80 at arabasını satın alarak bundan sonra Kırklareli Caddelerinde at arabalarının dolaşmasını yasaklamak istiyoruz. Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları ile atların caddelerde dolaşması önlenebilir” dedi.
Başkan Çağlayan, aldıkları at arabalarını kıracaklarını atları ise çiftliklere veya hayvanat bahçelerine vereceklerini belirtti.
Konuşmanın ardından oylamaya sunulan teklif kabul edildi. (yy)