Bayrak; “Kur’an Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor”

Bayrak; “Kur’an Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor”

Bayrak; “Kur’an Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor”

Bayrak; “Kur’an Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor”

Bayrak; “Kur’an Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor”
24 Haziran 2014 - 09:25

2 ay sürecek olan Yaz Kur’an Kursları başladı. Kırklareli’de tüm Camiler ve Kur’an Kursları’nda verilecek olan eğitimde, hem Kur’an-ı Kerim öğretilecek hem de dini vecibeler anlatılacak...




HABER MERKEZİ


2 ay sürecek olan Yaz Kur’an Kursları başladı. Kırklareli’de tüm Camiler ve Kur’an Kursları’nda verilecek olan eğitimde, hem Kur’an-ı Kerim öğretilecek hem de dini vecibeler anlatılacak.


23 Haziran 2014 Pazartesi günü Hızırbey Camii’ndeki Yaz Kur’an Kursları’nın açılışını yapan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, kursa katılan çocuklara ne türden dersler alacaklarını aktardı. Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrencilere ilk dersi veren Bayrak, daha sonra yaptığı açıklamada, Kursların bütün Cami ve Kur’an Kursları’nda verileceğini söyledi.


Geçen yıl il genelinde 7 bin 500 öğrenciye kurs verildiğini söyleyen Bayrak şunları kaydetti;


“Yaz Kur’an Kurslarımız bugün itibariyle başladı. Bütün camilerimizde ve bütün Kur’an Kurslarımızda devam edecek. Geçen yıl itibariyle il genelinde 7 bin 500 öğrencimiz Yaz Kur’an Kursları’na katıldı. Bugün ilk gün olduğu için kayıtlarda devam ediyor, hafta sonuna kadarda kayıtlar devam edecek. Diyanet İşleri Bakanlığımız bu yılki slogan “Camiye Koşalım, Kur’an la Buluşalım” Güzel bir slogan, çocuklarımızı camiyle, cemaatle, Kur’an ile tanıştırmak durumundayız. Yaz tatilini hem eğlenerek, hem spor yaparak, hemde Kur’an öğrenerek ve dini bilgileri alarak geçirmelerini temin etmeliyiz. Ülkemizde birçok insan Yaz Kur’an Kursları’nda, Camilerde aldığı bilgilerle dini öğrendiler. Yaz Kur’an Kursu’nda günde 3 saat ders verilecek. Öğrencilerin durumuna göre öğleden sonra ya da öğleden önce kurslar açılabilir. Haftanın 5 günü ders verilecek, Pazartesi gününden Cuma gününe kadar ders verilecek. Yaz Kur’an Kursu süresince etkinliklerimizde olacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Başkanlığımızın bir protokolü var. Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler Spor Tesisleri’nden yararlanacaklar. Bunlar Halı Saha, Stadyum, Kapalı Spor Salonu gibi tesislerden görevli öğretmenlerle spor yapma imkânı bulacaklar. Onun dışında geziler olabilir, piknik olabilir. Öğrenciler için tatil mevsimi olduğu için, bu tarz sosyal faaliyetler, tamamen zihinlerini yorucu, tamamen derse odaklanma yerine, hem ders hem eğlence olarak yapmayı planlıyoruz.” (Kadir Sinici)