Başkan Şen’den Meclis Üyesi Öğretmenlere karanfil

Başkan Şen’den Meclis Üyesi Öğretmenlere karanfil

Başkan Şen’den Meclis Üyesi Öğretmenlere karanfil

Başkan Şen’den Meclis Üyesi Öğretmenlere karanfil

Başkan Şen’den Meclis Üyesi Öğretmenlere karanfil
25 Kasım 2011 - 09:22





* Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Behçet Şen, “24 Kasım Öğretmenler Günü” olması nedeni ile Meclis Üyesi olarak görev yapan emekli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak kendilerine karanfil takdim etti.





HABER MERKEZİ


Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 15. birleşimi 24 Kasım 2011 Perşembe günü saat 10.30’da İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu’nda yapıldı. Toplantı öncesinde Meclis Başkanı Behçet Şen “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeni ile mecliste bulunan emekli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Meclis üyesi olan emekli öğretmenler Tomris Turan, Alaattin Ergin, Nedim Orcan, Aydın Karakoç, ve Hüseyin Taşkın’ın öğretmenler gününü kutlayan Başkan Şen kendilerine karanfil hediye etti.  Başkan Şen mazereti nedeni ile 15. birleşime katılamayan Çetin Şinikoğlu’nun karanfilini ise temsili olarak Saffet Üresin’e takdim etti.


* “Öğretmenlik bu memlekette en çileli iştir”


Daha sonra CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Allattin Ergin söz isteyerek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıp şunları kaydetti;


“Bugün 24 Kasım öğretmenler günü, bu nedenle yurdun her köşesinde toplantılar düzenlenecek. Öğretmenlerimize yönelik parlak nutuklar atılacaktır. Kimileri öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsedecek, kimileri belki bir gün belki bir hafta öğretmenlerimizi yere göğe sığdıramayacaklardır. Sonra her zaman olduğu gibi unutulacaklar ve kaderleri ile baş başa bırakılacaklardır. Öğretmenlik bu memlekette en çileli iştir. Öğretmenler sahipsizdir. Korumasızdırlar. -20 derecede köy okulunda ders anlatır öğretmenler. Zatüre olurlar. Eşkıya koyun kaçırsa ahali ayağı kalkar. Öğretmen kaçırılır soran olmaz. Garibanlığa mahkum edilmiştir öğretmen. Öğretmenlik zengin olmak sanatı değildir. Zengin olmak için öğretmenlik yapılmaz. Ama sürünmek içinde öğretmenlik yapılmaz. Ben her 24 Kasım’da, okulumun duvarını onarırken duvarın çökmesi ile duvarın altında kalan Köy Öğretmeni Şefik Sığ’ın anısına Ceyhun Atuf Kansu’nun yazdığı “Dünya’nın Bütün Çiçekleri” adlı şiirini defalarca okur ve öğretmenlik mesleğinin gerçeğini o şiirin satırlarında bulurum. Bu şiiri sizlere bir öğretmenler gününde okumuştum. Ama hoş görünüze sığınarak bu şiiri bir kez daha okumak istiyorum. Bu şiiri öğretmen olmuş, fakat atanamamış öğretmenimiz ile birlikte tüm öğretmenlere armağan ediyorum.”


Alaattin Ergin şiiri okuduktan sonra salondan büyük alkış aldı.


Daha sonra gündem maddeleri olan İl Genel Meclisi'nin 23/11/2011 tarih ve 204 sayılı kararına istinaden, Bedensel Engelliler Spor Kulübüne İl Özel İdaresi Bütçesinden nakdi yardım yapılması hususunda "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi ile Kurumsal olarak kodlanan Genel Sekreterlik altında bulunan Köylere Yardım tertibinden, 302 bin 675 TL olan proje tutarının %25'lik finansman karşılığı 75 bin 668,75 TL'nin alınarak ilgili tertibine aktarılması ve ödemelerin ilgili tertibinden karşılanması teklifinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Başkan Şen birleşimi kaparak 16. birleşimin 25 Kasım 2011 Cuma günü saat 10.30 yapılacağını bildirdi. (cs)