BAL’da heyecan her hafta artıyor

BAL’da heyecan her hafta artıyor

BAL’da heyecan her hafta artıyor

BAL’da heyecan her hafta artıyor

BAL’da heyecan her hafta artıyor
27 Kasım 2014 - 08:21


Yeni lider Çengelköyspor





Yeni lider Çengelköyspor


* BAL 11. Grup’ta 10. Hafta geride kalırken rekabetin tozu artı. 10. Hafta maçları oynanmadan önce puan sıralamasında dördüncü sırada bulunan Çengelköyspor, deplasmanda Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor’u 2-1 ile geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Bu hafta derbi heyecanı vardı. Tekirdağspor, deplasmanda karşılaştığı Edirne Spor Gençlik’i son dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek Trakya derbisinde gülen taraf oldu. Kırklareli temsilcisi Babaeskispor Anafatlarspor’u sahasında 1-0’la geçerek bu sezon üçüncü galibiyetini elde etti. 


HABER MERKEZİ


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup’ta bu hafta sonu büyük heyecana sahne oldu. Oynanan karşılaşmada alınan sonuçların ardından puan sıralamasında değişiklikler oldu. 10’ncu hafta öncesi lig’te dördüncü sırada bulanan Çenkelköyspor,  deplasmanda Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor’u 2-1 ile geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Kırklareli’ni BAL liginde temsil eden Babaeskispor Anafatlarspor’u sahasında 1-0 ile geçerek bu sezon üçüncü galibiyetini elde etti. Babaeskispor maç eksiği ile puan cetvelinde 9. sırada bulunuyor. Bu hafta derbi heyecanı vardı. Tekirdağspor, deplasmanda karşılaştığı Edirne Spor Gençlik’i son dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek Trakya derbisi’nde gülen taraf oldu. Bu hafta 3 deplasman takımı evine üç puanla dönerken, 3 ev sahibi takımı taraftarlarının önünde 3 puanın sahibi oldu. Bu hafta oynanan 6 karşılamada 10 gol atıldı. BAL’da haftanın görünümü şu şekilde oluştu. 


* Babaeskispor 1 attı, 3 aldı 


Türkiye Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden temsilcimiz Babaeskispor, evinde ligde son sırada bulunan Keşan Anafartalarsporu 1-0 mağlup etti. Babaeskispor ligin 10. haftasında Babaeski 100. Yıl Stadı’nda Keşan Anafartalarspor ile karşı karşıya geldi. 23 Kasım 2014 Pazar günü saat 13.30’da, kapalı ve soğuk bir havada oynanan karşılaşmada Babaeskispor, ligde son sırada bulunan Keşan Anafartalarsporu 1-0 yenerek evinde 3 puanın sahibi oldu. Babaeskispor maça, Berkay Çöl, Anıl Ege Küçüker, Yusuf Yapak, Melih Yıldız, Samet Tosun, Burak Güngör, Metin Erdem, Mehmet Aydın, Kamil Çetintaş, Fuat Bertan, Berkan Türksever ilk on birle çıkarken, Keşan Anafartalarspor ise maça, Mustafa Tokdemir, Rıfat Aras, Oğulcan Enes Demiroğlu, Sergen Kaplan, Feyzullah Hardal, Kutsal Manici, Esat Sezer, Çağrı Köprü, Aydın Eren, Serdar Eken, Mustafa Davran ilk on birle çıktı. zorlu geçen maçı Burak Kalkandelen, Rıfat Taşgın, Musa Çopur  hakem üçlüsü yönetti.  Maça konuk takım Keşan Anafartalarspor başladı. İlk dakikalarda karşılıklı pozisyonlarla başlayan maçta Babaeskispor kanatlardan atak yapmaya çalıştı, ancak ataklarında aradığı golü bulamadı. Özellikle Metin Erdem ve Kamil Çetintaş ile ataklarını yoğunlaştıran Babaeskispor ilk yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Sert geçen oyunda Babaeskispor taraftarı da desteğiyle takımını yalnız bırakmadı.


İkinci yarıya temsilcimiz Babaeskispor başladı. Daha istekli bir futbol ortaya koyan temsilcimiz 49. dakikada Keşan Anafartalarspordan Feyzullah Hardalın topa elle müdahalesi sonucunda penaltı kazandı. Hakem, pozisyon sonunda penaltı noktasını gösterirken, Feyzullah Hardala da sarı kart gösterdi. Penaltıyı temsilcimizden Fuat Bertan kullandı ve topu sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. Bu golle kendine güveni daha da gelen Babaeskispor, ataklarını sıklaştırmaya başladı. 55. dakikada sağ kanattan Metin Erdemin ortasına iyi yükselen Kamil Çetintaş, topu az farkla dışarıya atınca Babaeskispor farkı açamadı. 72. dakikada ise Keşan Anafartalarspor yakaladığı kontra atakla etkili olmaya çalıştı. Fakat Babaeskispordan Samet Tosun bu atağı engellemek istedi. Hakem pozisyonda faul kararı verirken, Samet Tosuna da ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. Bu dakikadan sonra temsilcimiz Babaeskispor, maçı 10 kişi ile tamamladı. 10 kişi kalan temsilcimiz, Keşan Anafartalarspora büyük bir direniş göstererek ve Babaeskispor kalecisi Berkay Çölün başarılı kurtarışlarıyla kalesini gole kapattı. Böylece temsilcimiz sahasında 1-0lık skor ile 3 puan aldı.


Maçı Burak Kalkandelen, Rıfat Taşgın ve Musa Çopur hakem üçlüsü yönetti. Kendi evindeki maçta 3 puan kazanan temsilcimiz Babaeskispor, maç sonrasında Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta bir maç eksikle 11 puanla 9. sırada yer aldı. Keşan Anafartalarspor ise 3 puanla son sıradaki yerinde kaldı. Ligin 10. Haftası’nı 3 puanla kapatan Babaeskispor, bu maçla moral buldu. Babaeskispor, ligin 11. Haftası’nda ise 30 Kasım 2014 Pazar günü Kozlu Belediyespora konuk olacak. Ligin 2. sırasındaki takıma konuk olacak temsilcimiz zorlu deplasmanda mücadele verecek.


* Trakya derbisi Tekirdağspor’un 


Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 10. Hafta müsabakasında Trakya derbisini Tekirdağspor, deplasmanda son dakikalarda bulduğu golle ile kazandı. Edirne 25 Kasım Stadı'nda 23 Kasım 2014 Pazar günü saat 13.30'da başlayan karşılaşmada, Tekirdağspor 1-0 galip geldi. Karşılaşmanın tek golünü Ceyhun Çağlar (Dk. 89) attı.


Tekirdağspor Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 11. Hafta müsabakasını 30 Kasım 2014 tarihinde Kdz. Ereğli Bld. Spor ile Namık Kemal Stadı' nda karşı karşıya gelecek.


Maç Sonrası Tekirdağ Teknik Direktör Kaya Tevfik Saygılı Edirne Spor Gençlik Maçını değerlendirdi. Saygılı; "Üst sıralardaki takımların birbirleriyle oynamaları nedeniyle, bizim açımızdan zirveye biraz daha fazla yaklaşabilmek için önemli bir maçtı. Ağır bir sahada ve oynadıkça daha da ağırlaşan bir zeminde, iyi mücadele eden bir takıma karşı oynadık. Ancak bu maçta teknik taktikten çok , sahada yaşadıklarımızdan dolayı psikolojik özellikler ön plana çıktı. Edirne G.K. Kulübü’nü ve Edirne halkını kesinlikle temsil etmediğini düşündüğümüz, yedek kulübemizin arkasında yerleşen bir grup tarafından, daha sahaya gelmemiz ile önce bireysel olarak başlayan sözlü taciz ve küfürler, 90 dakika boyunca oyuncularımız ve teknik heyetimize karşı, tek tek isim söylenerek koro halinde küfüre dönüştü. Böyle bir ortamda, sahaya çıkıp ayakta kalabilmek, kazanabilmek için maçı oynamak sadece karakterlİ ve saygıdeğer oyuncuların yapabileceği bir işti.Ben bu anlamda sahada sabır gösteren ve oyuna konsantre olabilen ve sahaya yüreklerini koyan bütün oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bize yardımcı olan, korumaya çalışan, Edirne G.K. yönetim kuruluna ve sahada sadece futbol oynamak için centilmence mücadele eden Edirne G K oyuncularına ve onları yönlendiren teknik heyete teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefimiz kalan maçlarımızı kazanarak ilk devreyi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek olacaktır” dedi. 


* Kdz. Ereğli Belediyespor 2-1 galip 


Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor, cezası nedeniyle Sakarya’da ve seyircisiz oynanan 10. hafta maçında İstanbul temsilcisi Erokspor’u 2-1 mağlup etti. 18. dakikada yediği golle 1-0 geriye düşen ve soyunma odasına da aynı skorla geride giren Kdz. Ereğli Belediyespor, 2. yarıda bulduğu 2 golle 3 puanın sahibi oldu. Kdz. Ereğli Belediyespor Transferin son gününde kadrosuna kattığı ve 4 haftadır suskun olan golcü Mahmut Bektaş önce 55. dakikada skoru 1-1’e getiren golü atarken,73. dakikadaki kafa golüyle de takımına 3 puanı getirdi. Ereğli Belediyespor bu galibiyetle puanını 12’ye çıkardı. Kdz. Ereğli Belediyespor 11.haftada deplasmanda Tekirdağspor’a konuk olacak.


* B. Çekmece Belediye, Çınarlı Spor’u 1-0 ile geçti 


Teknik Direktörlüğe Ergün Ortakçı’nın gelmesinin ardından gözle görülür bir yükselişe geçen B. Çekmece Belediye’nin son kurbanı Çınarlıspor oldu. B.Çekmece Stadı’nda oynanan maç 90 dakika boyunca büyük bir çekişmeye sahne olurken sahaya 3 puan parolasıyla çıkan ev sahibi ekibe galibiyeti getiren tek golü 77. dakikada Oğuzhan Şenyiğit attı. Karşısında kapanan bir rakip bulan B. Çekmece Belediye golü 77. dakikada buldu. Özellikle ilk yarıda kapanan rakibini açmakta zorlanan B. Çekmece Belediye zaman zaman da riskleri alarak savunmada geniş alanlar bıraktı. Konuk Çınarlı da kontrataklarla bu bölgeleri iyi kullanarak zaman zaman gole yaklaştığı pozisyonları yakaladı. İkinci yarıda oyuna çeşitli hamlelerde bulunan B. Çekmece Belediye Teknik Direktörü Ergün Ortakçı’nın maça yedek kulübesinde başlattığı Oğuzhan Şenyiğit 77. dakikada galibiyet golünü atarak bu sezon bir almamda üçüncü kez galibiyeti getiren isim oldu.


* Kozlu Belediyespor, Ernege Velimeşespor’a 1-0 yenilerek liderlikten oldu. 


Kozlu Belediyespor deplasman da Ernege Velimeşespor’a konuk oldu. Birçok gol pozisyonu  bulmasına rağmen skoru değiştiremeyen Kozlu Belediyespor  82. dakika da Ergene Velimeşesporlu Emre’ye engel olamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrılarak ligde ilk mağlubiyetini alarak liderliği kaybetti.


Bölgesel Amatör Ligin 10. Haftası’nda Kozlu Belediyespor, deplasmanda Ergene Velimeşespor ile karşı karşıya geldi. Velimeşe Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Erhan Altaş, Erdem Altaş, Kadir Beyaz hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla 0-0  tamamlandı.  Maçın ikinci yarısına iyi başlayan ev sahibi Ergene Velimeşespor sağlı sollu ataklarla golü ararken, maçın 65. dakikasında Sinan’ın Kırmızı Kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Ergene Velimeşespor, Kozlu Belediyespor karşısında 10 kişi kalması sonrasında defansa çekilerek kontra atak düşünürken, Kozlu Belediyespor ise sağlı sollu ataklarla golü aradı ancak,  bulduğu net gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Maçın son bölümlerinde ise Herkes Kozlu Belediyespor’dan gol beklerken, maçın 82. dakikasında kontra atak yakalayan Ergene Velimeşespor Emre’nin attığı sürpriz  golle 1-0 öne geçti. Maçın kalan dakikalarında maçta başka gol olmayınca Kozlu Belediyespor Ergene Velimeşespor’a 1-0 mağlup olarak ligde ilk yenilgisini alırken liderliği de Çengelköyspor’a kaptırdı. Kozlu Belediyespor, aldığı bu yenilgi sonrasında ligde 6 galibiyet, 3 beraberlik, bir yenilgi ile 18 puanla 1. Sıradan 2. Sıraya düştü. (Kadir Sinici)