Bakan Çavuşoğlu; “Kırklareli’ye 20 milyon Euro kaynak aktardık”

Bakan Çavuşoğlu; “Kırklareli’ye 20 milyon Euro kaynak aktardık”

Bakan Çavuşoğlu; “Kırklareli’ye 20 milyon Euro kaynak aktardık”

Bakan Çavuşoğlu; “Kırklareli’ye 20 milyon Euro kaynak aktardık”

Bakan Çavuşoğlu; “Kırklareli’ye 20 milyon Euro kaynak aktardık”
11 Temmuz 2014 - 07:23

* Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli’ye gelen Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırklarelu Valisi Mustafa Yaman’ı makamında yaptığı ziyaretinde Kırklareli’ye 20 milyon Euro kaynak aktardıklarını söyledi.







HABER MERKEZİ


Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Kırklareli halkı ile birlikte Kırklareli Valiliği tarafından hayırseverlerin sponsorluğunda Festival Alanı’nda verilen iftar yemeğinde oruç açmak üzere 10 Temmuz 2014 Perşembe günü Kırklareli’ye geldi.


Bakan Çavuşoğlu ile beraberindekileri saat 17.00’da Babaeski Otoban Gişeleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Av. Ahmet Zeki Kılavuz, İl Yöneticileri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile partililer karşıladı. Oluşturulan konvoy ile birlikte Bakan Çavuşoğlu Kırklareli Valiliği’ne gelerek Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti.


Farklı etnik grupların uyumlu bir şekilde birarada olduğu, tarım ve sanayi alanında üretken bir il olan Kırklareli’de insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasının Avrupa’ya örnek oluşturduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu şunları kaydetti:


“Avrupa Birliği Bakanlığı ve Valiliklerin işbirliği çerçevesinde, Kırsal Kalkınma ve Alt Yapı Çalışmalarını AB Formatı’nda önemli kaynaklar aktarıyoruz. Bugüne kadar sadece Kırklareli’ye kapsayan projelere yaklaşık 20 milyon Euro kaynak aktardık. Ama Kırklareli’nin de içinde olduğu bölgesel projelere baktığımızda160 Euro’luk bir proje gerçekleştirdik. Kırklarel’de bu projelerden faydalanmaktadır. Kırklareli’nin çalışkan insanları ve üretkenliği sayesinde Türkiye Ekonomisi’nde Coğrafi ve nüfus büyüklüğünde ters orantı olmasına rağmen önemli bir yer edinmiştir. Kırklareli’nin insanları çalışkan, toprakları bereketlidir. Farklı etnik grupların uyumlu bir şekilde arada olduğu, tarım ve sanayi alanında üretken bir ilimizdir. Buda bizi mutlu etmektedir. Özellikle son zamanlarda Avrupa’daki ayrımcılığın ön plana çıktığı bu zamanda Kırklareli’nde insanların birlik beraberlik içinde yaşaması Avrupa’ya örnek teşkil etmektedir.”


Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’a makamında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanlığı’na geçti. Burada AK Parti Kırklareli İl Başkanı Av. Ahmet Zeki Kılavuz ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlandı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu ardından 30 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Üsküp Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hüseyin Kasap’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler Üsküp Beldesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Üsküp ziyaretinden sonra Bakan Çavuşoğlu, Kırklareli Valiliği tarafından hayırseverlerin sponsorluğunda düzenlenen iftar yemeğine katılarak Kırklareli halkı ile birlikte iftar yaptı. 


Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kırklareli ziyareti ile ilgili ayrıntılı haberi gazetemizin yarınki sayısından takip edebilirsiniz. (Savaş Eskici)