“Bağcılığa sahip çıkmalıyız”

“Bağcılığa sahip çıkmalıyız”

“Bağcılığa sahip çıkmalıyız”

“Bağcılığa sahip çıkmalıyız”

“Bağcılığa sahip çıkmalıyız”
28 Ekim 2010 - 09:59

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel geçtiğimiz aylarda
Borsa Binası önünde hizmete soktukları dijital pano hakkında bilgiler
verdi.

HABER MERKEZİ
 Başkan Altıntel, “Peynir Kenti Kırklareli” sloganını ve Kırklareli Hardaliye’sini ön plana çıkaran resimler ile renklendirdikleri pano hakkında şunları söyledi;
“Peynir kenti Kırklareli” sloganını ve Kırklareli Hardaliye’sini ön plana çıkarmak, günü, saati, hava sıcaklığını ve hububat fiyatlarını sürekli olarak vatandaşla paylaşmak ve kurumsal kimliğimizi göstermek için borsa binası önüne dijital bir pano yaptırdık. Bu panomuzda hububat fiyatlarımız her gün yenilenmiş bir biçimde vatandaşlarımıza sunulmaktadır.”
* “Hardaliye’ye tescil almak istiyoruz”
Başkan Altıntel daha sonra Kırklareli’nin milli içeceği olan Hardaliye’ye tescil alma konusu hakkında açıklama yaparak şunları söyledi;
“Kotasyona tabi olan bütün mallarda tescil alıyoruz. Üzüm üreticilerini de kotasyona dahil etmek için bir uğraş veriyoruz. Eğer bu uğraşlarımız sonuç verirse Hardaliye’ye tescil almak istiyoruz. Mevcut bağlarımızdan 4 bin kg hardaliyelik, şaraplı ve yemelik üzüm elde ediliyor. Zaman içinde bu üzüm bağlarının artması için borsa olarak insanları bağcılığa itebilmek, onları bu sektöre teşvik etmek için uğraşlar veriyoruz.
Tarım yelpazesinde bulunan, kuru tarım olan buğday, mısır, ayçiçeği değil, meyvecilik, sebzecilik ve bağcılığa da büyük önem vermemiz gerekiyor. Kırklareli’ne eskiden Bulgarlar Lozangrat (Bağkasabası) diyorlardı. Şimdi ise kolaycılığa kaçan çiftçilerimiz yüzünden erozyona uğrattığımız bu ismimiz yok olma seviyelerine yaklaştı. Çiftçilerimiz bu anlamda daha aktif ve daha çalışkan olmalıdır. Çiftçimiz bağcılığa sahip çıkarak, bağcılığı ileriye taşımalıdır.” (c.s.)