“Babaeski’yi Avrupa Kenti yapmak için çalışmalar devam ediyor”

“Babaeski’yi Avrupa Kenti yapmak için çalışmalar devam ediyor”

“Babaeski’yi Avrupa Kenti yapmak için çalışmalar devam ediyor”

“Babaeski’yi Avrupa Kenti yapmak için çalışmalar devam ediyor”

 “Babaeski’yi Avrupa Kenti yapmak için çalışmalar devam ediyor”
27 Ağustos 2012 - 09:25

Kırklareli’nin Babaeski Beldiye Başkanı Av. Abdulalh Hacı, Babaeski’yi bir Avrupa Kenti yapacaklarına söz verdiklerini ve bu sözü Babaeski’ye yaptıkları hizmetlerle tuttuğunu belirtti.




HABER MERKEZİ





Başkan Hacı, Temmuz ayında yapımına başlanan yeni su deposu inşaatı aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirterek şunları söyledi:


“Büyük bir coşku ile temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Yeni Su Depomuzun inşaatının büyük bir bölümünü tamamlamış bulunmaktayız.


Bu yaz ilçemizde bazı yüksek kesimlerde ne yazık ki elimizde olmayan sebeplerden dolayı su sıkıntısı yaşadık. Mevcut su depomuzdaki yer altı su seviyelerinin azalmasından dolayı yüksek kesimlere su gitmemeye başladı. Biz bu soruna gece gündüz demeden depomuzun su seviyesini yükseltmeye çalıştık. Sitelere tankerlerle su taşıdık. Su en büyük ihtiyaçtır. Ben göreve gelmeden önce Babaeski’nin çehresini, altyapısını, üstyapısına değiştireceğime ve ilçemizi Avrupa Kenti yapacağıma dair her şeyin en güzeline layık olan, beni sonuna kadar destekleyen Babaeski Halkına söz verdim. Bu sözlerimi bir bir yerine getiriyorum ve getirmeye de devam edeceğim. Yeni su depomuz ve su kuyularımız bu sözlerimden bir tanesiydi. Yeni su depomuz ile Babaeski’miz bu yaz yaşadığımız sıkıntıların hiç birini yaşamayacak. Gelecekte tüm dünyada su en büyük ihtiyaçlardan biri haline gelecek. 


* “Küresel ısınma ile birlikte yer altı su seviyelerinde ciddi düzeyde azalmalar var”


Biz Babaeski olarak şanslıyız. Gucuk Burun Mevkii’nde yapılan analiz çalışmaları sonucunda en az 100 yıl ilçemize yetecek yer altı sularımız var. Yeni depomuzdaki su hazır su kalitesinde ve vatandaşlarımız evlerinden, işyerlerinden hazır su kalitesinde su içmeye başlayacaklar. Ben buradan Babaeski Halkıma bir müjde daha vermek istiyorum. Kanalizasyon projemiz için talep etmiş olduğumuz Kredi talebimiz İç İşleri Bakanlığımız ve İller Bankamız tarafından onaylandı. 2013 yılı içerisinde ilçemizin tüm kanalizasyon şebekesinin değiştirilmesi çalışmalarına başlayacağız. Öncelikle kredi talebimizin değerlendirilmesinde bizlere yardımcı olan, çok kısa sürede evraklarımızı işleme sokan İç İşleri Bakanlı Mahalli İdareler Genel Müdürü ve çalışanları, Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü ve çalışanlarına, İller Bankası Birinci Bölge Müdürümüz Ali Bey ve İller Bankası çalışanlarına Belediyemiz ve Babaeski Halkı adına teşekkür ederim. Babaeski Trakya’da en büyük şantiyelerden biri halin geldi ve nice projeleri, çalışmaları Babaeski Halkımız ile birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. (Şahin Gin)