Babaeski’de “Sıhhi Tesisatçı Kursu” açıldı

Babaeski’de “Sıhhi Tesisatçı Kursu” açıldı

Babaeski’de “Sıhhi Tesisatçı Kursu” açıldı

Babaeski’de “Sıhhi Tesisatçı Kursu” açıldı

Babaeski’de “Sıhhi Tesisatçı Kursu” açıldı
08 Temmuz 2010 - 09:16

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, meslek edinememiş kişiler için meslek edindirmek amacıyla Kırklareli İş Kur Şubesi Müdürlüğü ve Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, “Sıhhi Tesisatçı Kursu” açıldı.

HABER MERKEZİ
Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, görevli öğretmenler Zeki Tahiroğlu, Sercan Kahraman ve Engin Bilgiç nezaretinde başlayacak olan iş garantili kursa toplam 21 kursiyer öğrenci katılacak.
Düzenlenen kursun açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Dal, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ercan Oraltay, Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Göksel Baytok ve Kursiyerler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Çakıcı, kursla ilgili verdiği bilgide şunları kaydetti;
“Ülkemiz sorunu olan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla İlçemizde meslek edinmemiş vatandaşlarımıza meslek edindirmek amacıyla “Sıhhi Tesisatçı Kursu’nun” açılması planlanmıştır. Kırklareli İş Kur Şubesi Müdürlüğü ve Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek lisemizde açılmıştır. Kırklareli İş Kur Şube Müdürlüğünce Kursa katılan her vatandaşımızı kursta yaşanabilecek her türlü kazaya karşı kaza sigortası yapılacak ve kursa katıldığı her gün için de 15.00 TL ödenecektir. Kursa devam mecburiyeti bulunmaktadır. Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 576 saatlik yeni modüler program uygulanacaktır. Kurs süresince görev alacak öğretmenlerimiz Zeki Tahiroğlu, Sercan Kahraman ve Engin Bilgiç olarak belirlenmiştir. Bugün başlayan “Sıhhi Tesisatçı Kursu” 19 Ekim 2010 tarihinde sona erecektir. Kurs süresince kursa devamlı olarak katılan ve yazılı-uygulamalı sınavlar neticesinde başarılı olan kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazanacaktır. Ayrıca Kursun açılmasında katkıda bulunan Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğüne teşekkür eder, kursiyerlere de başarılar dilerim.” (ö.b.)