Babaeski Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yılı’nı kutladı

Babaeski Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yılı’nı kutladı

Babaeski Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yılı’nı kutladı

Babaeski Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yılı’nı kutladı

Babaeski Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yılı’nı kutladı
10 Kasım 2011 - 08:38

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yıldönümü 9 Kasım 2011 Çarşamba günü saat 13.30’da Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.




HABER MERKEZİ


Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlama törenleri Saygı Duruşu’nda bulunulması ile devam etti.


Topçu Teğmen Alper Sümer tarafından kurtuluş kızı Babaeski Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Necmiye Kutlu özgürlüğüne kavuşturuldu. Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, özgürlüğüne kavuşan Kurtuluş Kızı’na ve onu kurtaran askeri birlik komutanına çiçek ve plaket verdi.


5. Kolordu Bölge Bandosu ve Babaeski Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.


Kaymakam Asım Alkan, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök ve Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı tarafından tören birlikleri, öğrencilerin ve Babaeski ilçe halkının düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayarak selamladı.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Başkan Hacı, bu yılki düzenlenen düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü etkinliklerini buruk olarak kutladıklarını söyledi.


Önce Hakkari’deki hain bir saldırı ile yitirilen 24 Şehit’e, sonrasında ise Van’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde yitirilen 610 vatandaşa üzüldüklerini söyleyen Hacı;


“Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü buruk olarak kutluyoruz. En son Hakkari’de hain bir saldırı sonucu şehit olan 24 vatan evladımızın acısını içimizde taşıyoruz. Bir de Van’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsü içerisindeyiz. Bu nedenle kutlamalarımız sade olarak geçecek. 


Bu ülke, bu topraklar kolay kazanılmadı, ilçemiz kolay bir şekilde kurtarılmadı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak için yeri geldi aç, susuz kaldılar, yeri geldi mermisiz bir şekilde sadece süngüleri ile göğüs göğse savaştılar. Korkmadılar pes etmediler ve bize bağımsız bir ülke bıraktılar.


Babaeski’den Kurtuluş Savaşı boyunca 7 şehit verildi. Babaeski bölgemizde, Kırklareli’den sonra Kurtuluş Savaşına en çok asker gönderen yerlerin başında gelmekteydi. Ben sizlere şuanda baktıkça Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Mustafa Kemal’in askerlerini görüyorum. Bu ilçenin Belediye Başkanı olmaktan dolayı çok büyük onur ve gurur duymaktayım. Sizlerle ne kadar övünsem azdır.


Babaeski halkı her zaman cumhuriyetine sahip çıkmış, silahlı kuvvetlerinin yanında yer almıştır. Babaeski halkı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türk milletinden, Türk milletinin bağrından çıktığının idraki içindedir ve her zaman silahlı kuvvetlerine sahip çıkmıştır.


Dünyadaki savaşların içerisinde en haklı olanı türk milletinin yaptığı kurtuluş savaşıdır. Bugün ilçemizde güven ve huzur içerisinde yaşıyorsak Babaeski’den kurtuluş savaşına katılan mahalli kahramanlarımız nedeniyledir.


Bu nedenle Babaeski’den kurtuluş savaşına katılan ve milli mücadelede yer alan Hulusi Bey’e, Hüseyin Bey’e, Hüsnü Bey’e, Hurşit Bey’e, Ahırköylü Ahmet Merter Efendi’ye, Yolageldili Kasım Bey’e, Adil Onat’a, Kuleli Köyü’nden Hamdi Kuleli’ye ve Süvari Alayı Komutanı, Mustafa Kemal’in yakın arkadaşı Kurmay Albay Rahmi Apak’a şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz. Bize şerefli bir mazi, güzel bir vatan, özgür bir ülke bırakan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü kutluyorum. Babaeski’mizi kurtaran kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmadık ve asla unutmayacağız. Kurtuluşumuz kutlu olsun” dedi.


Yapılan açılış konuşmasının ardından okulları temsilen şiirler okunarak, tören geçişi düzenlendi.


Babaeski’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 89. Yıldönümü etkinliklerine; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Av. Turgut Dibek, Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve ilçe halkı katıldı. (ue)