“Atom Zararlıdır”

“Atom Zararlıdır”

“Atom Zararlıdır”

“Atom Zararlıdır”

“Atom Zararlıdır”
03 Ocak 2012 - 08:54

Pınarhisar Halk Eğitim’in münazaralarının 2. Turları başladı




HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Pınarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Arası Münazaraların 2. Turları başladı. 


29 Aralık 2011 Perşembe günü Yeniceköy İlköğretim Okulu ile Ataköy İlköğretim Okulu öğrencileri “Atom Zararlı mıdır? Yararlı mıdır?” konusunu masaya yatırdılar. 


Yeniceköy İlköğretim Okulu öğrencileri; Sermin Deniz, Cansu Özçiçek, Yaren Çakar  ve Anıl Atayay,  Türkçe öğretmenleri Buket Özgen’in koordinatörlüğünde “ Atom Yararlıdır”  tezini savunarak atomun hücrelerimizden başlayarak yaşamımızın her alanında atomun gerekliliği konusunda rakamsal bilgiler verdiler. Nükleer santrallerin, hidroelektrik santrallerin ülkelerin kalkınmasındaki rollerini uzun uzun anlattılar.


Ataköy İlköğretim Okulu öğrencileri; Aybüke Atlı, Türkay Arıbozan, Eray Kaçar ve Gökal Bal ise Türkçe Öğretmenleri Canan Arıbaş’ın  koordinatörlüğünde  “Atom Zararlıdır”  tezini savunarak ABD nin Japonya’ ya attığı Atom Bombası’ndan yola çıkıp Çernobil Faciası, Felluce Katliamı, nükleer satrallerin ekosisteme verdiği yüksek tahribatlardan sayısal ve görsel örnekler vererek, Sinop, İğneada, Akkuyu Projeleri ile konuyu güncelleştirmeye gayret gösterdiler.


Mücadeleci ve akıcı geçen münazaranın sonunda Ataköy İlköğretim Okulu öğrencileri “Atom Zararlıdır” konusunda jüriyi ikna etmeyi başardı. 


Öğrencilerin birbirlerini tebrik etmesinden sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Sakine Köse, Jüri Üyeleri, Ataköy İlköğretim Okulu Müdürü Taylan Arıbaş,Yeniceköy İlköğretim Okulu Müdürü Ergun BAKAR’ın öğrencileri tebrik etmesi ile dostluğun ön plana çıktığı bir münazara izlendi. (s)