“Anayasa tümden değişmelidir”

“Anayasa tümden değişmelidir”

“Anayasa tümden değişmelidir”

“Anayasa tümden değişmelidir”

“Anayasa tümden değişmelidir”
01 Mayıs 2010 - 09:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanlığı’nda her hafta Perşembe günü yapılan bir konu bir konuk toplantısında, bu hafta partililere “Anayasa Değişiklik Paketi” konusu anlatıldı.


HABER MERKEZİ
Parti binasında yapılan toplantıda, konu ilgili bir sunum yapan CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, önümüzdeki hafta TBMM’ye gelmesi beklenen Anayasa değişiklik paketinin bütün maddelerini tek tek ele alıp, hangi maddelere neden karşı olduğunu partililerine anlattı.
Altınel, konuşmasında ayrıca şunları kaydetti;
“Meclisteki ikinci tur görüşmelerde 330 oy ile 367 oy arasında oy alan maddeler Cumhurbaşkanınca halk oylamasına sunulmak zorunda, 330 oy’dan az oy alan maddeler, paketten ayrılan maddeler, paket dışında kalacak. 367’den fazla oy çıkarsa bile Cumhurbaşkanı bunu Meclise iade etme ya da halk oylamasına sunma yetkisine sahiptir. CHP, Paketi Anayasa Mahkemesi’ne götürecek yeterli imzaları topladı. Yine de ikinci turda anlaşma olursa onun da gereğini yapacaktır. CHP, 12 Eylül 1982 Anayasa’sına karşıdır, Onun tümden değişmesini istemektedir. Ancak bu Anayasa’nın yerine de AKP Anayasası’nın getirilmesini kabul etmemektedir. 12 Eylül Anayasası tümden değiştirilmelidir. Ancak yeni Anayasa tüm toplum kesimlerinin görüşü alınarak yapılmalıdır. AKP’nin amacı daha ileri bir demokrasiye ulaşmak değil, Yüce Divan’dan kaçmanın koşullarını yaratmaktır. İflas eden AKP İktidarı bu değişimlerle gündemi saptırmakta ve kendi başarısızlığını halkın gözünden kaçırmak istemektedir. Biz CHP olarak bu zemine fırsat vermeyeceğiz. Şu anki TBMM’de ki 1.tur oylamalarda MHP tüm maddelere hayır dedi, CHP ise oylamalara katılmadı.” (ö.b.)