Amerika’lı Profesör Kırklareli’deydi

Amerika’lı Profesör Kırklareli’deydi

Amerika’lı Profesör Kırklareli’deydi

Amerika’lı Profesör Kırklareli’deydi

Amerika’lı Profesör Kırklareli’deydi
04 Mayıs 2010 - 09:23

Edirne Bisikletçiler Derneği Üyesi Umut Amerika Birleşik Devletleri İndiana Weslayn Üniversitesi’nde Psikoloji Profesörü David Stefan ile Kırklareli’de yaptığı gezi hakkında şunları kaydetti:

 



HABER MERKEZİ
“İndiana Weslayn Üniversitesi Profesörü David Stefan  ile www. Couchsurfing.com adlı internet sitesinde tanıştım. Bu sitenin içeriği yabancı Uluslar arası dünya turuna çıkan turistlere ülke tanıtımında nasıl yardımcı olunacağı konusunda bilgi almak. Bu siteye ülkemize gelmek isteyen yabancı turistlere nasıl faydalı olabilirim düşüncesi ile kayıt oldum. Bu esnada Profesör David Weslayn ile tanıştım. Kendisi atalarının geçmiş yıllarda Kırklareli’de yaşadığını söyledi ve bu konuda benden yardım talebinde bulundu. Bende bu konuda kendisine seve seve yardım edebileceğimi söyledim. Babaeski ilçesi otogarında kendisini 20 Nisan 2010 Salı günü karşılayarak evimde misafir ettim. Çarşamba günü Babaeski İlçemizde kısa bir gezinti yaptık. David Weslayn akşam eve gittiğimizde sohbet ederken Babaeski’yi çok beğendiğini ifade etti.
22 Nisan 2010 Perşembe günü Büyükbabasının yaşamış olduğu Kırklareli Yayla Mahallesi’ne gitmek için yola çıktık. Yol boyunca kendisi çevre hakkında çeşitli sorular sordu ve çevreyi çok beğendiğini söyledi. Kırklareli Yayla Mahallesi’nde büyükbabasının kaldığı evi tam olarak hatırlayamadığı için tüm mahalleyi gezdik. Çeşitli fotoğraflar çekerek, bu fotoğrafları anı olarak saklamak istediğini söyledi. Yayla Mahallesi’nden ayrılarak şehir içine doğru tekrar yola çıktık. Kendisine buraların köftesinin çok meşhur olduğunu söyledim ve öğle yemeğimizi bir köfteci de yedik Yemeğin ardından Kırklareli Müzesi’ni gezdik.
Ben böyle bir güzel olaya vesile olduğum için gerçekten çok mutlu oldum. David Weslayn’ın atalarının yaşadığı yerleri görmek istemesi konusunda elimden gelen tüm yardımı yapmış olmak bana apayrı bir mutluluk verdi. David Weslayn’ın Kırklareli Müzesi’ni gezerken fotoğraf çektiği esnada mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Tabi bu da bana ayrı bir onur verdi. Kırklareli Arasta’yı ve çeşitli yerleri gezdikten sonra akşamüzeri tekrar Babaeski’ye dönüş yaptık. Akşam sohbetimiz sırasında kısaca duygularını kısaca şöyle dile getirdi;
‘Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ağırlandım. Gezdiğim her yerin ayrı bir güzelliği vardı. Beni en çok etkileyen şey atalarımın yaşadığı yerleri gözümle görmemdi. Bunu gerçekleştirmemde bana yardımcı olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum.’
30 Nisan 2010 Cuma günü saat 09.30’da kendisini Babaeski otogardan yolcu ettim. Misafirperverliğimden dolayı çok teşekkür etti, bu ziyaretten çok memnun kaldığını dile getirdi.”