AK Parti temayül yoklamasında Teşkilat ‘Turhan Altıntel’ dedi

AK Parti temayül yoklamasında Teşkilat ‘Turhan Altıntel’ dedi

AK Parti temayül yoklamasında Teşkilat ‘Turhan Altıntel’ dedi

AK Parti temayül yoklamasında Teşkilat ‘Turhan Altıntel’ dedi

AK Parti temayül yoklamasında Teşkilat ‘Turhan Altıntel’ dedi
22 Mart 2011 - 10:39

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı, 12 Haziran 2011’de yapılacak
milletvekili seçimleri için 19 Mart 2011 Pazar günü Halk Eğitimi Merkezi
Salonu'nda temayül yoklaması yaptı.


HABER MERKEZİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, Edirne Milletvekili Necdet Budak ve AK Parti Gençlik Kollarından Sami Çebi'nin görevlendirildiği, 12 milletvekili aday adayının yarıştığı temayül yoklamasında, Turhan Altıntel, Şenol Gürşan ve Murat Bayraktaroğlu ilk üç sırada yer aldı.

*“İlk belirlemeyi teşkilat yapacak”
AK Parti İstanbul Milletvekili Büyükkaya yoklama öncesinde yaptığı açıklamada, oyların sonucu belirlemeyeceğini, ancak yol gösterici olacağını belirterek şöyle konuştu;
“Milletvekili aday adaylarımız partimize müracaatlarını yaptılar. Bu müracaatlar ile ilgili ilk değerlendirme AK Parti Kırklareli il teşkilatınca yapılacak. Kırklareli’nin tüm il, ilçe, belde ve mahalle teşkilatı bu milletvekili aday adayları ile ilgili tercihini bildirecektir. Kırklareli 3 tane milletvekili çıkarttığı için üç kişi işaretlenerek tercihlerini bildirecekler. Bu tercihler sayılıp döküldükten sonra yine burada ilan edilecek ve parti teşkilatının tercihinin kimlerden oluştuğu belirlenecek.”

*“Bu partimizin vereceği karar için bir ön puanlamadır”
“Tercihlerin belirlenmiş olması illa milletvekili adayı olacak anlamı taşımıyor. Bu bir ilk aşamadır. Bu partimizin vereceği karar için bir ön puanlamadır. Bundan sonra daha farklı çalışmalar yapılacak. Yüz yüze görüşmeler olacak. Kamuoyu araştırmaları yapılacak tüm bunlar dikkate alınarak bir nihai karara varılacak.”

*“İnşallah 12 Haziran seçimlerinde Kırklareli’de zafere ulaşacağız”
Oylama öncesi konuşan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç,
temayül yoklamasının öncelikle milletvekili aday adayları ve AK Parti için hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Allah yolumuz açık etsin. Hedefimizi daha öncede belirtmiştik. İnşallah 12 Haziran seçimlerinde Kırklareli’de zafere ulaşacağız.” dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Büyükkaya'nın komisyon başkanlığı yaptığı temayül yoklaması saat 10.00'da başlayarak, 16.00'da sona erdi ve sandıklar açıldı.
3 ayrı sandık kurulan salonda 702 oy kullanıldı. Yoklamada 680 oy geçerli, 22 oy geçersiz sayıldı. Temayülde 373 oy alan Turhan Altıntel birinci, 313 oy alan Şenol Gürşan ikinci, 219 oy alan Murat Bayraktaroğlu üçüncü oldu.
Temayül sonuçlarına göre diğer adaylardan Cengiz Bağdan 203, Şaban Erden 197, Volkan Göç 191, Şaziye Taş 132, Göksal Okumuş 104, Ceyhun Alkan 97, Cem Duran 96, Ali Yalçındağ 67 ve Zafer Alanat 52 oy aldı. (cs)