“Aile İçi İletişim ve Pozitif Yaşam” konferansı verildi

“Aile İçi İletişim ve Pozitif Yaşam” konferansı verildi

“Aile İçi İletişim ve Pozitif Yaşam” konferansı verildi

“Aile İçi İletişim ve Pozitif Yaşam” konferansı verildi

“Aile İçi İletişim ve Pozitif Yaşam” konferansı verildi
13 Mart 2010 - 09:23


* “Kadın Dostu Kütüphaneler Projesi” kapsamında düzenlenen konferansların ilki 12 Mart 2010 Cuma günü İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.




HABER MERKEZİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün “Kadın Dostu Kütüphaneler Projesi” kapsamında düzenlenecek olan konferansların ilki İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda saat 14.00’te gerçekleştirildi. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya ve birçok bayanın katılım gösterdiği konferansta Kütüphane Müdür Vekili S. Hilal Sıcak açılış konuşması yaparak şunları kaydetti:
“Cumhuriyetin kurulması ile birlikte toplumsal hayatta gerçekleştirilen düzenlemeler, kültürel kalkınmada hayati rol oynayan kütüphanelerin; kadın okurlar tarafından etkin bir biçimde kullanılmasını da beraberinde getirmiştir. Günümüzde kadının toplumsal statüsünün yükselmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanması açısından kitap-kütüphane-kadın üçgeninde sağlıklı bir bilgi dolaşımının hayata geçirilmesi neredeyse bir zorluluk arz etmektedir.
Bu nedenle, Bakanlığımızca, halkın üniversiteleri niteliğiyle yaşam boyu eğitime de katkıda bulunan kütüphanelerimizin, kadınlara yönelik birer kültür merkezine dönüştürülmesi arzu edilmektedir. Bu çerçevede Bakanlığımız tarafından 8 Mart 2010 Dünya Kadınlar Günü'nde hayata geçirilmek üzere "Kadın Dostu Kütüphaneler" adlı bir proje başlatılmıştır. Kadın okuyucuları kütüphanelerle buluşturulmayı amaçlayan projenin hedefi, kadınların, internet kullanma ve televizyon izleme gibi sosyal anlamda yalnızlaştırıcı alışkanlıklardan uzaklaşarak toplumsal etkileşimi hızlandıracak kütüphane faaliyetlerine çekilmesi ve kütüphanelerin daha fazla kullanılmasının sağlanmasıdır.
Bu doğrultuda kadınların kendi kültürel faaliyetlerini kütüphanede yapmalarının özendirilmesi, kütüphane faaliyetlerini destekleyen kadın kütüphanelerinin oluşturulması, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılması önem arz etmektedir. Dünyada ve Türkiye'de kültür, sanat, spor gibi farklı alanlarda öne çıkan kadınlarla ilgili kütüphanelerde programlar yapılması; ülke çapında ve bölgesel düzeyde öne çıkan  kadınların da programlara katılmanın sağlanması; panel, konferans, dinleti gibi bu şekilde kültürel etkinliklerden kadın katılımcılara öncelik verilmesi uygun olduğu gibi bu sekide yeni kuşaklara rol modeli olması da sağlanabilecektir.
Bu kapsamda, Anneler Derneği Başkanı Aynur Yadalı, Valilik Yazı İşleri Müdürü Serap Olcan, Hazine Avukatı Nilgün Ülgen ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Müdür Yardımcısı. Selda Bilgin ve Ben bir komisyon oluşturup; neler yapılabileceği konusunda toplantı yaptık. Toplantınız neticesinde bu gün ilkini gerçekleştireceğimiz konferansları, gerçekleştirmeye karar verdik.
Değerli konuklar bu günkü toplantıdan sonra 2. konferansımız 26 Mart 2010 Cuma günü saat 14.00’de Asude Oflaz'ın vereceği “Doğal doğum ve Sezeryanla Doğumun Getirdikleri”, 3.sü ise Özlenen Deniz Özer’in sunacağı "Kadın olmak”  konulu konferansımız vardır.
Ayrıca üst kattaki bir odayı sizler için düzenliyoruz. Burada Kadın eserleri bölümü olacak Bu bölümde sizlerin ilgi duyacağınızı düşündüğümüz dergiler (Kadınca, Elele, Ev dekorasyonu gibi) ve kadın konulu kitapları bulabileceksiniz. Amacımız sizleri daha fazla kütüphanemizde görebilmek. Katkılarından dolayı Almula Merter"e Corpediem Gelişim Merkezi sahibi ve Kişisel Gelişim Uzmanı Özlenen Deniz Özer'e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gerçekleştirilen konuşmanın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kadınların toplum hayatındaki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Akkaya kürsüyü Kişisel Gelişim Uzmanı Özlenen Deniz Özer’e bıraktı. Özlenen Deniz Özer kısa bir konuşmayla kendini tanıttıktan sonra sözü Almula Merter aldı.
Psikolog-Sanatçı Almula Merter, “Aile İçi İletişim ve Pozitif Yaşam” adı altındaki konuşmasını birebir bayanlarla sohbet ederek anlattı. Salonda bulunan bayanlarla soru cevap şeklinde anlatımlarda bulunan Merter, aslında pozitif yaşamanın tamamen insanın kendi elinde olduğunu belirtti. Günlük hayatımızda gerçekleştirdiğimiz bazı davranışlarla aslında aile içindeki ve yaşantımıza dahil olan bir çok şeyi daha hoş bir hale getirebilmenin çok basit olabileceğini ifade etti. Hoş bir söyleşi havasında gerçekleşen konferansın bir diğeri ise 26 Mart 2010 Cuma saat 14.00’te Asude Oflaz’ın “Doğal Doğumun Önemi ve Yöntemleri, Sezaryen Doğumun Bizde Yarattıkları” adlı sunumuyla gerçekleştirilecek.