Ahmet Cevdet Paşa Eğitim ve Kültür Merkezi faaliyetlerine başlıyor

Ahmet Cevdet Paşa Eğitim ve Kültür Merkezi faaliyetlerine başlıyor

Ahmet Cevdet Paşa Eğitim ve Kültür Merkezi faaliyetlerine başlıyor

Ahmet Cevdet Paşa Eğitim ve Kültür Merkezi faaliyetlerine başlıyor

Ahmet Cevdet Paşa Eğitim ve Kültür Merkezi faaliyetlerine başlıyor
16 Nisan 2012 - 09:12

Kırklareli merkez ilçede kurulan Sevgi Dünyamız Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği, Ahmet Cevdet Paşa Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak.




HABER MERKEZİ





Merkezin 13.00-20.00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirten Dernek Başkanı Kırklareli Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, ilk etapta dernek binasında her Pazartesi akşamı seminerler düzenleneceğini, bu seminerlerin daha sonra her gece gerçekleştirileceğini belirterek yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Derneğimizin Kırklar Dergisi’nin yayın hayatına başlaması münasebeti ile resmi açılışı yapıldı. Fakat bugüne kadar hizmet vermeye başlayamadık. Bunun sebebi de burada bir sayım ve birtakım düzenlemeler yapılması gerekiyordu. Hizmet vermeye hazır hale gelme çalışmalarının yapılması gerekiyordu. O süreç tamamlandı ve bu organizasyon ile aynı zamanda Kültür Merkezi’nin de faaliyetlerinin startı verilmiş oldu. Bugün itibari ile insanlar her gün 13.00-20.00 saatleri arasında buradan faydalanabilecek. Kapalı olduğumuz günlerde bu Kültür Merkezimize yoğun ilgi olduğunu gördük. Çevre okullardan, gerekse mahalle halkımız buraya gelerek kitap alma müracaatları olmuş. Çok kısa bir zamanda kitap vermeye başlayacağımız şeklinde temennilerimiz olmuştu. Üniversite gençliğinden gelenler oldu. Gençlerimizin sınavları başlıyor ve yana döne sessiz ortamlar arıyorlar. Yakın çevremizde bile çocuklarımızın bırakın ayrı odası olmasını, çalışabilecek bir masası ve sandalyesi bile yok. Çocukların ders yapacak, verilen ödevlere çalışacak ortamlara ihtiyacı var. Bu kültür merkezimi bir taraftan çocuklarımıza ödünç kitaplar verecek. İstediği kadar kitap alabilir ancak 15 günlük bir süremiz var. Bunun için merkezimize her hangi bir ödeme yapmayacak. Kendilerinden sadece kitaplarımızı kullanırken daha dikkatli kullanmaları konusunda ricamız var. Kitapları az yıpratın, daha fazla insan o kitaptan yararlanabilsin. Tek isteğimiz budur.


Bunların yanı sıra burada sohbet köşemiz olacak. Koltuk siparişlerini bugün verdik en kısa zamanda onlarda gelecek ve sohbet köşemiz faaliyet gösterebilecek. Burada ders çalışma, ödev yapma, kitap okuma imkanları olacak. Çocuklarımız kadar yetişkinlerimizde bunlardan faydalanabilecek. Merkezimizde internet bağlantımız var ve bundan herkes faydalanabilecek. Hem bizim bilgisayarlarımızdan, hem de gençlerimiz kendi bilgisayarları ile internet hizmetimizden faydalanabilecek.


Burada zaman zaman Seminer, Konferans faaliyetleri olacağını düşünmüştük. Bugünden itibaren Ahmet Cevdet Paşa geleneksel Pazartesi günleri sohbetleri adı altında seminerler zincirini başlatıyoruz. İlki 16 Nisan 2012 Pazartesi günü yapılacak ve bundan sonra her Pazartesi akşam vakitlerinde seminer yapılacak.


Başta bu seminerleri Pazartesi günü akşamları için planladık ama ilerleyen zamanlarda talebe göre, üniversite gençliğinin ihtiyaçlarını dikkate alarak kişisel gelişim ağırlıklı yapacağız. Cumartesi gündüz saatlerinde de bu tür programları yapmayı düşünüyoruz ama Pazartesi günü akşamı burada ilk seminer başlamış olacak.” (s)