Ahilik Haftası 12 Ekim’de başlıyor

Ahilik Haftası 12 Ekim’de başlıyor

Ahilik Haftası 12 Ekim’de başlıyor

Ahilik Haftası 12 Ekim’de başlıyor

Ahilik Haftası 12 Ekim’de başlıyor
05 Ekim 2009 - 09:58

* Kırklareli Valiliği ile Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek Ahilik Haftası etkinlikleri 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



HABER MERKEZİ
Her yıl Ekim ayının 2. haftasında başlayan Ahilik Haftası bu yıl 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında Kırklareli Valiliği ile Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan bir dizi etkinlik ile kutlanacak.
Ahilik Haftası kutlamaları 12 Ekim 2009 Pazartesi günü saat 09.00’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek olan kutlama programında Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu tarafından birer konuşma gerçekleştirilecek.
Aynı gün Esnaf ve Sanatkarlar Kuruluşu Temsilcileri tarafından Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Belediye Başkanlığı’na ziyaretler yapılacak. Yine aynı gün saat 11.00’de Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Yöresel Çeşitli Meslek Gruplarına Ait El Sanatkarları ile ilgili Sergi Açılışı yapılacak.
* Kutlamaların 2. gününde Panel düzenlenecek, ödüller ve belgeler verilecek
Hafta kapsamında 13 Ekim 2009 Salı günü saat 10.00’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi’nde “Başlangıçtan Günümüze Çeşitli Yönleriyle Ahilik” konulu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile ilgili meslek gruplarına ve vatandaşlara yönelik olarak bir panel düzenlenecek.  
Düzenlenecek olan panele konuşmacı olarak; Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Menfail Hızlı katılacaklar.
Panelin tamamlanmasının ardından Kırklareli Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan koordine kapsamında Eski Ustalara Ödül ve Yeni Ustalara da Belge verilecek.
* Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle devam edecek
12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası bir dizi etkinliklerle devam edecek. Bu etkinlikler kapsamında 14 Ekim 2009 Çarşamba günü Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organizasyonu gerçekleştirilecek olan İl Halk Eğitim Merkezi Ekibi saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Yöresel Halk Oyunları Gösterisi’ni sunacaklar.
Yine hafta etkinlikleri çerçevesinde 15 Ekim 2009 Perşembe günü Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettikleri “Eski Esnaflara Ait Fotoğraf Sergisi” saat 12.00’de Dingiloğlu Parkı’nda açılacak.
Ahilik haftası kutlamaları 16 Ekim 2009 Cuma günü yapılacak olan etkinliklerle sona erecek. Kutlamaların son gününde saat 11.00’de Arasta Esnafı ziyaret edilecek. Saat 12.15’te Hersekli Camii’nde Kırklareli İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Şerif okutulacak. Ahmet Cevdet Paşa Parkı’nda Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı tarafından Esnaf Pilavı ile Helva İkramı yapılacak.  (s)