‘Zor geçecek yeni bir yıla başlıyoruz’

‘Zor geçecek yeni bir yıla başlıyoruz’

‘Zor geçecek yeni bir yıla başlıyoruz’

‘Zor geçecek yeni bir yıla başlıyoruz’

 ‘Zor geçecek yeni bir yıla başlıyoruz’
23 Aralık 2009 - 09:35

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ,  Silivri’de TÜRKONFED tarafından Silivri Klassis Otel de düzenlenen 13. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi nde gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

 


 Toplantılara iştirak eden LÜSİAD heyeti ile de uzun süreli ve samimi bir sohbette bulunan Arzuhan Doğan Yalçındağ,trakya ve özellikle de Lüleburgaz’ın önümüzdeki yıllarda önemli bir cazibe merkezi haline geleceğine inandığını belirterek, en yakın zamanda LÜSİAD e ziyarete geleceğini söyledi.


+++++ Yalçındağ:“2009 yangının yayılmasının önlendiği yıl oldu. Ancak yangının hasarının nasıl giderileceği, enkazın nasıl temizleneceği yeni yapının nasıl çatılacağı henüz belirsiz. Yeni bir kriz dalgası ile karşılaşıp karşılaşmayacağımızdan da emin değiliz” dedi.


Şenol Goncagül/Silivri


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, küresel krizin temel çıkış noktalarına yönelik bir açılımın henüz olmadığına dikkat çekerek, “2009 yangının yayılmasının önlendiği yıl oldu. Ancak yangının hasarının nasıl giderileceği, enkazın nasıl temizleneceği yeni yapının nasıl çatılacağı henüz belirsiz. Yeni kriz dalgası ile karşılaşıp karşılaşmayacağımızdan da emin değiliz. Kolay geçmeyeceği anlaşılan yeni bir yıla başlıyoruz” dedi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Silivri SİAD’ın evsahipliğinde düzenlenen 13. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nin açılışında konuşan Arzuhan Doğan Yalçındağ, küresel ekonomideki belirsizliklere dikkat çekti.


TÜSİAD Başkanı, şunları kaydetti:


“Ekonomik yapımızı bugünkünden farklı, 21’inci yüzyılda Türkiye’yi öne çıkaracak bir niteliğe kavuşturma yükümlülüğümüz var. Bu küresel krizi mikro yapısal sorunların üzerine gitmek için bir fırsata dönüştürmemiz şart görünüyor. Önümüzdeki dönemde ortalama büyüme hızımızı bugüne kadarki yüzde 4’lük eşikten yukarı çekmek zorundayız. Bunun nasıl yapılacağını tartışmamız gereken bir kavşaktayız. Büyümenin iç dinamiklerinin rekabet, yatırım ortamı, bölgesel kalkınma, yeni ihraç pazarları gibi boyutları üzerinde özenle, dikkatle, detaylı olarak çalışmamız şart.”


Şiddet olayları kaygılandırıyor


Arzuhan Doğan Yalçındağ, son haftalarda şiddet olaylarındaki tırmanmanın herkesi kaygılandırdığını söyledi. Yalçındağ, “Terör sonucu yaşamını yitirenlerin sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Bir siyasi partinin kapatılmasının tedirginliğini yaşıyoruz. Buradaki meselemiz terörle arasına gerekli mesafeyi koyamayan DTP’nin sicilinden çok, temsil ettiği kitlenin sesinin artık Meclis’te duyulamayacak olması” dedi.


 


Aynı gemideyiz


Türkiye’yi bir daha şiddetin kucağına bırakmamak için ortak aklın devreye girmesi gerektiğini kaydeden Yalçındağ, şunları dile getirdi: “Bu sorunların aşılması için demokrasi ipine sıkı sıkıya sarılmalıyız. Dileğimiz ve beklentimiz, Meclis ve siyasi partiler sokaktaki gerilimi azaltacak, ülkenin üzerine sinen tedirginliği giderecek siyasal mutabakatı oluşturmaları.”


Frekans Gazetesi önemli bir misyonu üstleniyor


Silivri’deki toplantıya verilen kahve molasında kendisi ile sohbetlerde bulunduğumuz TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, 22 farklı ülkede TÜRKÇE olarak yayın yapan bir basın kuruluşu olarak her türlü takdire şayan olunduğunu söyledi. Yalçındağ:”Amarika’dan, balkanlara kadar bir çok ülkede yaşayan Türk ve akraba kökenli soydaş ve vatandaşlarımızın, bulundukları yerlerde yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlayan bir yayının bulunuşunu, büyük bir memnuniyet ile değerlendiriyorum. Bu konuda da, herkesin bu önemli yayının yaşaması için elinden geleni yapmaları gerektiğine inanıyorum.” Dedi. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, FREKANS GAZETESİ’nin daha iyi yerlere gelebilmesi için, şahsı ve çevresi ile birlikte her türlü desteği vermek üzere hazır olduğunu belirterek, gazetemize başarılar diledi.


LÜSİAD e özel ziyarette bulunacak


Lüleburgaz Sanayici ve İşadamları Derneği (LÜSİAD) e, önümüzdeki günlerde ziyarette bulunmayı arzu ettiğini de belirten Yalçındağ:”Dernek Başkanımız sayın Armağan Ayyıldız ın şahsında, Lüleburgaz ve trakya halkına selamlarımı gönderiyorum. Trakya ve özellikle de Lüleburgaz’ın, önümüzdeki yıllarda önemli cazibe merkezleri arasına gireceğine yürekten inanıyorum. Dikkatle de takip ediyorum.” Dedi. LÜSİAD Başkanı Dr Armağan Ayyıldız ile toplantılara iştirak eden işadamlarından, kendileri ve yaptıkları iş kolları ile ilgili bilgiler alan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, sıcakkanlılığı ve hoş sohbeti ile Lüleburgazlı işadamları üzerinde pozitif bir etki meydana getirdi.