‘Polis Haftası’ törenlerle kutlandı

‘Polis Haftası’ törenlerle kutlandı

‘Polis Haftası’ törenlerle kutlandı

‘Polis Haftası’ törenlerle kutlandı

‘Polis Haftası’ törenlerle kutlandı
11 Nisan 2011 - 09:27

Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu; “ilimizin huzur
ve güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle bizlerden beklenen
hizmetin en iyisini verebilme gayreti içerisindeyiz. Çalışma
arkadaşlarımızla birlikte yorulmak nedir bilmeden halkımızla cesur,
kararlı, etkin ve kaliteli hizmetler vermeye devam edeceğiz” dedi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının Kuruşlunun 166. yıldönümünü etkinliklerle kutladı.
Kırklareli Vilayet Meydanı’nda 10 Nisan 2011 Pazar günü düzenlenen kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayarak, Atatürk Anıtı önüne Kırklareli Emniyeti ve Şehit Polis yakınları çelenk koydu.
Çelenk töreninin ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu yaptığı konuşmada;
“10 Nisan 1845 tarihinden günümüze kadar, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, ülkede birlik ve düzenin bozulmaması ve sürekli kılınması için gece gündüz 365 gün 24 saat demeden fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yılını sizlerle birlikte kutlamaktan son derece mutlu ve onurluyum.
Türk Polis Teşkilatı, anayasa ve kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, Demokratik Laik ve Sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yürekten bağlı olarak, üstün bir hizmet anlayışıyla görevini fedakarca sürdürmektedir.
Emniyet teşkilatı olarak ilimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle bizlerden beklenen hizmetin en iyisini verebilme gayreti içerisindeyiz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte yorulmak nedir bilmeden halkımızla cesur, kararlı, etkin ve kaliteli hizmetler vermeye devam edeceğiz.
Mobese projesi ile güvenlik anlayışında suçun önlenmesinde ve aydınlatılmasında yeni bir boyut oluşturduk. Uygulamaya koyduğumuz güvenlik alanındaki projelerimiz ile her alanda başarılı operasyonlar yapmaktayız. Özellikle aldığımız üst düzey tedbirlerle suçun işlenmeden engellenmesi yönünde önleyici hizmetlere ağırlık vermiş bulunmaktayız. Suçun engellenmesi anlamında en büyük yardımcımız halkımız ve 155 Polis İmdat’a gelen ihbar telefonlarıdır.
Günümüzün sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik gelişmelerini ve metotları da yakından takip ederek, hizmetlerimizi Kırklareli’lerin beklentilerine cevap veren çağdaş hale getirmeye çalışmaktayız. Ayrıca hizmetlerimizi güvenli ve huzurlu bir hale getirmek için elimizden gelen bütün hayreti sarf ediyoruz.
Teşkilatımızın geliştirilerek güçlendirilmesi noktasında personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yıllık 10 bin kişilik yeni kadrolar ile teşkilatımıza üniversite mezunları kazandırılmıştır. Bunun yanında modern eğitim ve öğretim kadromuz sayesinde Polis Meslek Yüksek Okullarından mezun olan genç polisler ile istenilen kadro düzeyine ulaştırılmıştır. Teşkilatımızı personel açısında sıkıntıda bırakan ve binlerce polis ve ailesini maddi ve manevi açıdan ilgilendiren teşkilatımızda da verimi düşüren askerlik konusu köklü olarak çözüme kavuşturulmuş ve ortadan kaldırılmıştır.
Vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen eğitimin gücüne ve kaliteye inanan kanunların verdiği yetkileri yerinde ve zamanında kullanan ve kendisini toplumun bir parçası olarak gören polislerimizle geleceğimizin daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle teşkilatımızın 166. yılında kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazileri, malulleri ve emeklilerimizi minnetle anarken tüm meslektaşlarımın ev ve çocuklarının kuruluş yıldönümünü kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.
Kutlama töreni İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis araçlarının kortej geçişiyle son buldu. Polis çocuklarının ise polis kıyafeti giyerek törene katılmaları dikkatleri çekti.
Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İbrahim Can Demircioğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, il emniyet teşkilatı, şehit polis aileleri, polis yakınları ve vatandaşlar katıldı.
* Canbazoğlu, tebrikleri makamında kabul etti
Vilayet Meydanında düzenlenen törenlerin ardından, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.
İl Emniyet Müdürü Canbazoğlu’nu makamında ilk Vali Yaman, Çağlayan, Demircioğlu, Yılmaz ve Yiğit ziyaret ederek, Emniyet Teşkilatının Kuruşlunun 166. yıldönümünü kutladı.
* Törenler Kokteyl ile devam etti
Vali Mustafa Yaman, Emniyet Teşkilatının Kuruşlunun 166. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde aynı gün Kırklareli Polis Sosyal Tesislerinde düzenlenen kokteyle katıldı.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, kokteyli katılanları kapıda karşılarken, tüm misafirleri tek tek dolaşarak sohbet etti.
Düzenlenen kokteylde, Vali Yaman ve Emniyet Müdürü Canbazoğlu, 166. yıldönümü pastasını birlikte kesti. (ue)