‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ni yaşatacak

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ni yaşatacak

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ni yaşatacak

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ni yaşatacak

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ni yaşatacak
22 Aralık 2011 - 09:38

Hızırbey Eğitim Hizmetleri Vakfı, geçek yıl olduğu gibi bu yılda Ehl-i Beyt sevgisini yaşatacak.




HABER MERKEZİ


Hızırbey Eğitim ve Kültür Hizmetleri Vakfı ve Topçular Derneği tarafından bugün ‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ konulu program düzenlenecek.


Hızırbey Eğitim ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Hüseyin Hersekli, Kırklareli İş Adamları Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında, Topçular Derneği ile ortaklaşa hazırladıkları bugün ‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ konulu programın bugün yapılacağını söyledi.


Geçtiğimiz yıl muharrem ayında da yapılan programın büyük beğeni toplaması üzerine bir benzerini de bugün yapacaklarını belirten Hersekli, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda saat 19.30’da başlayacağını belirtti.


Programın geniş kapsamlı yapılacağını ifade eden Hersekli;


“Geçtiğimiz yıl muharrem ayında yaptığımız program büyük bir beğeni topladı. Bizde vakıf olarak bir karar aldık ve geçtiğimiz yılkı programın bir benzerini de bugün Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da ‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ adı altında yapacağız ve bunu artık geleneksel hale getireceğiz. Bugün ki programımızı Topçular Derneği ile ortaklaşa yapıyoruz. Programın bir diğer güzelliği ise, programa Alevi kardeşlerimiz de katılacak.


Geçen yıl Hasan Yıldız, Gülbenk Duası okunmuştu ve yine ‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ programında da okunacak. Aynı zamanda alevi kardeşlerimizin kendilerine has yöresel ‘nefes’leri var ve onu da okuyacaklar” dedi.


Seminere konuşmacı olarak Doç Dr. İlyas Üzüm’ün ve Süleyman Alan’ın katılacağını ifade eden Hersekli, Mahmut Durgun tarafından ise kaside ve ilahileri okunacağını söyledi.


Aynı zamanda Hersekli, seminer sonrasında da katılımcılara aşure dağıtılacağını da sözlerine ekledi. 


* ‘Ehl-i Beyt’ ne demektir?


Ehli Beyt deki, ehl ile ahali aynı köktendir. Kişiler demektir. Beyt ise ev demektir. Yani ev ahalisi manasına gelir. İslam dininin son peygamberi Muhammed'in ev ahalisi için kullanılan bir terimdir. Muhammed'in Ehli Beyt'i Kuran'da şu şekilde geçer:


Kuran'da hitap edilen Ehli Beyt ve birçok hadiste geçen Ehl-i Beyt beraber düşünüldüğünde Ehl-i Beyt'in Ali, Fatıma Zehra, Hasan veHüseyin'inden oluştuğu anlaşılmaktadır. (ue)