‘Bitki Koruma Eğitimi’ sona erdi

‘Bitki Koruma Eğitimi’ sona erdi

‘Bitki Koruma Eğitimi’ sona erdi

‘Bitki Koruma Eğitimi’ sona erdi

‘Bitki Koruma Eğitimi’ sona erdi
02 Ekim 2011 - 20:11

Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliğince düzenlenen ‘Bitki Koruma Eğitimi’ tamamlandı.







HABER MERKEZİ


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından “Meslek İçi Eğitim Programları” kapsamında, 17-20 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenen “Bitki Koruma” konulu Meslek İçi Eğitim tamamlandı. 


Tarım Danışmanı Belgesine sahip oda üyelerinin belge vizelerinin yapılabilmesine yönelik ve bunun yanı sıra isteyen oda üyelerinin ya da diğer ilgililerin bitki koruma alanındaki bilgisini artırmak ve geliştirmek amacıyla katılabilmesine yönelik düzenlenen eğitime kayıt yaptıran 16 kişiden 14 tanesi katılımı oldu.


Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Bitki Koruma alanında çalışan ve Bitki Koruma konusunda uzmanlaşmış Ziraat Mühendislerinin eğiticiliğinde yürütülen eğitim 4 gün süre ile devam etmiş ve bitki korumanın çeşitli alanlarında esasa yönelik öz bilgiler verildi. Eğiticiler tarafından eğitimde verilen bilgilerin yanında, ZMO İl Temsilciliğince ilgili eğitim dokümanlarının bilgisayar ortamında çoğaltılması suretiyle katılımcılara verilmesi sağlanmıştır. Diğer yandan eğitimin Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Bitki Koruma Ürünleri Bayilik Sınavı ve Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Yetki Belgesi Sınavı öncesinde düzenlenmiş olması nedeni ile, bu sınavlara girecek mühendislere daha yararlı olacağı ifade edildi.


Eğitime katılanların sertifikaları Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezince düzenlenmesinden sonra verilecek. (ue)