‘Bedensiz Kadın’ adlı tiyatro eseri Kırklareli’de oynanacak

‘Bedensiz Kadın’ adlı tiyatro eseri Kırklareli’de oynanacak

‘Bedensiz Kadın’ adlı tiyatro eseri Kırklareli’de oynanacak

‘Bedensiz Kadın’ adlı tiyatro eseri Kırklareli’de oynanacak

‘Bedensiz Kadın’ adlı tiyatro eseri Kırklareli’de oynanacak
10 Şubat 2011 - 09:27


İstanbul Devlet Tiyatro Müdürlüğü tarafından ‘Bedensiz Kadın’ adlı oyun,
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde
Kırklareli’de sahnelenecek.

HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Müdürlüğü “Bedensiz Kadın” adlı tiyatro temsiline ev sahipliği yapacağı bildirildi.
İstanbul Devlet Tiyatro Müdürlüğü tarafından ‘Bedensiz Kadın’ adlı oyun 25 Şubat 2011 Cuma günü saat 19.30’da Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlüğü Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda sahnelenecek.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;
“Türk tiyatro sanatının gelinmesini, ilerlemesini, yaygınlaştırılmasını, halkın dil ve kültür eğitimini, yurt sevgisini, görsel ve bilimsel olarak yükseltmek, yurt içi ve yurt dışında festival ve turneler düzenleyerek kültür faaliyetlerini dünya çapında yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş olan Bakanlığımız Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 2011 yılında da pek çok değişik oyun ile minelere başlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda İstanbul Devlet Tiyatro Müdürlüğü'nce ‘Bedensiz Kadın’ adlı oyun 25 Şubat 2011 Cuma günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda saat 19.30'da temsil edilecektir.
Kültür hayatımızda önemli bir yeri olan tiyatro sanatını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘Bedensiz Kadın’ adlı tiyatro oyununun biletleri 3TL ve 5TL olup, biletler İstasyon Caddesi'nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden temin edilebilecektir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Tiyatrosu Topluluğunca temsil edilecek olan  ‘Bedensiz Kadın’" isimli oyunun yazan Mate Matısıc, Yönetmeni Kazım Aksar ve Sahne Amiri Reşit Arslan'dır” dedi.
Akkaya Türkiye’de yeni tanınmaya başlayan Hırvat tiyatrosu yazarlarından Mate Matısıc'ın Bosna savaşının ardından kaleme aldığı ilginç bir oyunu olduğu belirterek;
“Orta yaşlı bir fahişe, emekli bir asker ile temizlenmek istenen vicdan azapları ve korkunç savaş suçlarıyla lekelenmiş bu beden komedi ve dramın iç içe geçtiği oyundur. Hırvat tarafından olaya bakmasına rağmen, savaşta hiçbir tarafın yeterince temiz olmadığını da gözler önüne sermektedir. Sanat kurumlarıyla vatandaşlarımızı buluşturmak, İlimizdeki sanatsal etkileşimi yoğunlaştırmak ve sanatın birleştirici, bütünleştirici özellikleriyle halkımıza ulaşmayı amaç edinmiş olan Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce Kırklarelili tiyatro severleri anılan tiyatro oyununda görmek istiyoruz” dedi. (ue)