Adliye’deki yoğunluklar azalıyor

Adliye’deki yoğunluklar azalıyor

Adliye’deki yoğunluklar azalıyor

Adliye’deki yoğunluklar azalıyor

Adliye’deki yoğunluklar azalıyor
25 Kasım 2011 - 09:31

Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında uygulamaya koyulan Ulusal Yargı Ağı Projesi’ne (UYAP) üye olan vatandaşlar ve avukatlar, davalarını, duruşma günlerini, haklarında dava açılıp açılmadığını veya icra takibi gibi işlemleri cep telefonundan takip ediyor.




HABER MERKEZİ





Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, makamında gazetecilere yaptığı açıklamasında 2008 yılında faaliyete geçirilen UYAP SMS Bilgi Sistemi aracılığıyla vatandaşların adliyeye gitmeden kendileri hakkında açılmış davaları, icra takiplerini, cep telefonları aracılığıyla takip etmelerine imkan sağlandığını anlattı.


Adın; “Bakanlığımız tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilen ve Avrupa’da da ilk niteliği taşıyan Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin amacının hızlı, etkin, güvenilir, adil, verimli, şeffaf ve etik değerlere uygun bir yargılama mekanizması yaratmak. Bakanlığımız, vatandaşların zaman kaybını önlemek için başlattığı kısa mesaj servisine 500 binden fazla kişi üye olduğu açıklandı.


Adli ve İdari Mahkemeler ile İcra Daireleri gibi birimlerce gerçekleştirilen işlemler onaylandıkları anda otomatik olarak ilgili kişilere SMS olarak gönderiliyor. Bu sayede vatandaşlar ve avukatlar adliyelere gitmeden dosyalarını takip edebiliyorlar.


Cep telefonlarının mesaj bölümüne T.C. Kimlik Numarası’nı ve abone yazarak 4060’a sms gönderilerek UYAP’a üye olunabiliyor” dedi.


Abone sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Aydın, bu sayede adliyelerdeki yoğunluğun azalacağını söyledi. (ue)