Adı İnci, kokusu feci

Adı İnci, kokusu feci

Adı İnci, kokusu feci

Adı İnci, kokusu feci

Adı İnci, kokusu feci
28 Haziran 2010 - 09:28

Kırklareli’nin bitmeyen sorunu İnci Deresi içinde bulunan atıklar ve kokusuyla çevre sakinlerini çileden çıkartmaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ilçe Eriklice Caddesi üzerinde bulunan İnci Dere’si, kötü görüntüsü olduğu kadar, havaların ısınmasıyla etrafa yaydığı pis koku ve çevreye saçtığı mikroplarla Kırklareli’nin en büyük derdi olma yolunda ilerliyor.
Yaz ayının gelmesiyle birlikte havaların ısınması ile Kırklareli’ni boydan boya saran İnci Derisi’nin çevreye yaydığı pis kokulardan rahatsız olan çevre sakinleri;
“İnci Deresi’nin adı gibi güzel bir görünüme sahip olmasını yürekten istiyoruz. Kültür ve Sanat Kenti diye adlandırdığımız Kırklareli’mize bu görüntü ve koku hiç yakışmıyor.
Turizme açılsak bu dere ile nasıl bir turizm kazanabiliriz, ilimize nasıl turist çekebiliriz merak konusu oluyor. Hiçbir turist lağım akan pis kokulu, kötü görüntülü bir derenin bırakın yanında yakınlarında bile hatıra fotoğrafı çekilmez.
Biz artık bu olaydan usandık. Yaz aylarında sıcaklardan dolayı dereden dayanılmaz bir koku yayılıyor. Artık evlerimizde bile oturama hale geldik. Bu işi yapanlar sağlımızla resmen oynuyorlar. Ancak hiçbir yetkili bu dere üzerinde çalışma yapmıyor. Sıkıntılarımızı yetkililere aktaracağız ama onları bir kez de olsa Dere’nin yanına davet edeceğiz ki bakalım kokuya dayanıp da ne kadar süre durabilecekler” diyorlar. (ue)