Açıklamaya karşı sessizliklerini bozdular

Açıklamaya karşı sessizliklerini bozdular

Açıklamaya karşı sessizliklerini bozdular

Açıklamaya karşı sessizliklerini bozdular

Açıklamaya karşı sessizliklerini bozdular
05 Kasım 2011 - 11:33

“Kendimizi değil, kentimizi düşünüyoruz”







HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediye Meclisi Ekim ve Kasım ayı toplantılarından protesto ederek ayrılan Cumhuriyet Halk Partili (CHP)  6 Meclis Üyesi, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ın ‘Çocuksalar küserler. Ben küstüm konuşmuyorum diye bir şey olmaz. Meclis Üyeliği bir görevdir’ diyerek sert çıkmasına karşı sessizliklerini bozdular.


Geçtiğimiz aydan bu yana sessizliklerini koruyarak, protestonun amacını kimseyle paylaşmayan meclis üyeleri amaçlarını sert bir şekilde açıkladı.


Kırklareli’de bir otelin restaurantında 6 Meclis Üyesi adına açıklama yapan Yıldırım Koca; ‘Başkanın açıklamaları sessizliğimizi bozdurdu. Basın yoluyla cevap vermeseydi biz sessizliğimizi koruyacaktık. Ancak herkesin doğruyu bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.


Bir takım iddialarda bulunan 6 meclis üyesi yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları söyledi;


“Yasaların kendisine verdiği yetkiyi istismar ederek saat 11.00’de belediyeye gelip, saat 17.00’te terk edip “Briç Partisi”ne koşan Başkan’dan çokta eforlu bir çalışma beklemek haksızlık olur. Garip bir kişinin garip eleştirisine karşı Kırklareli halkına gerçek amaçlarımızı söylemek mecburiyetinde bırakıldık.


Biz kendimizi değil, kentimizi düşünen belediye meclis üyeleri olarak başkanın çıplak duruşuna karşı toplumun arzu ve isteklerini anlatmamıza rağmen aldığımız tek cevap ‘Bakarız’ oldu. Bu ‘Bakarız’ cümlesi bir daha bakılmamak kaydıyla unutulan bir hal almıştır. Bunu aşmak için sessiz bir protesto yapma kararına bizi getirmiştir. Davranışımızın partimizle kesinlikle alakası yoktur. Tepkimiz sadece başkanın duyarsızlık ve boş vermişliğine karşıdır.


Türkiye’de en çok oy alan bir partinin belediye başkanı olarak bu mesuliyetin hassasiyetini düşünmeden boş vermiş bir tavırla hem meclis üyelerini hem de halkı bu şehirde yaşamaktan nefret eder hale getirmiştir.


Başkan verdiği demeçte inatla meclis üyeleriyle görüşmeyip birde kendi literatüründe olmayan argo bir cümleyle kendini savunur hale düşmüştür.


Kabadayı, delikanlı bir başkan, Meclis Üyeleriyle karşılıklı konuşmayı kendine yakıştıramayarak, basın yoluyla konuşmuştur. Bu da o başkanın zavallı, garip, ilgisiz ve bilgisizliğini göstermiştir.” (ue)