“471 bin kişi Deniz Feneri Derneği’nden yardım aldı”

“471 bin kişi Deniz Feneri Derneği’nden yardım aldı”

“471 bin kişi Deniz Feneri Derneği’nden yardım aldı”

“471 bin kişi Deniz Feneri Derneği’nden yardım aldı”

“471 bin kişi Deniz Feneri Derneği’nden yardım aldı”
27 Mart 2012 - 09:56





* Kırklareli’de ki dernek gönüllüleri ve bağışçılarıyla bir araya gelen Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak; “Geçen yıl Ülke içi ve yurt dışından 471 bin kişi Deniz Feneri Derneği’nin ışığıyla aydınlandı” dedi.





HABER MERKEZİ


Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, 24 Mart 2012 Cumartesi günü Kırklareli’de ki dernek gönüllüleri ve bağışçılarıyla, Kırklareli İnsani Değerleri Yardımlaşma Derneği’nde (KİD-YAD) bir araya geldi.


Koçak, dernek olarak birçok alanda ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını, geçen yıl 15 ülkede faaliyet gösterdiklerini, derneğin 62 bin gönüllüsü bulunduğunu ve  Türkiye’de bağışçılarıyla sürdürdüğü çalışmaların devam ettiğini kaydeden Koçak;


“Bizim tek sponsorlarımız bağışçılarımızdır. Başka herhangi bir gelirimiz yok. Geçen yıl ülke içi ve yurt dışından 471 bin kişi  Deniz Feneri Derneği’nden yardım aldı. Çeşitli afetlere maruz kalmış insanların hem ülkemizde, hem yurt dışında afet sonrası aldıkları yardımlar var. Geçen yıl Van Erciş’te yaşanan depremde 475 evlik bir afet mahallesi kurduk. Şuanda orada aileler derneğimizin misafiri olarak barınıyorlar. Somali’de hala büyük felaket yaşanıyor. Büyük ölçüde ilk acil kısmı halledildi. Açlığa bağlı felaket dünyanın gündemine Türkiye Somali’de ki açlık gerçeğini getirdi. Kuvvetli bir şekilde Somali’de ki açlık gerçeğinin altı çizilerek dünyaya duyuruldu. Derneğimiz de Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları içerisinde ilk yardım kuruluşları ile birlikte kamplarda yaşayan açlıkla pençeleşen vatandaşlarımıza gıda yardımları dağıttı. Ayrıca başkentte bir hastanenin işletmesini üstlendik. Kapalı bir durumdaki hastaneyi açtık ve personel tedarik ettik. Bu hastanenin 1 yıllık işletme giderlerini taahhüt ettik. Tüm ilaç ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 40 bin Somalili çocuk, yaşlı, kadın yani hasta olanların tedavisi yapılıyor. Bağışçılarımız, gönüllülerimiz bizlere güvenlerini sürdürdükleri müddetçe de bizlerde derneği yönetici ve çalışanları olarak merkezde bu kararlı duruşumuzu devam ettireceğiz. Ülkemizde binlerce, on binlerce fakire fukaraya derneğimiz yardım ulaştırdığı gibi dünyanın dört bir yanındaki afet sonrasında ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor” dedi.


Koçak, Kırklareli’de 4 bin 546 kişiye çeşitli yardımlar yaptıklarını sözlerine ekledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (ue)