46 Üsküp Esnafı Hijyen Eğitimi Sertifikaları’nı aldı

46 Üsküp Esnafı Hijyen Eğitimi Sertifikaları’nı aldı

46 Üsküp Esnafı Hijyen Eğitimi Sertifikaları’nı aldı

46 Üsküp Esnafı Hijyen Eğitimi Sertifikaları’nı aldı

46 Üsküp Esnafı Hijyen Eğitimi Sertifikaları’nı aldı
14 Nisan 2014 - 11:25 - Güncelleme: 14 Nisan 2014 - 16:24

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Üsküp Beldesi’nde Hijyen Eğitimi alan 46 esnafa sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.




HABER MERKEZİ


Kırklareli merkez ilçeye bağlı Üsküp Beldesi’nde Hijyen Eğitimi alan 46 esnafa sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.


11 Nisan 2014 Cuma günü Üsküp Belediye Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen Sertifika Töreni’ne; Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O Müdürü Hayati Çapa, Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Hijyen Eğitimini veren Eğitmen Didem Yadalı, Oda Başkanları ve Kursiyerler katıldı. 3-6 Nisan 2014 tarihlerinde Üsküp Belediyesi Toplantı Salonu’nda Öğretmen Didem Yadalı tarafından verilen kursa Katılan toplam 46 Üsküp Esnafı Sertifika aldı. 


* Şeker; “Hijyen sağlıkta çok önemli bir unsur”


Üsküp’te düzenlenen sertifika alma törenine katılan Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker alışverişlerde müşterilerle ilişkilerde hijyenin çok önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti; 


“5 Temmuz 2013 tarihi itibari ile İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığımız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Hijyen Yönetmenliği hazırladı. Bu yönetmenlik kapsamında 1 yıl süre içersinde gıda işi ile uğraşan Esnafımız bu belgeyi alma zorunluluğu getirildi. Tüm Ülkemizde, tüm İller Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü vasıtasıyla bu kurslar verilmeye başlandı. Bizde bu kurslara devam ediyoruz. İlimizde, İlçemizde, Beldelerimizde bu kurslar devam ediyor. Bugünde bunlardan bir tanesini tamamlamış bulunmaktayız. Hijyen sağlıkta çok önemli bir unsurdur. Alışverişlerde, müşterilerle ilişkilerde hijyene çok dikkat etmek zorundasınız. Bu kursun bu konuda çok önemi var diye düşünüyorum. Sertifika alanları kutluyorum.” 


* Yeni Başkan’da törene katıldı 


Hijyen Eğitim Kursuları’nı bitirenler için düzenlenen sertifika törenine yeni Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap’ta katıldı. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’den Belediye Başkanı Seçilen Hüseyin Kasap, Böyle bir eğitim alan hemşerilerini kutladığını belirtti  


* Çapa; “Başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik ederim”


Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O Müdürü Hayati Çapa Üsküp Beldesinde Yapılan Sertifika töreninde yaptığı konuşmada Üsküp Beldesi’nden 46 Kişinin sertifika almaya hak kazandığını bugüne kadar yapılan eğitimler 981 Esnafın sertifika almaya hak kazandığını belirterek şunları kaydetti; 


“Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin,5 Temmuz 2013 tarih,28698 sayılı Resmi Gazetede yayımıyla birlikte, Yönetmelikte belirtilen alanlarda çalışanların, Hijyen Eğitimi almaları zorunlu hale geldi. Yönetmelikte belirlenen alanlarda çalışanların kendi alanlarındaki eğitim programlarına katılmaları gerekmektedir. Konunun anlaşılabilmesi için, Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından modüler programları hazırlanan Hijyen Eğitim Alanları ve modüler Programları’ndan ana hatlarıyla söz etmek yararlı olacaktır.


Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı’nda; 1- Cilt Bakımı Hijyen Eğitimi. 2- Dövme ve Takı Hijyen Eğitimi. 3- Güzellik ve Saç Bakım Hizmetlerinde İş Yeri Sahipleri ve İşletenlerin Hijyen Eğitimi. 4- Kuaför (Kadın-Erkek) Hijyen Eğitimi. 5- Makyaj Hijyen Eğitimi. 6- Vücut Bakımı Hijyen Eğitimi. 7- Kaplıca Hamam ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi.


Pazarlama ve Perakende Alanı’nda; 1- Kantin İşletmeciliği Eğitimi. 2- Meyve ve Sebze Satış Elamanlığı Hijyen Eğitimi. 3- Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi 4- Şarküteri Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi. 5- Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Eğitimi.


Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda; 1- Aşçı Hijyen Eğitimi. 2- Bar Görevlisi Hijyen Eğitimi. 3- Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği Hijyen Eğitimi. 4- Otel Motel ve Lokanta Yöneticileri Hijyen Eğitimi. 5- Pastacı Hijyen Eğitimi. 6- Servis Görevlisi Hijyen Eğitimi. 7- Şef Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri Hijyen Eğitimi.


Toplum Sağlığını Koruyucu Hizmetler Alanı’nda; 1- Su Temini (Üretimi) Hijyen Eğitimi.


Gıda Teknolojileri Alanı’nda; 1- Cav Üretimi İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi. 2- Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi 3- Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi. 4- Sebze ve Meyve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi. 5- Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi gibi Modüler Programları bulunmaktadır.


Öğretim Yılı başından bugüne Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü olarak, talepler doğrultusunda Aşçı Hijyen Eğitimi, Kantin Hijyen Eğitimi, Garson Hijyen Eğitimi, Şarküteri bakkal ve Gıda pazarları Satış elemanlığı Hijyen Eğitimi, Gıda Kontrol Elemanı Hijyen Eğitimi, Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi kursları açılmış olup, bu kurslarımıza katılarak başarılı olan 981 esnaf vatandaşımız Hijyen Eğitim Belgesi almaya hak kazandı. 8 saatlik Eğitim sonunda başarılı olanlara verilen belgeler, kişi aynı alanda çalıştığı müddetçe geçerli olmaktadır. 3-6 Nisan 2014 tarihlerinde Üsküp Belediyesi Toplantı Salonu’nda Öğretmenimiz Didem Yadalı tarafından verilen Kurslarımız sonunda; Şarküteri Bakkal ve Gıda Pazarı Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi’nde 12, Şef (Yiyecek İçecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eğitimi’nde 22, Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi’nde 12 olmak üzere toplamda 46 esnaf vatandaşımız başarılı olarak Hijyen Eğitimi Belgesi almaya hak kazandı. Başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik eder, hayırlı kazançlar diler, emeği olan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” (Kadir Sinici)