“4 yılda 20 yıllık üniversitelerin seviyesine ulaştık”

“4 yılda 20 yıllık üniversitelerin seviyesine ulaştık”

“4 yılda 20 yıllık üniversitelerin seviyesine ulaştık”

“4 yılda 20 yıllık üniversitelerin seviyesine ulaştık”

“4 yılda 20 yıllık üniversitelerin seviyesine ulaştık”
29 Haziran 2012 - 09:21

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç yaptığı basın toplantısında Üniversite’deki gelişmelerden bahsederek Lüleburgaz’a Fakülte açmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.




HABER MERKEZİ





Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç 28 Haziran 2012 Perşembe günü saat 11.00’da Rektörlük Toplantı Salonu’nda bir basın açıklaması düzenledi. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Rektör Aykaç, Kırklareli Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana ne kadar yol kat ettiğini ve gelecekteki hedeflerini açıkladı. 


* “20 yıllık üniversitelerin seviyesine 4 yılda ulaştık”


Göreve başladığı gün ile bugün arasındaki kıyaslamayı yapan Rektör Aykaç 4 yılda 20 yıllık üniversitelerin sayısal gelişim seviyesine ulaştıklarını belirterek önümüzdeki yıllarda daha fazla tercih edilen bir üniversite olunacağının müjdesini verdi.


Rektör Aykaç yaptığı kıyaslamada; “Göreve başladığım gün üniversitemizde 3 bin 700 öğrenci vardı. Şuan ise 13 bin öğrencimiz var. 2011-2012 Akademik Yılı’nda 1800 mezun verdik. Yaptığımız çalışmalar sonrasında bu yıl 5 bin 800 yeni öğrenci almayı hedefliyoruz. Yine göreve yeni başladığımda 68 Öğretim Elemanı varken şuan öğretim elemanı sayımızı 460’a çıkarttık. 35 olan personel sayımızı ise 315’e yükselttik. Ülkemizde 20 yıl önce kurulmuş üniversiteler var. 20 yıllık üniversitelerin elde ettiği sayısal gelişimi biz 4 yılda elde ettik. Gelişimimizin devam etmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin yeni kurulan kampüsünün alt yapısını oluşturmak bizleri etkiliyor. Eğer kampüsümüzle bu kadar yoğun bir şekilde ilgilenmeseydik şu anki gelişim daha fazla olacaktı” dedi.


* “Mevcut binalarımız yetersiz”


Şuan eğitim verilen binaların yetersiz olduğunu belirten Rektör Aykaç bazı binaların yetersizliğini ortadan kaldırmak için ek binalar yapıldığını, fakat yapımı devam eden kampüse geçene kadar sıkıntının devam edeceğini belirterek; “Kavaklı kampüsümüzdeki atıl halde bulunan binaları elden geçirerek öğrencilerimiz ve öğretim kadromuzun kullanımı için uygun bir hale getirdik. Kavaklı kampüsümüzü ilk aldığımızda orada mevcut kullanılabilir halde tek bir bina vardı. Çalışmalarımızla orayı yeterli bir hale getirdik. 


Milli Eğitim Müdürlüğüne ait okullarımız var. Bu okulların tamamı bizim için yetersi olan okullar. Önümüzdeki yıl da buralarda sıkıntılar yaşayacağız. Buralarda geçici süreliğine eğitim veriyoruz. Yeni kampüsümüzü 3 bin 500 dönümlük bir arazi üzerinde kuruyoruz. Burada öğrencilerin ve eğitim görevlilerimizin ilk etapta ihtiyacı olacak olan tüm binaların çalışmaları başlatıldı. Birçok binamız tamamlandı. Şu anki bütün çabamız kafeterya ve yemekhanenin önümüzdeki dönem için yetişmesidir. 


Yeni kampüsümüzde bilindiği gibi yol sıkıntısı yaşadık. Kampüsün gelişimi için yolun yapılması gerekliydi. Yaptığımız çalışmalar sonrasında yolun Kırklareli ile yapılamayacağını anladık ve Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla yaptığımız görüşmede yolun yapılacağı sözünü aldık ve şuan yolumuz çift yönlü olarak tamamlandı. Şu anki çalışmalarımızdan biri de kampüs içi yollarımızın asfaltlanmasıdır. Yaptığımız görüşmelerle kampüs içi yolların asfaltlanması sözünü de aldık ve yollarımız asfaltlanmaya hazır hale geldiğinde asfalt çalışmaları başlayacak. 


TREDAŞ ile yaptığımız görüşmelerde şehir elektrik hattının okulumuz için yetersiz olacağı anlaşıldı ve elektriği bizim almamız gerektiği anlaşıldı. Kampüs alanımıza 13 kilometrelik elektrik hattı çekerek elektrik aldık ve şuan elektriğimiz kullanılır halde.


Su konusunda da yaptığımız çalışmalar neticesinde Kırklareli’nin içme suyunu aldığı Kırklareli Barajından su şebekesi aldık ve şu an kampüsümüzde suyumuzda kullanılmaya hazır hale geldi” dedi.


İlçelerdeki okulların durumlarından bahseden Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç; “Lüleburgaz’da mevcut olan binamız yetersiz geldi. Buraya ek bina yapmak zorunda kaldık. Burada eğitimlerimiz sıkıntısız bir şekilde devam ediyor.


Vize’de bina sıkıntımız var. Şuan burada dört sınıflı prefabrik yapılar yaptık. Prefabrik yapılar geçici olarak sıkıntımızı giderdi. Fakat devamlılık açısından olumsuzluk olacağı için Vize Belediyesiyle yaptığımız iş birliği ile kendi inşaatımıza başladık ve burada çalışma devam ediyor. Önümüzdeki dönemde eğitime açılamayacak. Fakat daha sonraki dönemde yeni binamız hizmete açılacak. 


Babaeski ilçemizde bulunan okulumuzun binası da yetersizdir. Burada henüz bir ek bina çalışması yok. Fakat burada da bir ek bina çalışması yapmayı düşünüyoruz” dedi.


* Lüleburgaz’a müjdeli haber


Lüleburgaz’ın Kırklareli’den daha büyük bir yerleşim alanı olduğunu ve buranın bir fakülteyi hak ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Aykaç Lüleburgaz’da fakülte açılması için çalışmaların başladığını vurguladı. Aykaç; “Lüleburgaz’ın nüfusu Kırklareli’den üç kat fazla ve Lüleburgaz’ın bir fakülteyi hak ettiğini düşünüyoruz. Fakat şuan için fakülteyi açmamız için uygun bir binamız yok. Kampüsteki çalışmalarımız nedeniyle gerekli binayı yapacak gücümüzde yok. Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz’da bulunan sivil toplum örgütleriyle yaptığımız görüşmelerde gerekli desteği vereceklerini belirttiler. Bizlerde Lüleburgaz’a hak ettiği fakülteyi kazandırmak için çalışmalara başladık” dedi.


* “Amacımız en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer almak”


Yüksek Lisans Programlarına önem verdiklerini fakat her bölümün hocalarının yetmediğini belirten Aykaç bazı üniversitelerle konuyla ilgili protokol imzaladıklarını bazı bölümlerin Yüksek Lisans Programlarının açıldığını, bazı bölümlerin de açılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. 


Bilimsel faaliyetlere de önem verildiğini söyleyen Aykaç konferans salonun hiçbir hafta boş kalmadığını, bu faaliyetlerin yanı sıra Balkan Savaşları Sempozyumu gibi önemli sempozyumlar gerçekleştirildiğini vurguladı. 


Üniversitenin emin adımlarla büyüdüğünü söyleyen Aykaç; “Önümüzdeki döneme ayaklarının üzerinde daha sağlam duran bir üniversite olarak gireceğiz. Bizim hedefimiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer almak. Bizim dünya üniversiteleriyle yarışmak gibi bir niyetimiz var. 


Avrupa Üniversitelerini yakından takip ediyoruz. Balkan Üniversitelerinin yanı sıra birçok Avrupa üniversiteleriyle protokoller imzaladık. Öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi için imzaladığımız protokollerde başarıyı yakaladık. Biz buradan öğrenci yollayıp 1 ya da 2 yıl orada eğitim görmesini sağlayabilirken aynı zamanda oradaki öğrenciler de buraya gelebiliyor. Öğrencilerimiz gibi eğitim görevlilerimizde de aynı çalışma yapılıyor. Bu konuyla ilgili başarıya ulaştık ve ayrılan bütçenin tamamını kullandık” dedi.


Toplantı sonunda Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç başta Kırklareli Valisi Mustafa Yaman olmak üzere üniversitenin gelişimine katkı sağlayan Belediye Başkanlarına, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve Kırklareli halkına teşekkür etti. (yş)