3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği”

3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği”

3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği”

3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği”

3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği”
02 Ekim 2011 - 23:09


“Bu seneki şenlik daha kapsamlı olacak” Kırklareli Kent Konseyi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği” bugün başlıyor. Etkinlikler 03 Ekim 2011 Pazartesi günü sona erecek. 











HABER MERKEZİ 


Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın düzenlenecek olan “3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği” ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Geleneksel hale getirdiğimiz “Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği”nin bu yıl 3’ncüsü düzenleniyor. Bugün saat 14.30’da Vilayet Meydanı’nda oluşturulacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlikler 03 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 20.30’da Festival Alanı’nda yapılacak olan Uzay Gözlem Şenliği ile sona erecek.


Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın desteği ile bu yıl geniş kapsamlı olarak yapılacak olan etkinlikler bu yıl 3 gün sürecek. Etkinliğin ilk günü olan bugün saat 14.30’da oluşturulacak kortej Anıt Kültür Park’a doğru hareket edecek. Burada şenliğin açılışı gerçekleştirilerek konuşmalar yapılacak. Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Malko Tırnovo Halk Oyunları Ekibi, Lalacık Halk Oyunları Ekibi, Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sunacaklar. Saat 16.30’da stantlar gezilecek ve bereket yemeği yenilecek. Yayla Mahallesi’ndeki Papaz’ın Evi’nde KIFSAD tarafından “Rodoplardan Istranca’ya” konulu Resim sergisi saat 17.00’de açılacak. Saat 20.00’de Halk Oyunları Gösterileri, 20.30’da Kırklareli Kadın Girişimcileri Derneği’nin katkıları ile Defile gerçekleştirilecek akşamda 23 Numara ve Fevzi Kurtuluş Konserleri verilecek.


Şenliğin 2. günü olan 01 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 11.00’de Aşağıpınar-Kanlıgeçit Kazı Alanları ile Kırklareli Şehir Müzesi gezilecek. Saat 13.30’da Gar Binası’nda KIRKSEDER Üyesi Savaş Erdem’in “El Yazması Şiri Sergisi ve Kitap İmza Günü” düzenlenecek. Saat 14.30’da Yayla Mahallesi Tanıtım Gezisi düzenlenerek, sokak çalgıcıları çeşitli eserleri seslendirecekler. Yayla Mahallesi’ndeki Papaz’ın Evi’nde Tahsin Özgür’ün “Çizgi Çalışmaları Sergisi” açılacak. Yine aynı yerde saat 16.10’da Klasik Müzik Dinletisi, saat 16.30 "Üzüm Şehirleri" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Anıt Kültür Park’ta saat 20.15 Kırklareli Sanatsevenler Derneği Konseri, saat 21.00’de Kıvanç Özalp Konseri ve saat 22.00’de Yırtık Uçurtma Konseri verilecek. 


Düzenlenene şenliğin son günü olan 03 Ekim 2011 Pazartesi günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Gösteri Salonu’nda 14.00-17.00 saatleri arasında “7’den 70’e Gökbilim” konulu Panel düzenlenecek. Panelin konuşmacılıklarını; Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman, Gökbilimci İlhan Vardar ve Amatör Gökbilimci Nurcan Örgüten Gök yapacak. Aynı gün saat 20.30’da Festival Alanı’nda Uzay Teleskobu ile Ay ve diğer Gök Cisimleri’nin Tanıtımı ve Gözlemlenmesi gerçekleştirilerek uzay seyri yapılacak.” (s)