3 aydır maaşlarını alamayan işçiler direnişlerini sürdürüyor

3 aydır maaşlarını alamayan işçiler direnişlerini sürdürüyor

3 aydır maaşlarını alamayan işçiler direnişlerini sürdürüyor

3 aydır maaşlarını alamayan işçiler direnişlerini sürdürüyor

3 aydır maaşlarını alamayan işçiler direnişlerini sürdürüyor
13 Ekim 2012 - 09:26


* Kırklareli'de çalıştıkları fabrikanın iflas etmesi üzerine 3 aydır maaşlarını alamayan işçilerin bekleyişi sürerken, fabrikadan kent merkezine yürüyerek eylem yapmak isteyen işçilere


Polis izin vermedi.








HABER MERKEZİ


Kırklareli merkez ilçe Kofçaz yolu üzerinde Şeker Tekstil fabrikasının iflas etmesi üzerine 3 aydır maaşlarını alamayan işçilerin bekleyişi sürüyor.


Fabrika bahçesinde 8 gündür bekleyen işçiler ellerinde pankartlar ile basın açıklaması yaptı.


İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Şeyda Bakar, 8 gündür sürdürdükleri mücadelelerini birlik ve beraberlik içerisinde sürdürdüklerini söyledi.


İş verenin oyunlarına gelmeyeceklerini ifade eden Bakar, maaşlarını, mesailerini, kıdem ve ihbar tazminatlarını almadan mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.


Bakar, kendilerine destek veren sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.


Daha sonra fabrikadan kent merkezine ellerinde pankart ve sloganlarla yürümek isteyen fabrika işçileri yasal izinleri olmadığı gerekçesiyle polis tarafından yürünmesi engellendi.


İşçiler daha sonra yeniden fabrika bahçesine geri döndü. Daha sonra işçilerle görüşen Avukat Çisem Göçmen, sakin olunması ve yasalsız bir şekilde yürümek veya taşkınlık yapılmaması gerektiğini kaydetti.


* Ailece 8. gündür bekliyorlar


Diğer taraftan fabrika işçilerinden Ebru ve Günay Sevgi çifti ile 4 yaşındaki kızları Gökçe Sevgi, fabrika bahçesinde haklarını alabilmek umuduyla bekliyor.


Anne Ebru Sevgi, kızı ve eşiyle beraber alacaklarını almak için fabrika bahçesinde beklediklerini söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara’dan yardım beklediklerini ifade eden anne Sevgi, “Hakkımızı alana kadar bekleyeceğiz. Burada 8 gündür sadece su içerek poğaça yiyerek bekliyoruz. Poğaçaları da aldığımız borç paralarla alıyoruz. Zor durumdayız. Kızımın bu yıl anaokuluna gitmesi gerekiyordu. Ancak 3 aydır maaş alamadığımız için okula gönderemiyoruz” dedi. 


4 yaşındaki Gökçe Sevgi ise; “Biz burada yemek yemek, su içmek istiyoruz. Evimize ekmek su alamadık. Yaşıtlarım okula başladı ama ben paramızın olmadığı için gidemedim. Annem ve babamın paralarını almaları için bu bahçede yatırıyoruz” şeklinde konuştu. 


İşçiler ise haklarını almadan fabrikanın bahçesinden çıkmayacaklarını söyledi. (Ufuk Ertop)