“2012 yılı ilk ürünümüz hayırlı olsun”

“2012 yılı ilk ürünümüz hayırlı olsun”

“2012 yılı ilk ürünümüz hayırlı olsun”

“2012 yılı ilk ürünümüz hayırlı olsun”

“2012 yılı ilk ürünümüz hayırlı olsun”
14 Haziran 2012 - 09:05

Kırklareli’nin Lüleburgaz Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Var, 2012 yılının ilk mahsulü Arpa’nın Sakızköy Beldesi’nden Erol Gider tarafından teslim edildiğini belirterek şunları kaydetti: 




HABER MERKEZİ





“2012 yılının ilk mahsulü olan arpa Sakızköy Beldesi’nden Erol Gider tarafından getirildi ve Ticaret Borsamız Üyeleri’nden Hasan Zümrüt ilk arpayı 0,870 TL’den satın aldı. 2012 yılı ürünümüzün çiftçilerimize, tüccarlarımıza ve fabrikalarımıza hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ederim.


Çiftçimiz ve zahirecimiz para kazanmak istiyorsa; üretecek, araştıracak, paylaşacak ve alın teriyle ürettiği mahsulünü bilinçli bir şekilde satacaktır. Biz Lüleburgaz Ticaret Borsası olarak çiftçimizin emeğinin ve alın terinin her daim yanındayız ve bu sebeple çiftçimizin yararına olduğunu düşündüğümüz bazı somut adımlar atmaktan da çekinmiyoruz.


Toprak Mahsulleri Ofisi ile anlaşmalı olarak yaptığımız 20 bin tonluk Lisanslı Depoculuk için Ticaret Borsası olarak Sınıflandırıcı Yetki Belgesi almak için T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvurduk bir aksilik olmadığı sürece İstasyondaki depolarımıza Yetkili Sınıflandırıcı Belgesi ile alım yapacağız. Peki, nedir bu Lisanslı Depoculuk Sistemi ve çiftçimize ne gibi faydalar sağlayacaktır?  Öncelikle, depo kuracaklar T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan izin alıyorlar ve sonrasına depolarını kuruyorlar ya da kiralıyor. Bu safha geçildikten sonra mahsulleri belli bir ücret karşılığı depolarında depolamaya başlıyorlar. Üreticimiz ürününü gelip depolara teslim ettiğinde depo işletmecisi ürünün miktarını, kalitesini gösteren bir “Ürün Senedi” veriyor. Bu senet karşılığında üretici depolardaki mahsulünü teminat göstererek ilgili bankalardan kredi çekebiliyor. Böylelikle ürünün bol olduğu zamanlarda ürünün yok pahasına satılmasına ve ürününün fiyatının aşağıya çekilmesine mani oluyor. Şimdiden çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni eder; yaşamlarını hayal ettikleri şekilde, mutlu ve sağlıklı geçirmelerini dilerim.” (s)