170. Gurur Yılı kutlandı

170. Gurur Yılı kutlandı

170. Gurur Yılı kutlandı

170. Gurur Yılı kutlandı

170. Gurur Yılı kutlandı
11 Nisan 2015 - 07:21

* Türk Polis Teşkilatının Kuruluşu’nun 170. Kuruluş Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Emniyet Teşkilatı’ndan emekli olan Polislere verilen yemek ile başlayan etkinler, Kırklareli Şehitliği’nde Anma Etkinliği ve Hızırbey Camii’nde Mevlid-i Şerif’in okunması ile devam etti. 10 Nisan 2015 Perşembe günü ilk olarak Vilayet Meydanı’nda düzenlenen program ile devam eden etkinlikler Polis Evi’nde verilen kokteyle son buldu.







HABER MERKEZİ 


Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıldönümü Kırklareli’de değişik etkinliklerle kutladı.  Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de kutlanan “Polis Haftası” kapsamında İlimizde değiş etkinlikler düzenlendi.


“10 Nisan Polis Haftası” Etkinlikleri kapsamında ilk olarak 07 Nisan 2015 Salı günü Emniyet Teşkilatı’ndan emekli olan Polislere yemek verildi. 08 Nisan 2015 Çarşamba günü Basın Mensupları ile Emniyet Teşkilatı Mensupları arasında Futbol Maçı oynandı. Etkinlikleri kapsamında Şehitler ile Ebediyete intikal eden Gaziler için 09 Nisan 2015 Perşembe günü 15.00’da Kırklareli Şehitliği’nde Anma Programı gerçekleştirildi. Aynı gün saat 16.00’da Kırklareli Hızırbey Camii’nde tüm Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. 


* Akay; “170. Yılını coşku ve heyecanla kutlamaktan onurluyum”


Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıldönümü kapsamında Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi. 10 Nisan 2014 Perşembe günü saat 10.00’daki Program İl Emniyet Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay bir konuşma yaptı.


Akay yaptığı konuşmada şunları kaydetti;


“Ülkemizde güven ve huzur ortamının sürekliliği uğruna fedakarca görev yapan Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 170. Yılı’nı coşku ve heyecanla sizlerle birlikte kutlamaktan son derece mutlu ve onurluyum. Teşkilatımız Son yıllarda gelişmiş dünya ülkeleri ile yarışacak düzeyde şekilde yenilenmiş, çağdaş alanında değer ülke Polis teşkilatlarına da öncülük edecek çalışmalara imza atmaktadır. Ulusal Politikalar ve Emniyet Genel Müdürlüğü stratejisi doğrultusunda insan odaklı çalışmalarımız geliştirilerek sürdürülmekte. Fiziki kaynaklarımız teknolojik gelişmelere takip edilerek sürekli yenilenmekte. Güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeyi gözeten çalışma anlayışımız görev odağımız olan halkımızın haklarını tam anlamıyla kullanması, huzurlu ve güven içersinde bir yaşam sürmesi temini için zaman gözetmeksizin görevlerimizi yapmaktayız. İlimizdeki huzur ve güven ortamı sürekli kılınması amacıyla son yıllarda insan kaynaklarına verdiğimiz önemin yanında fiziki tesis ve binalarımızın da halkımıza yakışır daha etkili bir hizmet sunuma yönelik olarak yeniden yapılandırılmasına gayret gösterilmiştir. Suçların işlenmeden önce önlenmesi amacıyla yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri ve klasik suç önleme faaliyetlerimiz devam etmekte olup, tüm çabalara rağmen önlenemeyen suçlarda ise  gelişmiş ve bilimsel metotların kullanılmasıyla suçlar aydınlatarak adalete teslimi sağlanmaktadır.”


Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay’ın konuşmasının ardından Kutlama mesajları okundu. Buradaki Program 10 Nisan Polis Haftası Etkinlikleri Kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile sona erdi. 


* Polis Haftası etkinlikleri Kokteyl ile taçlandı


Vilayet Meydanı’ndaki programın sona ermensin ardından törene katılan protokol Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden vatandaşlara Karanfil verilerek Polis Evi’ne geçti. Polis Evi’nde Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir kokteyl verildi. 


Düzenlenen programlara; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Elmas Büyükdere, Kırklareli Vali Yardımcısı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Av. Cavit Çağlayan Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri katıldı. (Kadir Sinici)