%63’lük oranla Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı görevine başladı

%63’lük oranla Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı görevine başladı

%63’lük oranla Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı görevine başladı

%63’lük oranla Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı görevine başladı

%63’lük oranla Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hacı görevine başladı
09 Nisan 2014 - 12:06





* 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde halkın çoğunluğunun oylarını alarak tekrardan Babaeski Belediye Başkanı seçilen Av. Abdullah Hacı, 8 Nisan 2014 Salı günü Hükümet Konağı’nda Hâkim Selim Altınay’dan mazbatasını alarak, Atatürk Heykeli’nde düzenlenen törenin ardından makamına geçerek görevine başladı.


HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Babaeski Belediyesi’nden yoğun ilgi ve alkışlarla çıkan Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Belediye Bandosu ve tören katılımcıları eşliğinde Babaeski Hükümet Konağı’na yürüdü. Başkan Av. Abdullah Hacı, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri Babaeski Hükümet Konağı’nda Hâkim Selim Altınay’dan mazbatalarını aldılar. Mazbataların alınmasının ardından tören Babaeski Atatürk Heykeli’nde devam etti. Törende Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Atatürk Heykeli’ne çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Atatürk ve Silah Arkadaşları için saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Tören Korteji daha sonra Atatürk Heykeli’nden Babaeski Belediyesi’ne yürüdü. Burada Babaeski Belediyesi Personeli, Başkan Hacı’yı alkışlar eşliğinde karşılayarak çiçek sundular. Tebriklerin ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve tören korteji, Belediye Başkanlığı makamına çıktılar. Belediyeye giriş yapan Başkan Hacı’yı Belediye Personeli çiçeklerle karşıladılar.


Belediye Başkanlığı makamında 2. dönemine başlayan Başkan Hacı, tebriklerin ardından yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:


“Sözlerimin başında, bize çok güzel bir seçim süreci yaşatan Babaeski Halkı’na da teşekkür ediyorum. Bugün burada tüm Babaeskililerin, tüm siyasi partilerin, tüm sosyal görüşlerin Belediye Başkanı olarak bulunmaktayım. Seçim sandığına yansıyan 11 bin 452 oy ve %63’lük bir oran. Trakya’da birinci, Türkiye’de ilk 10’dayız. Bu seçim sonuçları göstermiştir ki Babaeski’de barış en üst düzeyde sağlanmıştır. Sizlerle birlikte bu işi başardık ve sizlerle birlikte yöneteceğiz. Değerli Babaeskililer; Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ve Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarından da bu sonuçla birlikte helallik aldık. Haklarını bize helal ettiler, bundan emin olun. Karşıma rakip olarak çıkan arkadaşlarıma da buradan aileleriyle birlikte, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Babaeski Belediyesi’nin kapısı onlara her zaman açıktır. Onları en kısa zamanda çay ve kahve içmeye davet ediyorum. Ama nasıl bir günde mazbata aldık? Bugün mazbata alırken ülkemizin hali nasıldı? Devleti devlet yapan kurumlar hala ülkemizde tartışılır durumda. Ayrışmaya yüz tutmuş bir sosyal yapı, birbirinin yüzüne bakamayan siyasetçiler. Bu seçim sonuçları bize gösteriyor ki genel siyasette çatışmalar ve tartışmalar devam edecek. Ülkemizde iktidarıyla, muhalefetiyle geçmiş dönemdeki oy oranlarını koruyan bir siyasi yapı var. İşimiz zor, toplumun işi zor. Ama biz Babaeski Belediyesi olarak kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kimseyi ayrıştırmayacağız. Herkesi kucaklayacağız, Babaeski’de hiç kimse kendisini yalnız ve mutsuz hissetmesin. Yanınızda kimse kalmadığında, herkese söylüyorum, hangi siyasi fikre sahip olursa olsun bana gelin. Babaeski Belediye Başkanı’nın yanına gelin. O zaman yanınızda bir kimsenin olduğunu göreceksiniz. Bundan sonraki hedefimiz en uzak noktadaki mahallede, en uç noktada yaşayan insanımıza eşit ve adaletli bir şekilde hizmetimizi götürmektir. Biz görevimizi yapacağız, sizler de bizleri denetleyeceksiniz. Bunları hep beraber yapacağız. Her şey Babaeski için. Hepinize teşekkür ederim.” 


Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın konuşmasından sonra törene katılanlar Başkan Hacı’yı kutladılar. 


Düzenlenen törene; CHK Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Fettah Aygün, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, CHP Kofçaz İlçe Başkanı Kerim Topçu, Kofçaz Belediye Başkanı Mehmet Balcı, CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez. Babaeski Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Kırklareli İl Eski Başkanı Tuna Soykan, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Babaeski Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Türkay Topal, Babaeski Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Buyur, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün, Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, ADD Babaeski Şubesi Başkanı Binnur Güdücüler, Tüm-Bel-Sen Kırklareli İl Başkanı Ruhi Çelik, Babaeski Romanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Zünbül, Babaeski Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Özcan, Babaeski Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.