“Ücretsiz Doğalgaz Abonesi olmak isteyenlerin dilekçeleri geri dönüyor”

“Ücretsiz Doğalgaz Abonesi olmak isteyenlerin dilekçeleri geri dönüyor”

“Ücretsiz Doğalgaz Abonesi olmak isteyenlerin dilekçeleri geri dönüyor”

“Ücretsiz Doğalgaz Abonesi olmak isteyenlerin dilekçeleri geri dönüyor”

“Ücretsiz Doğalgaz Abonesi olmak isteyenlerin dilekçeleri geri dönüyor”
22 Aralık 2010 - 09:23

Doğalgaz dağıtımı yapan şirketlerin 5 yıllık sözleşme kapsamındaki “sıfır lira” abone bağlantı bedeli Ocak 2011’de sona eriyor.

HABER MERKEZİ
 “Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş.” bölgesinde olan Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de ikamet edenler yeni yılla birlikte doğalgaz aboneliklerini ücretli olarak yaptıracaklar. Bu sürenin dolmasına sayılı günler kala çok sayıda Kırklarelili Trakya Doğal Gaz A.Ş.’ye doğalgaz aboneliği için başvuru dilekçesi veriyor. Dilekçeleri çeşitli bahaneler ile firmadan geri döndüğünü iddia eden vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını belirtiyorlar.
* “Bilerek ve isteyerek mağdur ediliyoruz”
Bedelsiz Doğalgaz Abonesi olmak isteyen fakat dilekçesi her seferinde kabul edilmeyen Aytaç Karacaduralıoğlu yaşanan bu durumun farklı bir boyut taşıdığını, bu yüzden Trakya halkının bilerek ve isteyerek mağdur edildiğini belirtti.
Doğalgaz abonesi olmak isteyen fakat yetkililer tarafından abone olması sürekli olarak engellenen Karacaduralıoğlu şunları söyledi;
“Trakya Bölgesi’nde Trakya Doğal Gaz A.Ş.’nin Kırklareli’deki çalışmaları 2006 yılında başladı. 25.01.2006 ihale sözleşmesi ile firma çalışmalara başladı. 2006 yılından sonra bu çalışmalar şehrimizde durduruldu. Bademlik Mahallesi’nde, Karakaş Mahallesi’nin bir kısmında, Cumhuriyet Mahallesinde ana boru döşeme çalışmaları yapıldı. Sonraki yıllarda çalışmaların pek ilerlemediği görüldü. Bir duraksama devri yaşandı. Firmanın, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) kararı ile yaptıkları sözleşmeye göre 5 yıl süre ile ücretsiz abonelik başvurusunu kabul edeceği konusunun gündemde olduğunu öğrendik. Kırklareli’deki firma bu kapsamda bazı bölgelerde çalışmalarını tamamladı. Daha sonra Bademlik Mahallesi ve diğer çalışma yapılan mahallelerde, vatandaşların abonelik başvurularını kayda almayıp; “Şuanda kutumuz yok. Sayacımız yok.” gibi bahaneler ile vatandaşın başvuru dilekçelerini kabul etmemeye başladı.
* “Birçok tesise zarar veriliyor”
Belediyeden aldığımız bilgiler doğrultusunda 14 Eylül 2010 tarihinde firmanın tekrardan kazı çalışmalarına başladığını yani 5 yıllık sözleşmenin bitimine 4 aylık bir süre kala çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Bu hızlı çalışmalar ile elektrik, telekomünikasyon, pis ve temiz su boruları gibi birçok tesise zarar verildiği görülmektedir.
Fakat doğalgaz halen çeşitli gerekçeler gösterilerek bir türlü Kırklareli’ne getirilemedi. Kendi oturduğum evimin bulunduğu Karacaibrahim Mahallesi’nde de 15 Aralık 2010 tarihinde kazı çalışmaları yapılmaya başlandı.
Bende abonelik başvuru dilekçemi bireysel olarak yaptım. Fakat dilekçemin kabulü yapılmadı. Evin önüne konulan doğalgaz kutusu başvurusu ve abonelik başvurusu ayrı konulardır. Diğer komşularımda başvuru dilekçesi vermelerine rağmen dilekçelerinin kabul edilmediğini öğrendim. Daha sonra firmaya iadeli taahhütlü bir dilekçe gönderdim. Gönderdiğim dilekçede 5 günden beri PTT binasının alt katından üst katına bir türlü çıkmadı. 15 Aralık 2010 tarihinde verdiğim dilekçe halen ikinci katta duruyordu ve sistemde gözükmediğinden sisteme yeni alındı.
* “Firma başvurularımızı kabul etmiyor”
Firmanın bize verdiği cevaplar arasında 2011 yılında EPDK’nın belirleyeceği fiyat üzerinden Abone Başvuru Bedeli alınacağı bizlere söylendi. EPDK’nın vereceği fiyat belirsiz. Nasıl bir çalışma yapacağını bilemiyoruz.
Firma başvuruları kabul etmeyip bu konuyu 2011 yılına sarkıtmak istiyor. Bu şekilde vatandaşları mağdur edip sıfır bedel ile girmiş olduğu ihaleden yüksek miktarda gelir elde etmek istiyor. Trakya bazında bunu 800 bin abone olarak ele aldığımızda çok büyük rakamlar karşımıza çıkıyor.
Firma boru döşeme çalışmalarında mavi bir kablo döşüyor. Bunun ne olduğunu bilmediğimiz gibi bu konuda hiç kimse bizlere bilgi vermiyor. Bu kablo yufka dediğimiz derinliğe gömülmeden hemen asfaltın altına bulunuyor. Yapılan kazı çalışmaları denetimsiz bir şekilde yapıldığından yarın öbür gün bu kablonun bizlere sorunlar çıkaracağını, bunun parasının da daha sonra bizim cebimizden çıkacağını düşünüyoruz.” (c.s.)