"İçme suyumuzda herhangi bir koku yoktur"

"İçme suyumuzda herhangi bir koku yoktur"

"İçme suyumuzda herhangi bir koku yoktur"

"İçme suyumuzda herhangi bir koku yoktur"

03 Ekim 2009 - 09:46

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, su deposu kullanan konutların yapılan incelemesinde sularda koku ve renk değişikleri olduğunu bu nedenle depo kullanan konutların depolarının bakımlarını kendi sağlıkları açısından yapmaları gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ
* “Aralıksız arıtılıyor”
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada Belediye’nin arıtma tesisin açıldığı tarihten bu yana aralıksız çalıştığını belirtti. Başkan Sedefçi, “Belediyemiz İçme Suyu Arıtma Tesisleri işletmeye açıldığı tarih olan 25 Kasım 1993’den itibaren Süloğlu ve Kayalı Barajları’ndan alınan ham suyu tesis şartlarında işleyip ön klorlama, havalandırma, hızlı karıştırma, çöktürme, filtrasyon, son klorlama işlemlerimden geçirdikten sonra ve tahlilleri laboratuarımızda yapıldıktan sonra halkımızın tüketimine sunulmaktadır” dedi. 
* “İl Sağlık Müdürlüğü tahlil için numune alıyor”
“Şebekeye verilen içme suyunda şebekenin en uç kısımlarında dahi 0.1-0.5 ppm arasında bakiye klor bulunması için gerekli kontroller günlük olarak yapılmaktadır. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde belirlenen 24 noktadan numuneler alınmakta ve bakteriyolojik ve kimyasal analizleri İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılmaktadır.”
* “İnceleme yapıldı”
“Bahse söz konusu haberde belirtilen suyun yosun kokması sebebiyle içilememesi sadece su deposu bulunan su abonelerimizin depolarının bakımlarını ve kontrollerini düzenli olarak takip etmediği durumlarda oluşabilir. Güvenli bir kapağı dahi olmayan ve uzun süre kullanılmayıp varlığı unutularak temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmayan su depoları, insan sağlığı açısından tehlike saçmaktadır” diye konuştu.
* “Depoların bakımları ve temizliği mutlaka yapılmalı”
“Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar sonucu kontrol edilen su depolarının birçoğunda suların sağlıksız ortamlarda depolandığı, depo diplerinde çamur, kum, depo çeperlerinde dökülme, paslanma gibi sorunlar nedeniyle suda renk, koku ve bakteri oluşumu gibi sorunlar olduğu bununda suyun içilebilirlik özelliğini yok ettiği tespit edilmiştir. Bu nedenle su depolarının en az 6 ayda bir temizlenip dezenfekte edilmesi, suyun depoda uzun süre bekletilmeden sirkülasyon halinde tüketilmesi ve su deposunun suyun özelliğini bozmayan malzemeden yapılması çok önemlidir” dedi. (s)