Engelleri engel olmadı

Engelleri engel olmadı

Engelleri engel olmadı

Engelleri engel olmadı

Engelleri engel olmadı
07 Nisan 2015 - 17:22





* Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda engelli öğrenciler sergiledikleri gösterileri ile büyük beğeni toplayarak, engellerinin kendilerine engel olamayacağını gösterdiler.








HABER MERKEZİ 


Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından 06 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 19.00’da düzenlenen etkinlikte özel insanlar muhteşem bir gösteriye imza attılar. Yaptıkları birbirinden güzel gösterilerle salonda duygusal anlar yaşatan özel insanlar büyük alkış alırken, imkan verildiği taktirde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler.


Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliği; Kırklareli Valisi Esengül Civelek,  Kırklareli Vali Yardımcısı Aslı Aynaoğlu Kuzu, Kırklareli Defterdarı Sacide Şakar, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaettin İkican engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.


* Yağan; “Kuruluşumuz 42 kapasite ile 24 saat yatılı, 18 kapasite ile gündüzlü olarak.”


Programın açılış konuşmasını Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Kuruluş Müdürü Hakan Yağan yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Yağan, Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nün 2014 yılı Haziran Ayı’nda hizmete girdiğini söyledi. Yağan konuşmasının devamında şunları kaydetti;


“Yaklaşık 50 yıldır korunmaya ve bakıma muhtaç olan çocuklara yetiştirme yurdu Müdürlüğü olarak hizmet veren binamız çocukların ailelerine döndürülmesi ve sevgi evlerine nakil edilmesi sonrası hizmet dönüşümünü gerçekleştirmiştir. İlimizde bulunan bakıma ve korunmaya muhtaç engellilerimize sahip çıkmak, aile yanında bakılan engellilerimizin anne baba ve yakınlarının hissettiği " bize bir şey olursa engellimize ne olacak ona kim nerede nasıl bakacak endişesinin ve korkusunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak amacıyla hizmet binamızın zihinsel engellilere yönelik bir bakım ve rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesinin uygun olacağını değerlendirip bakanlığımıza bu yönde teklifte bulunup, gerekli tadilatları da yaparak kuruluşumuzun hizmete açılması sağlanmıştır. Kuruluşumuz 42 kapasite ile 24 saat yatılı, 18 kapasite ile gündüzlü olarak Kırklareli halkına hizmet vermektedir. Ayrıca üç kapasiteli engelli birey misafirhanemiz ve 6 kapasiteli engelli ilk kabul ve müdahale birimimiz 24 saat hizmet vermektedir. Kuruluşumuzun bulunduğu arsanın büyüklüğü yeterli olup önümüzdeki yıllarda arsamıza fiziksel engelli bireylerimize yatılı bakım ve rehabilitasyon hizmeti vermek amacıyla birer katlı engelsiz yaşam evlerinin inşası düşüncesiyle gerekli girişimlerde bulunmuş bulunmaktayız. Bu teklifimiz değerlendirilip yatırım planına alınırsa müdürlüğümüz adeta bir engelli yaşam kampusu halinde Kırklareli halkına ve engellilerine daha çok engel grubunda hizmet verebilecektir. 


* Slayt gösterisi ile başladı


Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlik slayt gösterimi ile başladı. Yapılan slayt gösterimin ardından, gösteriler başladı. Eğlenceli ve duygusal anların yaşandığı gösterilerde özel insanların fırsat verilmesi halinde neler yapabileceğini gösterdi. 


* Duygu dolu anlar


Down Sendromlu 22 yaşındaki Selin Çetin’in annesi Arzu Çetin’in kızına hitaben yazdığı mektup salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.  Arzu Çetin Kızı Selin Çetin’e yazdığı mektup şu şekilde; “Anne olmak, dünyaya sağlıklı bir çocuk getirmek, ağlamasını, gülmesini hayal etmek, açken aç, o tokken tok olmak bütün annelerin hayalidir. Benim de hayallerim böyleydi. Şimdi iki çocuk annesiyim. Biri diğerinden biraz farklı. İkinci çocuğum Selin'im. Her şeyim, varım, yoğum, canım, ciğerim, bu günüm, yarınım. Gözbebeğim. 1 kromozom sayısı fazla diye benden çok onun gibi olanlara benzeyen, dünyadaki kötülüklere aklı ermeyen, ömrünün sonuna kadar bana muhtaç. Olduğunu düşündüğüm, evimin neşesi Selin'im. Bugün senin günün. Bugün günlerden sensin güzel kızım. Bugün senin ve senin gibilerin günü. Bu eğlenceler, bu kutlamalar sizin için. Hep yüzünüz gülsün, hep hatırlanın inşallah. Aslında babanla hiç böyle hayal etmemiştik seni. Seni ilk kucağıma verdiklerinde, engelli olduğunu söylediklerinde bir an dünyam durdu. Babanla birbirimize baktık. Dakikalarca hiç konuşmadık, ağladık, teselli ettik birbirimizi. Niye biz diye sorduk birbirimize ama asla isyan etmedik. Milyonlarca insanın içinden seçildiğimizi düşündük. Öyle masum, öyle güzeldin ki küçücük gözlerinle beni bırakmayın der gibi bakıyordun. Şimdi büyüdün. Uzun, yorucu, eziyetli yıllar geçirdik beraber. Asla vazgeçmedim senden. Eğitimine adadım kendimi. Sen de yılmadın, bıkmadın, yalnız bırakmadın beni. Ama sonunda başardık. Olabileceğinin en iyisisin şimdi. Okuyor, yazıyor, kendi ihtiyaçlarını karşılıyor ve hatta bize kek bile yapıyorsun. Yıllar önce hayal bile kuramazken şimdi yeteneklerini görmek mutlu ediyor beni. Yıllar önce babanla neden biz diye sormuştuk ya şimdi düşünüyorum da iyi ki biziz. İyi ki rabbim senin gibi bir meleği bize emanet etmiş. Senin azmine minnettarım. Canım kızım benim. Seni o kadar çok seviyorum ki, iyi ki varsın, iyi ki bizimlesin, sen bizim en büyük şansımızsın. Bize yaşattığın her şey için teşekkürler Selinim...” 


Yapılan gösterilerin ardından Programa katılan Esengül Civelek bir konuşma yaptı. Yapılan gösteride emeği geçen kişilere teşekkür eden Civelek, daha sonra özel insanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. (Kadir Sinici)