CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, 1 yılın hesabını verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, 1 yılın hesabını verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, 1 yılın hesabını verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, 1 yılın hesabını verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, 1 yılın hesabını verdi
29 Haziran 2012 - 09:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, milletvekili seçilmesinin ardından geçen 1 yılı basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.




HABER MERKEZİ





“1 yılın hesabını sizler huzurunda vereceğim” diyen Vekil Kesimoğlu, milletvekili seçilmesinin ardından Kırklareli Bölgesi’nin sorunlarını, sıkıntılarını yaklaşık olarak 93 soru önergesi vererek meclise taşıdığını söyledi.


28 Haziran 2012 Perşembe günü saat 10.30’da Paşa Kafe’de CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Şahabettin Vardar, partili ve basın mensuplarının da katıldığı toplantıda Milletvekili seçilmesinin ardından geçen 1 yılı değerlendiren CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, vaat edilen ancak askıya  alınan projeleri, Trakya topraklarını, hayvan ve besi çiftliklerini, Ergene Nehri’nin kirliliğini, Kırklareli’de bürokratların halkın aleyhine düzenlemeleri ya da uygulamaları gibi konuları önergeleştirerek meclis gündemine getirdiğini ifade ederek, bu sorunların yanı sıra verdiği kanun tekliflerinden bahsetti.


Kesimoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi;


“Beni kendilerini temsilen Meclise gönderen hem bölgemin hem de ülkemin çıkarları doğrultusunda çalışmakla görevlendiren halkıma 24. dönem milletvekilliğimin ilk yılının hesabını vermek, kamuoyunu yaptığım çalışmalarla bilgilendirmek istiyorum.


Lüleburgaz’a müze kurulması, Babaeski’ye havaalanı yapılması, yine bu bölgede pek çok vatandaşımızı ilgilendiren Türkiye’ye zorunlu göç dışında nedenlerle gelmiş vatandaşlarımızın yurttaşlarımızın  yurt dışındaki çalışma sürelerinin burada sayılmasını öngören kanun tekliflerimi ve ayrıntılarını ilk kez açıklayacağım çok önemli bir kanun teklifimi, bölgemin sorunlarını çözmeye yönelik olarak ve bölgemi geliştirmeye yönelik olarak verdim.


Ayrıca yine bölgemizin önemli bir sorunu olan Ergene Nehri’nin kirliliğini de kapsayan bir araştırma önergesi verdim. Trakya için yapılan “Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı”nın ve bu planın yapılma sürecine  ilişkin iddiaların incelenmesi, Trakya’nın sorunlarının varlığının ve boyutlarının tespiti ve bunların çözümüne yönelik alınması gereken önlemlerin belirlenmesi ve acil müdahale bekleyen sorunların çözümünün hızlandırılmasını sağlayabilmek için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin araştırma önergesi verdim.


* “Trakya Tarım Geliştirme ve Organik Tarımı Yaygınlaştırma Enstitüsü” kurulsun


Tüm bölgemiz için çok önemli sonuçlar doğuracak kanun teklifim ise şöyle: Lüleburgaz’da “Trakya Tarım Geliştirme ve Organik Tarımı Yaygınlaştırma Enstitüsü” kurulması kanun teklifim, merkezi Lüleburgaz’da olan, bin 500 dönüm bir arazi üzerinde kurulması planlanan, ancak Trakya’nın tamamında Araştırma-Geliştirme Merkezleri, Uygulama Merkezleri, Deneme Üsleri kurabilecek bir enstitü kurulmasını öngörmekte.


Kanun teklifime göre, Enstitü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı, özerk bir kuruluş olarak faaliyette bulunacak Enstitü tarım için bilgi ve teknoloji üretecek. Enstitü’nün kurulması kabul edilirse, enstitümüz bir yandan tarımsal üretimi ve tarımda verimliliği artırırken, diğer yandan da GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) ürünlerin önünü kesmeye ve organik tarımımızı geliştirmeye hizmet edecek.


* “Günü kurtarmaya çalışanlar yarınlarını çöpe atarlar”


Herkese bir çağrıda bulunuyorum; gelin bu Enstitü üzerinde birlikte çalışalım. Birlikler, Kooperatifler, Üniversiteler her kesimin katkısına açığız. Bölgenin, tüm AKP Milletvekilleri’ne de sesleniyorum; her türlü işbirliğine açığım. Bölgemiz için, Türkiye için ve bütün dünya için önemli olan bu Enstitü’nün kurulması için, bu muhalefetin önerisi, biz TBMM’den geçirmeyiz diyorsanız, ben teklifimi geri çekeyim, ortak imzayla verelim. O da olmaz diyorsanız, siz verin ama bunu gerçekleştirelim. Çünkü günü kurtarmaya çalışanlar yarınlarını çöpe atarlar. Bu çağrımın karşılıksız kalmayacağına inanıyorum.


* “1 yıl içerisinde 93 yazılı soru önergesi verdim”


Bölgemle ilgili çalışmalarım sadece kanun teklifleri ve araştırma önergeleriyle sınırlı değil. Geçtiğimiz bir yıl içinde 93 yazılı soru önergesi verdim. Bölgemin sorunlarını çok sayıda soru önergeleriyle de meclise taşıdım. Vaat edilen ama askıda kalan projeler, Trakya toprakları, hayvan ve besi çiftlikleri, Ergene’nin kirliliği, Kırklareli’de bürokratların halkın aleyhine düzenlemeleri ya da uygulamaları gibi konuları önergeleştirerek meclis gündemine getirdim.


İçişleri Komisyonu Üyesi olmam nedeniyle terör, güvenlik, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar üzerinde durdum. MİT ve PKK görüşmeleri, kaçırılan vatandaşlarımız, polisin yanlış uygulamaları, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine karşı yıkıcı her türlü faaliyetin ve hükümetin faşizan tüm uygulamalarının üzerine gitmeyi kendime görev bildim. Terör konusunda ve kaçırılan vatandaşlarımızla ilgili hükümetin aymazlığı karşısında bu konudaki sorularımı bir kitapçık haline getirip yaygın bir biçimde dağıtmış bulunmaktayım.


Faşizan uygulamalara karşı da önemli kanun teklifleri ve araştırma önergeleri vermeyi kendime görev bildim. Biber gazının silah sayılması ve polisin biber gazı kullanımının sınırlandırılması için de bir kanun teklifi vermiş bulunmaktayım. Polisin uyguladığı şiddetin nedenlerinin ortaya çıkarılarak önlemler alınması için vermiş olduğum bir araştırma önergesi de bulunmakta.


Ayrıca Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Atatürk Cumhuriyeti’ne olan sevgiyi yüreklerden silmeye yönelik tüm uygulama ve düzenlemelere karşı da meclis çatısı altında tüm olanaklarımı seferber ederek mücadele etmeyi en önemli görevim saymaktayım. Çalışmalarıma aynı sorumluluk duygusu ve bilinçle devam etmeye, halkımı bilgilendirmeye ve hesap vermeye, milletvekiliniz olarak söz veriyorum” dedi. (ue)