“Temel maksadımız Pnarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak”

“Temel maksadımız Pnarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak”

“Temel maksadımız Pnarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak”

“Temel maksadımız Pnarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak”

“Temel maksadımız Pnarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak”
12 Nisan 2011 - 09:46

Kırklareli merkeze bağlı Pınarhisar ilçe Kaymakamı Mevlüt Özmen; “Eko
turizm denince akla Pınarhisar, Mahya Tepe, Mahya Dağı ve Istranca
Dağları gelsin istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Pınarhisar Kaymakamı Özmen, Avrupa Birliği’ne 21 tane proje sunduklarını ve 3 projenin onaylandığını belirterek, kalan 18 projenin ise onay beklediğini söyledi.
21 projeden 10 tanesinin ulusal ajans projesi olduğunu belirten Özmen; “Bunların tamamı gençler üzerine yaptığımız bir hareketliliktir. Ben liseden sonra mesleğimden dolayı Avrupa’ya çıkmış insanım. Avrupa’yı görüp de etkilenme imkanım hiç olmadı. Onun için 10 adet proje Lise ve Yüksek okul okuyan çocuklarımızın Avrupa hareketliliğini sağlayıp başta turizm unsurlarını görsünler. Eğitimi ve kültürü incelesinler, bunlardan ilham alsınlar istiyoruz. Diğer projeler ise İPA dediğimiz sınır ötesi projeleri içeriyor” dedi.
Onay bekleyen 18 projenin arasında Evciler Göleti’nin kenarında büyük bir tesis yapım projesi olduğunu belirten Özmen sözlerine şu şekilde sürdürdü;
“Konaklama yerleri, park alanları gibi. Bu bizim için çok büyük bir açılım olacak. Çünkü Eko Turizm alanında hem kano şenliği, hem Trakya’nın en üst zirvesi olan Mahya Tepe’de yapılacak olan bir takım çalışmalar var. Eğer o projemiz geçerse çok iyi olacak.
Geçen projelerle çocukların hareketliliğini sağlamaya çalışıyoruz. İsveç, Bulgaristan ve Yunanistan projelerimiz onaylandı. Şuanda Pınarhisar Hükümet konağının bahçesinde turizm danışma ofisi yapıyoruz ve Kırklareli’de böyle bir yer yok.
Bölgede özelikle ıstranca dağları eteklerinde ciddi bir eko turizm potansiyeli var. Temel amacımız bölgenin eko turizminin açılmasını sağlamak istiyoruz.
* “Pınarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak istiyoruz”
5 tane köyde pansiyon planlamamız var. Bahsettiğimiz projeler geçerse ama geçmezse de biz kendi imkanlarımızla yapacağız. Temel maksadımız Pınarhisar’da bir eko turizm hareketliliği başlatmak. Çünkü Pınarhisar ya çimentosuyla ya da kireciyle anılıyor. Tarım ve buğday dışında hiçbir şey yok. Şimdi biz istiyoruz ki burası uğrak bir yer olsun.
* “Kano şenliğimiz var”
Eko turizm denince akla Pınarhisar, Mahya Tepe, Mahya Dağı ve Istranca Dağları gelsin istiyoruz. O yüzden Eko Turizm Derneği kurduk. 07-08 Mayıs 2011 tarihinde Eko Turizm Derneği’nin tanıtımını yapmak için Kano Şenliği düzenliyoruz. Aslında kano şenliğinden öte Yamaç Paraşütü, Kano yarışları, Kamplar olacak sabaha kadar eğleneceğiz.
* “İğneada yada Kıyıköy değil, Istranca Dağları akla gelsin istiyoruz”
Pınarhisar’ı eko turizm merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Aslında bu belki de bir köy görevidir ama en yüksek tepe bizde olduğu için biz sahiplendik.
Kırklareli değince sadece İğneada yada Kıyıköy değil, Istranca Dağları akla gelsin istiyoruz. O yüzden biz Pınarhisar Eko Turizm derneği değil Istranca Eko Turizm Derneği olarak belirledik.
Belki biz burada olmaya biliriz ama ileriki yıllarda ciddi bir eko turizmin durağı haline gelsin.
Bu projelerde bazen teknik eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bu bölgenin temel problemi. Çünkü Avrupa Birliğine komşuyuz şuanda ve nitelikli genç bulmakta zorluk çekiyoruz” dedi. (ue)