Pınarhisar, adım adım Avrupa Kenti oluyor

Pınarhisar, adım adım Avrupa Kenti oluyor

Pınarhisar, adım adım Avrupa Kenti oluyor

Pınarhisar, adım adım Avrupa Kenti oluyor

Pınarhisar, adım adım Avrupa Kenti oluyor
26 Aralık 2014 - 08:21

* Pınarhisar Belediyesi’nin çalışma temposuna yetişebilene aşk olsun! Belediye İmar İşleri Müdürü Hasan İbrahim Yılmaz’a göre, başarının sırrı; “Ekip Ruhu”na ve Belediye başkanı Mustafa Cingöz’ün ekibiyle birlikte sürekli sahada bulunmasına bağlı.







* Kent içerisinde 30 Km.’lik altyapı çalışması yapıldı. Kimse rahatsızlık hissetmedi! Hasan İbrahim Yılmaz; “Başkan, kimseye rahatsızlık vermeden ve Çamursuz olarak en kısa zamanda bitecek dedi. Bitirdik. Başkan’da dahil, 22 yıldan beridir birlikte çalışan bir ekibe sahibiz” dedi.


* Kırklareli’nin en büyük İlk ve Tek Temalı Parkı, 5 dönümlük bir arazi üzerinde yapılıyor. 2015 yılı başında kent halkının hizmetine giriyor. Park içinde yok yok…


* Eski Akşam Sanat Okulu “Kültür Merkezi” oluyor. Sinemalar, Toplantı Salonları, Sergi Mekanları ve daha bir çok kültürel etkinlik alanının yer alacağı Merkez, Pınarhisar’ın kültürel yapısına önemli katkılarda bulunacak.


Şenol Goncagül/Özel haber


Kırklareli’nin Pınarhisar Belediyesi, kenti modern bir hale getirebilmek üzere var gücü ile çalışıyor. Belediyenin A Takımı, elde edilen başarı ve gelişmelerin; “Ekip Ruhu ile Çalışmaya” bağlı olduğunu dile getiriyor. Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’ün de kendileri ile birlikte 22 yıldan beridir aynı belediyede görev yaptığını belirten İmar İşleri Müdürü Hasan İbrahim Yılmaz; “Başkan talimatı verir. Biz yerine getiririz. Çalışmalar da Başkan tarafından adım adım takip edilir. Biz, bu ekip ruhu sayesinde Pınarhisar’a en iyi hizmetlerin gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.


* “Altyapı “Çile olmadan” çözüldü”


Dere ve Camiikebir Mahallesi’nin tamamının Kanalizasyon ve Altyapı Çalışmaları tümüyle tamamlandı. Bağlık Mahallesi’nin ve Eski Yol Bölgesi’nin Altyapı Çalışmaları bitirildi. Toplamda 30 Km.’lik bir çalışma, çamur veya rahatsızlık olmadan oluşturuldu. Başkanımız bizimle yaptığı toplantıda, şu talimatı vermişti; “Çamur istemiyorum. En kısa zamanda bitirin” Biz mesajı aldık. Birbirini iyi tanıyan ve uzun yıllardan beridir birlikte çalışan iyi bir ekibiz. Başkanımızda bizimle birlikte 22 yıldır görev yapıyor. Halkımız, çamursuz yapılan kanalizasyon ve altyapı çalışmaları nedeniyle mutlu oluyor” dedi.


* Kültür Kenti oluyoruz”


İmar İşleri Müdürü Yılmaz ile birlikte toplantı salonuna geçiyoruz. Belediye başkanı Mustafa Cingöz’ü, Toplantı Salonu’nda bir proje üzerinde çalışırken buluyoruz. Soruyoruz. Pencereyi açıp, tam karşıdaki tarihi binayı göstererek anlatıyor;


“Bu tarihi bina 19. Yüzyıl’ın sonlarında yapılmış. Son olarakta, Akşam Sanat Okulu olarak hizmet vermiş. Şartlar uygun olsaydı, burayı Belediye Hizmet Binası yapardım. Muazzam bir yapı. TRAKYA Kalkınma Ajansı onayını da aldık. 700 bin TL. civarındaki bir maliyet ile burayı “Kültür Merkezi” yapıyoruz. Pınarhisar, aynı zamanda bir Kültür Kenti olacak. Yolu, suyu, altyapıyı yaparız. O zaten bir şekilde yürüyor. Kentin olmazları arasında, ekmek gibi, su gibi, kültürel varlıkları ve yaşantısı da öne çıkmalı. Pınarhisar’ın, kültürel açıdan da parlaması, öne çıkması ve gelişmesi adına, Kültür Merkezi oluşturuyoruz. Bu bina, kültür merkezine dönüştürüldüğünde; 400 kişi kapasiteli sinema, tiyatro ve çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, sergi alanları olacak. Aynı zamanda da, nikah salonu olarak ta kullanabileceğimiz alanlar oluşturacağız. Şimdiden bunun heyecanını yaşıyoruz” diyordu.


* “Bir benzeri daha yok”


Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Festival Alanı’nda “Kırklareli’nin İLK ve TEK” dediği ve Trakya’da da birkaç yerde bulunan Temalı Parkı anlatıyor. Detaylar veriyor. “5 dönümlük bir alan üzerinde; Koşu Pistleri, Banklar, Kantin, WC’ler, Yürüyüş Alanları ve Kamelyalar var. Engelliler de unutulmadı. Böyle bir parkı Pınarhisar’a kazandırmak bizi inanılmaz mutlu ediyor” diyor. Bakıyoruz; zaten Lüleburgaz ile birlikte Kapalı Pazaryeri’ne sahip olunmuş. Yüzme Havuzu ve Sosyal Alanlar oluşturulmuş. Pınarhisar’da hayata geçirilen hizmetleri takip edebilmek giderek güçleşiyor. Sokakta kiminle konuşsak, yapılanlara övgüler yağıyor.


* “2015’te hizmete giriyor”


İman İşleri Müdürü Hasan İbrahim Yılmaz ile birlikte yapılan altyapı çalışmalarını yerinde geziyoruz. Festival Alanı’ndaki Temalı Park’a geçiyoruz. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Parkın, 1 ay gibi bir süre zarfında tamamlanması bekleniyor. Hemen hemen de, ortaya çıkmış gibi detaylar. Parkı tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandıran ekiple sohbet ediyoruz: “Pınarhisar’a böyle bir hizmeti kazandırmak için paya sahip olmak, bizim için de büyük onur ve gurur” diyorlar. Parkta, 900 adet farklı cinslerde fidanlar dikilmiş. 25 adet Oturma Bankı, Beton Parke Yol. Engelli Yürüyüş Yolu. Selçuklu Mimarisi ile yapılan Çeşme. Parkı ziyaret edecek vatandaşlara hizmet etmek üzere planlanan ve tamamlanan satış büfesi müşterilerini karşılamaya hazır durumda. Saray, Muratlı ve Hayrabolu’da benzerleri olan Temalı Park, 5 dönümlük alanı ile birçok farklı yerden de vatandaşı kendine çekeceğe benziyor.