Minik Ressamlar’ın ilk sergisi

Minik Ressamlar’ın ilk sergisi

Minik Ressamlar’ın ilk sergisi

Minik Ressamlar’ın ilk sergisi

Minik Ressamlar’ın ilk sergisi
01 Mayıs 2015 - 17:21





* Palet Sanat Çocuk Atölyesi öğrencileri ile Babaeski Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk resim sergilerini açtılar. Ressam Füsun Sünnetçioğlu, kişisel atölyesinde 2 yıldır çalışmalarına devam eden Palet Sanat Çocuk Atölyesi 5-12 yaş grubu öğrencileri ile Babaeski Atatürk Kültür Merkezi’nde Resim Sergisi açtı. 





HABER MERKEZİ


Ressam Füsun Sünnetçioğlu, Babaeski’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Babaeski Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursunda 2014 yılında bir ilki gerçekleştirerek kursiyerleriyle birlikte Gravür Sergisi açan Ressam Sünnetçioğlu, kişisel atölyesinde 2 yıldır çalışmalarına devam eden Palet Sanat Çocuk Atölyesi öğrencileri ile Babaeski Atatürk Kültür Merkezi’nde Resim Sergisi açtı.


Ressam Füsun Sünnetçioğlu’nun gözetiminde 14 minik öğrenciden oluşan Palet Sanat Çocuk Atölyesinde, öğrenciler tuval üzerine akrilik boya ile yaptıkları çalışmalarını sergilediler. Öğrencilerin çalışmalarının gösterime girdiği serginin açılışını Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP Babaeski İlçe Başkanı Hasan Ali Eren, Ressam Füsun Sünnetçioğlu, öğrenciler ve öğrenci velileri ile birlikte yaptı. Açılışı kurdelesinin kesilmesinin ardından Resim Sergisini gezen Başkan Hacı, Ressam Sünnetçioğlu ve öğrencilerinden eserlerle ilgili bilgi aldı. Ressam Sünnetçioğlu ve öğrencilerini tebrik eden Başkan Hacı, eserleri tek tek gezerek beğenisini dile getirdi. 25 Nisan tarihine kadar açık kalan sergide 120 civarında adet eser sergilendi.


Sergi açılışında Palet Sanat Çocuk Atölyesi Resim Sergisi ile ilgili açıklama yapan Ressam Füsun Sünnetçioğlu, açıklamasında; “Sergimiz 3 gün açık kaldı. 120 civarında resim var. 23 Nisan’da açmayı hayal etmiştik ve 23 Nisan’da açıldı. Çünkü 23 Nisan çocukların özel bir günü. Sanat Atölyesi 2 yıldır açık. Bu atölyede çocuklar geçen sene kağıt kolaj işler yaptılar. Değişik tekniklerle, farklı atölye çalışmaları ile etkinlikler yaptılar. Yaz döneminde tuval üzerine çalışmalara geçtik. 2. kuru başlattım ve çocuklar çalışmalarını tuval üzerine yapmaya başladılar. Akrilik ile çalıştılar. Akriliği tercih etmemdeki sebep ise çocuklara kimyasal olarak zarar vermemesi. Yağlı boya çocuklar için sakıncalı bir malzeme. O yüzden su bazlı bir boya olan akrilik ile çalıştık.


* Çocuklara fırsat verilmeli  


Bunların dışında çocuklar hayal güçlerini ve kendi iç dünyalarını resme yansıtmakta çok başarılılar. Çocuklara bu fırsatın verilmesi gerekiyor çünkü bir şekilde içlerindeki o duyguları dışa vurabilecekleri bir mecra yok. Çocuklarda sadece sanatla uğraşmak ya da resim yapmak dışında atölye ortamında arkadaşlıkları da çok önemlidir. Birbirleriyle çok güzel iletişimleri var. Gerektiği zaman boyalarını paylaşıyorlar, birinin rengi eksiliyor hiçbir komplekssiz ve hiçbir şeyin hesabını gözetmeden birbirlerine malzemelerini veriyorlar, paylaşıyorlar, paylaşımı öğreniyorlar. Bazen tuvallerini getirmeyi unutuyorlar ve üzülüyorlar. Hemen arkadaşları çıkarıp kendi tuvallerini veriyor. 5-12 yaş arasındaki çocuklarla çalışıyorum. Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlanan bir öğrencim var. Onun dışında 5 yaşında ama çok yetenekli bir öğrencim var. Onu potansiyel ressam adayı gibi görüyorum. Tabiki onu zaman gösterir.


* Resim yapmak sadece yetenek işi değil 


Bence resim yapmak sadece yetenek işi değil. Ailelerde şöyle bir yanılgı var; çocuğunun resme yeteneği yoksa resim kursu aldırmıyorlar. Bu bir yanılgıdır. Resim, çok güzel bir resim yapılmasından ziyade, kendi duygu ve düşüncelerini ifade edebileceği bir kanal olarak düşünülmesi gerekiyor. Buna göre de çocukların hepsinin resimle, müzikle, sanatla iç içe yaşaması gerekiyor. Çocuklara bu fırsatın verilmesi gerekiyor. Net bir sembole benzetilmediği zaman çocuğunun kötü resim yaptığını sanan aileler var. Ama çocuk aslında orada çok değişik duygular yaşıyor ve boyalarla, çizgilerle duygularını ifade ediyor. O yüzden biz büyükler aslında resme daha katı bakıyoruz. Resmin üzerinde kendi beğenilerimizi arıyoruz ama bu bir yanılgıdır. Çocukların dünyaları, hayal dünyaları çok daha farklı. O yüzden çocukları desteklemeleri gerekiyor. Öncelikle kendilerinin de buna sahip çıkması gerekiyor. Çocukların mümkün olduğunca da resimle iç içe olabilecekleri bir ortamda bulundurulmaları gerekiyor. 


* Sergi için büyük emek harcandı


Sergimiz gayet keyifli. Çok büyük bir emekle hazırlandı. Çocuklar çok heyecanlıydılar. Haftalardır sergilerini konuşuyorlardı. “Atölyede bu işi sergiye yetiştirmeliyim”, “Bu son işimde düzeltmeler yapmalıyım” diyen hatta rötuş kelimesini kullanan öğrencilerim oldu. Sergiye çok ilginç bir atmosferle hazırlandık. Güzel bir sergi oldu. Böyle bir fırsatın bize verilmesi de çok güzel oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nin kapılarının bize sergi mekânı olarak açılması beni de çocukları da çok mutlu etti. Çocuklar için çok güzel bir fırsat oldu. İlgililere teşekkür ederim” dedi.