Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyümandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyümandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyümandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyümandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyümandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman;
28 Mart 2014 - 09:58

“Sizlerle birlikte yeniden kaldığımız yerden hizmete devam”




* “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.”
* “Büyükmandıra’yı Büyükmandıra halkı ile birlikte yöneteceğime söz veriyorum.”
* “Büyükmandıra halkı aldığı hizmetlerden duyduğu mutlulukla, yüzleri gülen insanların Beldesi olacaktır.”
HABER MERKEZİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükmandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman 1999-2004 döneminde Büyükmandıra Belediye Başkanı olarak yaptıklarını ve Belediye Başkanı seçildiğinde yapacaklarını anlattı.
Büyükmandıra Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman, Büyükmandıra halkının kendisini Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ki hizmetleri ile yakinen tanıdıklarını, Beldesi için yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.
MHP Büyükmandıra Belediye Başkan Adayı Gürman Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde çok sınırlı bir bütçeye rağmen, bütçenin çok üzerinde maliyetli işleri gerçekleştirerek hizmet verdiğini ifade etti ve şunları kaydetti; “Beldemizin 60 yıllık bir Belediye Tarihi bulunmaktadır. Bu süreçte Belediye Başkanlığı yapan her Başkan Büyükmandıramız için  imkanlar ölçüsünde hizmetler verdiler. 1999-2004 döneminde bende sizlere bir dönem hizmet verdim. Daha önce Büyükmandıra’da Belediye Başkanlığı yapan tüm Başkanlarımıza teşekkür ederim. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Belediye Başkanımız Şükrü Çölgeçen başta olmak üzere, hayatını kaybeden diğer Başkanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet, ruhları şad olsun.
Belediye Başkanlık dönemimden yarım kalan hizmetlerimi tamamlamak ve yeni projelerimle halkımıza hak ettiği en güzel hizmetleri vermek için Milliyetçi Hareket Partisinden aday oldum. Sağ olsunlar halkımızdan çok büyük bir teveccüh görüyorum. Onların teveccühüne ve güvenlerine layık olabilmek için elimden geleni değil, fazlasını yapmayı taahhüt ediyorum. Allah’ın izni, Büyükmandıra halkının destekleri ile seçimi kazanacağıma inanıyorum.
Belediye Başkanı olduğumda vereceğim kararlara ve yönetime mutlaka halkımızı da katacağım. Onların tekliflerini, önerilerini, isteklerini, fikirlerini alarak planlamalar yapacağım. Büyükmandıra’yı Büyükmandıra halkı ile birlikte yöneteceğime söz veriyorum. Mademki amacımız Beldemiz halkına hizmet, o halde o halkın fikirleri her şeyin üzerinde olmalıdır. Halkımızın fikirleri ve talepleri verilecek hizmet kararlarında en önemli faktördür
Ben bu topraklara sevdalıyım. Beldemiz büyükçe bir aile bende ailemin bir ferdiyim Ailemin insanlarının mutlu olması, en güzel hizmeti alması için hiç durmadan çalışacağım. Büyükmandıra halkı aldığı hizmetlerden duyduğu mutlulukla, yüzleri gülen insanların Beldesi olacaktır” dedi.
Büyükmandıra MHP Belediye Başkan Adayı Hülya Gürman, 1999-2004 döneminde yaptığı çalışmalar ile Belediye Başkanı seçildikten sonra yapacağı hizmet programını da şöyle açıkladı;
* BÜYÜKMANDIRA BELEDİYESİ 1999-2004 DÖNEMİ ÇALIŞMALARIM;
“1- Yaklaşık tüm Beldenin Su Şebekesi (11 km.) abone bağlantıları, yangın hidratları, tahliye vanaları arttırılarak yapıldı.
2- Yaklaşık (12 km.) Kanalizasyon-; Hürriyet, Hatip, Paşa, Şamdani Mahalleleri’ne abone bağlantıları ile birlikte döşendi.
3- Beldemiz ilk kez Kilitli Parke Taşı ile bizim yönetimimizle tanıştı. Yol yapımında, Hürriyet Mahallesi; Seğmen Meydanı, Park Sokak, Meydan Sokak Şamdani Mahallesi; Çeşme Sokak, Tayyar Sokak, Hatip Mahallesi; İstasyon Sokak, Sıhhiye H. Genli Sokak, Pazaryeri Yolu, 35 Evler Sokak, Ergene Caddesi, kısmi Paşa Mahallesi; Kadir Bakan Sokak, Çağdaş Sokak, H. Genli Sokak, Mustafa Özkan Sokağı’na kilitli beton parke taşı döşendi. Ancak Yerel Seçim geldi ve çalışmalar seçim sonrasına kaldı.
4- Temizlik işlerinde iptidai bir şekilde, traktörün arkasında römork içine kürekle çöp toplarken, Çevre Bakanlığı’ndan, yeni çöp kamyonu getirtip sokak ve caddelere kapalı konteynırlar konarak hijyenik ve düzenli çöp toplanmasını sağladık.
5- Atatürk Mahallesi belde girişinden Paşa Mahallesi Belde çıkışına kadar Tretuvar ve Kaldırım Düzenlemeleri yaptık, uygun yerlere Karo Taşı döşendi.
6- Belediyemiz ilan işlerinde kullanılan Telli Yayın Sistemi yerine 18 noktada Telsiz Yayın Sistemi kurduk.
7- Belediye binası önüne tören alanı düzenlemesi yapıldı, yer yer çatlamış Atatürk Büstü kaldırılarak, Mermer Kaidesi ile birlikte Atatürk Heykeli konuldu.
8- Belediye binası ve içine bakım, onarım çalışmasında, Seramik Yer Karosu döşendi. Makam Odası, Zabıta, Tahsilât Odaları yenilendi. Çay Ocağı, Arşiv düzenlendi. Fotokopi Makinesi, Bilgisayarlar, Telefon Santralı alınarak, Bilgisayar Sistemi ve Programları’na yeni düzenleme ve ilaveler getirilerek, hantallaşmış idari yapı yerine verimliliğin hedef olduğu yeniden yapılanmaya gidildi.
9- Beldemizde bulunan Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na ek binalar yeni tuvaletler yapıldı. Yıllarca soba ile ısıtılan binaların tümüne Kalorifer Tesisatı döşendi. Bu çalışma ilgili kurum, Belediye ekipmanları, halk üçgeni içinde gerçekleşmiştir. Büyükmandıra Lisesi’nin kapatılması önlenmiş, Düz Lise iken Bilgisayar Destekli Ç.P.L’ye dönüştürülmüştür. Bu durum Beldemiz için zor ve büyük bir kazanımdır. Belediye Başkanlığı ve Lise Müdürlüğü işbirliği ile başarılmıştır.
10- Yıllar önce Kapalı Sinema Salonu olarak kullanılan daha sonra amacı dışına terk edilen bu salona spor amaçlı da kullanılması için duşlar, W.C.’ler, Soyunma Odaları Bölümü yapılmış, Fan Sistemi ile ısıtma sağlanmış, Masa Tenisi ve Güreş Minderleri konmuştur. Okullarımız aktivite düzenlemiş, Belediye ilk kez tiyatro getirtmiş, gençlerimiz eğlence, doğum günü partileri, Belediye ise halk toplantısı yapmış ve bu salon çok amaçlı olarak halkımıza hizmet vermiştir.
11- 1955 yılında Belediye olan beldemize iki Spor Kulübü bulunmasına rağmen ancak bizim dönemimizde Spor Tesisi kazandırılmıştır. Çim Futbol Sahası, Kalorifer ve Sıcak Suyu olan Seramik ve Fayans döşeli Sporcu ve Hakem Odaları, 4 ünite yaklaşık 2 bin kişilik Seyirci ve Protokol Tribünü olan bu tesisin içine Voleybol, Basketbol, Tenis Kortları inşaa edilmiştir. Ayrıca sahanın Aydınlatma Direkleri ile aydınlanması sağlanmıştır. Gençlerimiz için özlem duyulan bu rüya gerçekleşmiştir.
12- Belediyemiz himayesinde geleneksel olarak Şamdancıbaşı ve Kavasoğlu adına düzenlenen Yağlı Güreş,  At Yarışları ve Müzik Şenliği 2 güne çıkarılarak Büyükmandıra halkının şanına yakışır şekilde yapılmış büyük bir halk kitlesi, medya ve basın tarafından takdirle izlenmiştir.
13- Beldemizde, Hatip Mahallesi’ne Sabit Pazaryeri kurulmuş, Kafeterya, Çay Ocağı, Genel Tuvaletleri, Çocuk Oyun Alanı ile halkımıza hizmete açılmış, ayrıca Pazaryeri’ne Belediye Otobüs Seferi konmuştur.
14- Belde insanlarımızın civar ilçelere ulaşımını kolaylaştırmak için 45 minibüsün faaliyet gösterdiği Kooperatif Kuruluşu’na yer gösterilmiş, onay verilmiştir.
15- Meydanlarda trafik akışının zorlandığı 3 Dönel Kavşak yeniden yapılmıştır.
16- Beldemiz Belediye Meydanı’na yakın Genel Tuvalet yapılmıştır. Özellikle yaz aylarında her akşam düğün olduğunda medeni ihtiyaç olan bu büyük sorun çözülmüştür.
17- Belediye Düğün Alanları’na projektörlerle aydınlatma sağlandı. Römork içinde müzik yapan Müzik Gurubu için, Portatif Sahne yapılarak modern hale getirildi. 60 adet Ahşap Bank kullanım için Düğün Alanı’na kondu.
18- Beldemizin vitrini olan Kültür Park’ta Su Havuzu etrafına ahşap kameriye yapıldı, yeşil bitki, çiçek ekildi, aydınlatma direkleri kondu parkın ön cephesindeki duvar kaldırılarak Yeşil Çit Bitkisi ekildi. Gerekli yerlere Karo Taşı döşendi. Kafeteryası’na tadilat yapıldı. Daha güzel hale getirilerek halkın hizmetine sunuldu.
19- Beldemiz Şamdani Mahallesi’nde içinde Yapay Şelalesi, Çocuk Oyun Alanı, Ahşap Kameriyesi olan yeni bir park yapıldı.
20- Beldemiz Şamdani Mahallesi’nde mülkiyeti şahıslara ait olan ve Jandarma Karakolu olarak kullanılan taşınmazdaki mağduriyet çözülmüş, mülkiyet Belediye adına tapulandırılmıştır.
21- Hürriyet Mahallesi Tepebaşı Mevkii’nde 3 adet Sıra Dükkânı ve Genel Tuvalet inşaa edilmiştir.
22- Belediye Kantarı’nın tamiri ve bakımı yapılıp, güncelleştirilerek çiftçiye hizmete açılmıştır.
23- Piknik Alanı Projemizde Kurudere Kofalık Mevkii’ndeki 50 dönüm araziye ağaçlandırma yapılmıştır.
24- Ergene Köprülerarası Deve Konakları Mevkii’nde 36 bin 550 metrekare olan tarla Belediye adına tapulandırılmış ve Belediyenin malı olmuştur.
25- Hayvancılıkla geçinen çiftçilerimizin, büyükbaş sığırların Ergene Nehri’nin kirli suyunu içmesini önlemek için 5 ayrı noktaya Su Kanaletleri koyduk ve temiz su içmesini sağladık.
26- Çiftçimizin ulaşımı için tarla yollarını iş makineleriyle sürekli açtık, bakım yaptık.
27- Belediyemiz mülkiyetinde Bağlık Mevkii’nde olan 2024 no.lu parsel imar planı içine dahil edilip, parselasyon yapılarak 74 adet arsanın bir kısmi ihtiyaç sahiplerine uygun koşul ve fiyatlarla ihale yoluyla satılarak, Konut Alanı’na katılmıştır.
28- DSİ ile işbirliği içinde, Lahanaaltı, Gündez Mevkii’ndeki dere yatağı açılarak yaklaşık 13 km. Drenaj Çalışması ile tarlaların sulama sıkıntısı çözüldü. Çiftçi yılda 2 kez ürün aldı ve Çeltik Ekimi’ne başladı. Savağa kapak yapıldı. Kurudere’yede Drenaj Çalışması yapıldı. Makineler geçerken dere yatağından çıkan, sökülen bazı cılız ağaçlar okullarımıza yakıt için verildi.
29- Kazalarda ölüme neden olan Büyükmandıra-Sinanlı Yolu üzerindeki keskin virajlı bölümler, 2 Belediye ve Kaymakamlık Üçgeni dayanışması içinde Sinanlı’lı 14 kişinin tarlalarına rıza gösterme sonucunda, keskin virajlı yol,  Köy Hizmetleri tarafından düzeltildi. Belde girişinden Karakavak Çıkışı’na kadar Asfalt dökülerek yolun yapımı sağlandı.
30- İmar Planı Çalışması Beldemizde 1962 yılında iller bankası tarafından yapılmış, mevcut olan, eski planın revizyonu, güncellemesi yıllarca ihmal edilmiş, bizim dönemimizde tıkanmış hale gelmiştir. Belediye hizmetlerinin asli görevlerinden olan harita ve imar planı revizyon çalışması 1999 yılında seçimin hemen sonrası, oy birliği ile aldığımız Meclis Kararı ile ve hibe yoluyla İller Bankası’na başvurumuzla yapılmıştır. Eski planda harita çalışmaları kadastral olmadığından, Halihazır Harita Çalışması, Jeolojik Etüd Çalışması ile birlikte bilgisayar destekli olarak güncelleştirilmesi gerekli ve zaruri olduğundan yapılmıştır. Belediyeler 5-10 yılda bir bu revizyonu yapmak durumundadır, revizyonun askı aşamasında iken yaşanan kaosla birlikte 2004 Yılı tekrar seçim zamanına rastladığından yapılan 78 İtiraz Dilekçesi’nin cevabı ve tadilatları sonraki döneme kalmıştır. Mahalle mahalle, Sokak sokak eski planla yeni planın mukayesesi Şehir Plancısı ve Mimar eşliğinde Halk Toplantısı’nda vatandaşa izah edilememiş ve bu toplantılar da maalesef yapılamamıştır. Çünkü olay siyasi çekişmeye, karalamaya dönmüştür. 2004 Yılı’nda Yerel Seçim sonrası, planlar yeni Başkan ve Yönetim tarafından yeniden özel büroya ücret karşılığı yaptırılmıştır. Fakat halka verilen sözler yerine gelmemiş, beklendiği gibi de olmamıştır. Bazı mağduriyetler yaşanmaktadır. Olabilir tadilatlar, düzeltmeler için yukarıda belirttiğim gibi Halk Toplantıları yapılmalı, planlar detaylı olarak gözden geçirilmelidir.
31- Sosyal faaliyet kapsamında, Beldemizde Belediyemiz himayesinde ilk kez Sünnet Şöleni yapılmıştır. İlk kez Resim Sergisi, Ses ve Müzik Yarışması, Bisiklet Yarışması, Güzellik ve Şirin Çocuk Yarışması v.b yoğun ilgi ve coşkuyla izlenmiştir. Bulgaristan Folklor ve Bale Gurubu, Kazakistan Folklor Gurubu ilk kez Beldemizde gösteri yapmışlardır.
32- Sağlık Ocağı’na ilgi ve girişimimizle kalorifer döşenmiştir.
33- Mezarlıklarımıza Duvar, Yol ve Bakım Çalışması yapılmıştır.
34- Araç Parkımıza; 0 km. Caterpıller marka Kazıcı Yükleyici İş Makinesi,0 km. Çöp Kamyonu Ç.B.’dan. Mann marka kamyon Bahçelievler Belediyesi’nden, Su Tankeri Bakırköy Belediyesi’nden, Hizmet Aracı Renault Station T.P.’den, Silindir köy Hizmetleri’nden, Süpürge Makinesi Edirne Belediyesi’nden alınarak ilave edilmiştir.
35- Yıllarca ruhsatsız olan Belediye Mezbahası’na tadilatla standartlara ve hijyenik şartlara uygunluğu sağlanarak İl Tarım Müdürlüğü’nden 3. Sınıf Ruhsat alındı.
36- Halkımızdan talep doğrultusunda Dini Mekan ve Tarihi yerlere gezi düzenlendi.
Üç Partili Koalisyon Hükümeti Dönemi’nde; büyük depremlerin yaşandığı, Anayasa Kitabı’nın fırlatıldığı, 80 bin TL. gibi az bir bütçeyle ve borçlu devraldığımız Belde Belediyesi’nde,  sıkıntılar içinde olağanüstü gayretle bir kaç personel, 5 geçici işçiyle olağanüstü hizmetler yaptık. Biz hep zorluklarla mücadele ettik fakat başardık.                                                                                                                                       Dürüst hizmet bizim işimiz, birlikte yönetim birlikte başarı, saygıyla, sevgiyle, aydınlık yarınlara.
* HİZMET PROGRAMIMIZ;
Adil, şeffaf, hesap veren, vatandaş ayrımı yapmayan, halkını yönetime katan, sevgi ve saygıyla kucaklayan Belediyecilik anlayışıyla, dürüst bir kadroyla siz mandıra’mın güzel insanlarıyla hep birlikte başaracağız.
1- Bizim dönemimizde yenilenen su şebekesine ilave olarak,  ayaklı su deposu yapılarak halkımız içilebilir temiz suya kavuşturulacaktır. Bölgenin en pahalı su ücretinin uygulandığı beldemizde bu pahalı suyu maliyetler çerçevesinde dar gelirli vatandaşımızın ödeyebileceği uygun bir ücret durumuna getirerek, mağduriyetleri kaldıracağız.
2- Okullarımızda yıkım kararı alınan binalar yıkılarak yapımı sağlanacak, öğrencilerimiz ve veliler bu durumdan kurtarılacaktır. Öğretmen ihtiyacı giderilerek eğitimde kalite arttırılacaktır. Öncelikle önem verdiğimiz okullarımızın sorun ve ihtiyaçlarını çözen bir belediye olacağız. Çalışan hanımlarımızın talebi doğrultusunda kreş açılacaktır. Ana Sınıfı öğrencilerinin ulaşım sorunu çözülecektir.
3- Beldemizin uygun yerine Kütüphane yapılacaktır.
4- Yardıma muhtaç insanlarımızın derdi ve sıkıntısını paylaşarak Belediye bünyesinde bir Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu oluşturulacaktır bu durumdaki vatandaşlarımız mutlaka bu fondan yararlanacaklardır.
5- Yollarımızın yapımında yarım kalan kilit parke taşının döşenmesine devam edilecek, beldemizde evlere giden çamurlu yol kalmayacaktır. Tüm tarla yollarımızda çiftçilerimizin sorun yaşamaması, kullanıma açık olması için çalışma yapılacaktır.
6- Ana Cadde olan Atatürk Caddesi boyunca, Paşa Mahallesi güzergâhına doğru, dar olan yol bölümleri sorun olmakta, kaldırımlar bazı esnaf tarafından kullanılmakta, yaya tarafından ise şikâyet edilmektedir. Bu soruna çözüm getirmek amacıyla tüm esnafımızla toplantı yapılarak kabul gördüğü takdirde, caddenin uygun yerleri trafiğe kapatılıp düzenleme yapılarak (örneğin; Babaeski’de kapatılan yol gibi esnaf masa, sandalyesini rahatça çıkarabilir) veya olmazsa başka alternatiflerle değerlendirilerek (örneğin; bazı saatlerde trafiğe kapanması, tek yön trafiğin akışı v.s)  esnafın ve halkımızın memnun olacağı hale getirilecektir.
7- Kültür Parkı’na, düzenleme kapsamında uygun yerlerine dükkânlar, Fıskiyeli Su Havuzu, Çocuk Oyun Alanı, halkımız ve gençlerimizle toplantı yapılarak uygun görülürse gençlerimiz için spor köşesi, oluşturulacak. Parkımız yeşillik ve çiçek içinde, çağımız standartlarına uygun, mutluluk ve huzur veren, örnek bir park haline getirilecektir.
8- Şamdani Mahallesi Parkı yeniden düzenlenip, Çay Ocağı, Oyun Alanı ile birlikte halkımıza hizmete açılacaktır.
9- Beldemizin gerekli yerlerinde Çocuk Oyun Alanları çoğaltılacaktır.
 Beldemizde uygun bir yere Piknik Alanı düzenlemesi yapılacaktır.
10-  İhtiyaç doğrultusunda beldemizin dört mahallesine (Kadın-Erkek) Umumi Tuvaletler yapılacaktır.
11- Ev kadınlarımızın ürettikleri el becerileri gibi ürünleri daha iyi değerlendirmek için, çevre ve İstanbul odaklı pazar oluşturularak maddi olarak kazanımları sağlanacaktır.                 
12- Sosyal ve Kültürel aktivitelere yönelik faaliyetler, çeşitli konuları içeren Mesleki ve Eğitim Seminerleri, Paneller düzenlenecektir.
13- Spor Tesisimizin geliştirilerek diğer spor dallarına yönelik düzenleme kapsamında, çocuklarımız ve gençlerimiz için yüzme havuzu, gençler arasında bazı spor dallarında yarışmalar, turnuvalar düzenleyip diğer spor dallarına da yönelerek gelişmesi için, talepleri ve yetenekleri doğrultusunda, işbirliği içinde çalışmalar yapılacaktır.
14- Düğün Salonu, güreşçilerimiz ve sporcularımız için Kapalı Salon yapılacaktır.
15- Geleneksel Ata Sporumuz olan Yağlı Güreş Şenliklerimiz Büyükmandıra’nın şanına yakışır hale getirilecek, ününe ün katacaktır.
16- Sosyal Konut ve Küçük Sanayi Sitesi yapılacaktır. Bağlık Mevkii’nin gelişmesi sağlanacak, ihtiyaç sahipleri için önceki dönem yapıldığı gibi arsa ihaleye çıkarılacaktır. 
17- 1962 yılında İller Bankası tarafından yapılmış ancak yıllarca ihmal edilerek revize edilmemiş imar planı, bizim dönemimizde (1999-2004) oy birliği ile alınan meclis kararı ile revizyona kadastral ve bilgisayar destekli olması zaruretiyle başlatılmıştır ve hibe yoluyla İller Bankası tarafından yapılan plan, bitme aşamasında iken (2004-2009) Yerel Seçimi Dönemi’nde iptal edilmiştir. (2004-2014) bizden sonraki yönetim başka özel mimarlık firması tarafından tekrar ücret karşılığı yaptırmış ve bazı tadilatlar bu dönemde devam etmektedir, bundan doğan sorunların çözülmesi için 1962 Yılı Planıyla karşılaştırmalı, sokak sokak, mahalle mahalle Şehir Plancısı ve Mimar eşliğinde açıklamalı şekilde, halkımızla birlikte toplantı yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi sağlanacaktır.                                                                                     
18- Bağlık Mevkii kenarı, yol boyunca ihtiyaç duyulan yerlere, Enerji Hattı’nın çekilmesi sağlanacaktır.
19- Bilindiği üzere Beldemizin geçim kaynağı genel olarak, Tarım ve Hayvancılık’tır. Fakat her geçen gün tükenir hale gelmektedir. Çiftçimize Tarım Projeleri kapsamında; Örtü Altı Tarım, Seracılık, Çiçekçilik, Baharat Sektörü’nde kullanılan muhtelif bitkiler, Tıp ve Kozmatik Sanayii’nde kullanılan bazı bitkilerin ekimini sağlayarak, buğdaygiller ekimine alternatif olarak daha az miktarda tarlada, daha fazla kazanç elde ederek gelirini arttırıcı şekilde İl, İlçe Tarım Müdürlükleri ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde, projelerde desteklenecek, bununla ilgili Halk Eğitimle işbirliği ile eğitimi sağlanacaktır.
20- Hayvancılık ve Et Sektörü’nde faaliyet gösteren yatırımcıları Beldemize yönlendirerek Et Entegre Tesisi kurulması, çoğu hayvancılıkla geçinen belde insanımızın ihtiyacı olan mezbahanın kurulması sağlanacaktır.
21-  Bölgemizin son derece uygun olan arazisinde, At Yetiştiriciliği’ni geliştirmek, At Binme ve Atçılık Tesisleri’nin beldemize yapımı, ilgili kurumlarla işbirliği çerçevesinde sağlanacaktır.
22- Mevcut Pazaryeri’ne yapılması gereken halk ve esnafın isteği doğrultusunda ilaveler, hizmetlerimiz arasındadır.                                                    
23- Bizim Başkanlık dönemimizde planlama aşamasında olan Çıkırıkçı Barajı faaliyetinde su depolamada yapılarak beldemiz arazisini de sulama imkanı olmaktadır. Çıkırıkçı Barajı büyük bir projedir. Çorlu İlçesi’ndeki sanayinin toprak altı sularının çekilmesinden doğan zaruri ihtiyacın hasıl olması, Ergene ve Meriç Nehri’nin taşmasıyla taşkın alanlar oluşumunun önlenmesi gibi nedenlerle çorlu’ya bu barajdan su verilmesi, Ergene ve Meriç Nehri’nin taşmasıyla taşkın alanların muhtelif yerlerde depolanması, toplanması gibi çalışmadır bu vesileyle de Kurudere açılacak, seddeler yapılacak, taşkın önlenecektir. Devlet Su İşleri’nin bu büyük çalışmasından dolayı bölgemiz de yararlanacaktır. DSİ makineleri çalışırken bölgemiz tarlalarında dere ve savaklara, taşkın alana iyileştirici gerekli çalışmalar tarafımızdan kurum işbirliği ile sağlanacaktır.
24- Sağlıkla ilgili özellikle diyabet hastaları için sağlık kurumları ile işbirliği içinde sağlık taramaları ve çalışmalar yapılacaktır.
25- Bizim dönemimizde meclis kararı alındığı halde daha sonraki dönemde yapılmayan Köpek Barınağı yapılacaktır.
26- Büyükbaş hayvanlarımızın temiz su içebilmesi için ihtiyaç duyulan yerlere Sulama Kanaletleri ilaveten konulacaktır.
27- Camilerimize bakım, onarım ve gerekli çevre düzenlemeleri yapılacaktır.
28- Mezarlıklarımıza yol, bakım ve düzenleme çalışmaları yapılacaktır.
29- Tarihi ve dini mekânlara her yıl turlar düzenlenecektir.
* İLKEMİZ;
Türküm, doğruyum, çalışkanım. Sevgiyle, saygıyla halkım için varım.
* HEDEFİMİZ;
Ekip çalışması içinde bütünleşmeyi sağlamak. “DÜRÜST VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK”te halk katılımını sağlamak. Çiftçisi, işçisi, esnafı, genci, yaşlısı, engellisi ile el ele, omuz omuza,  doğal ve kültürel değerleri korunmuş, sağlıklı, huzurlu, mutlu, gelecek nesillere onurla, çağdaşlıkta “ÖRNEK BİR BÜYÜKMANDIRA” bırakmaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!
Belediye hizmetlerinde sınır yoktur. İhtiyaç duyulan, yapılması gereken her hizmet bizim görev anlayışımızdır.    Büyükmandıra’nın güzel insanlarını duyarlılığa davet ediyorum. Hizmet için oy versinler. Hizmet edecek olana oy versinler. Çünkü Büyükmandıra’nın kaybedecek zamanı yok. Ben yarım kalan hizmetlerimi tamamlamak ve yeni projelerimi hayata geçirerek halkıma gönüllü hizmete talibim. Söz Büyükmandıra halkının. Hak ettikleri hizmeti almak için halkımızın desteğini bekliyorum. YETKİ VERMEK SİZDEN, HİZMET ETMEK BİZDEN. Hepinize Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.” (Faruk Ceylan-Erdoğan Şhdir)