“Kitap okumak bir insanın tarihin derinliklerine yolculuk yapmasıdır”

“Kitap okumak bir insanın tarihin derinliklerine yolculuk yapmasıdır”

“Kitap okumak bir insanın tarihin derinliklerine yolculuk yapmasıdır”

“Kitap okumak bir insanın tarihin derinliklerine yolculuk yapmasıdır”

“Kitap okumak bir insanın tarihin derinliklerine yolculuk yapmasıdır”
01 Nisan 2011 - 09:42

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire
Başkanlığı tarafından 28 Mart- 03 Nisan 2011 ’47. Kütüphaneler Haftası’
olması dolayısıyla 31 Mart 2011 Perşembe günü Kırklareli Üniversitesi
Kavaklı Yerleşkesi’nde bulunan kütüphane salonunda yapılan etkinliklerle
kutlandı.


HABER MERKEZİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Güzel, okumanın kişisel gelişim sağlayan önemli etkenlerden biri olduğu söyledi.
İnsanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştireceğini ifade eden Güzel;
“Kitap okumak insana bilgi ve birikim kazandırır, sözcük dağarcığını arttırır ve insanın kişisel gelişimini sağlayan sen önemli etkenlerden biridir. Kitaplar sayesinde tabiri caizse uçan halıya biner bilmediğimiz dünyalara, diyarlara yolculuk ederiz. Yeni arkadaşlıklar kurar, hüzünlerimizi ve neşemizi yeni arkadaşlarla paylaşır, hiç tanımadığımız evlere misafir oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübe ile inşa ederiz” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise Türk toplumunun bazı gerçekleri olduğunu getirterek kitap okumayı, kitapla dost olmak konusunda bir açık olduğunu belirterek; “Üniversitemizin kütüphanesine 7 bin kitap bağışlayan Merhum Şaban Deniz’in anısına burada toplandık. Bizim için hakikaten çok sevindiricidir. İlk geldiğimde kütüphanemizin halini gördüm, gözlemledim tam bir mezbelelik halindeydi. Üniversitemizin yeni kampüsü yapılan kadar merkez kampüsü olarak kavaklıyı değerlendirmek durundaydık ve o nedenle de yola buradan başladık. Kütüphane önemli ihtiyaçlardan birisiydi. Diğer taraftan da diğer birimleri ele alarak yaptık. Dolayısıyla üniversite kitapsız olmaz. Türk toplumunun bazı gerçekleri var. Kitapla maalesef arzulanandan çok daha uzun bir mesafe var. Bu mesafeyi kapatmamız gerekiyor. Kitap okumayı da kitapla dost olmak konusunda bizim bir açığımız bir eksiğimiz var. Millet olarak büyük bir sıkıntımızdır bu. Üniversite olarak biz bu eksikliği iyi görmeliyiz ve öncelikle biz kapatmalıyız. Üniversitede kitapla okuyan arasındaki ilişki çok daha kuvvetli olmalı diye düşünüyorum. Onun için kitaplara kolay ulaşma ve okumak isteyen öğrencilere olanak sunma konusunda hiçbir eksikliğin olmadığını düşünüyorum. Yeni gelişen bir üniversite için bu kütüphane mütevazidir. Ve doğrusu belki bizim arzuladığımız ölçülerde değil ama yeni kurulan üniversite mazisini düşündüğümüzde de ona gör çok iyi konumdadır. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kitap okumak bir insanın tarihin derinliklerine yolculuk yapmasıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 2010 yılı içinde en fazla yaklaşık 7 bin kitap bağışında bulunan merhum Şaban Deniz’in kız kardeşi Fatma Deniz Kaya’ya Üniversite amblamli bardak, tükenmez kalem, anahtarlık ve plaket verildi.
Ayrıca Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin arasında Üniversite Kütüphanesi’nden en çok yararlanan örnek okuyuculara ödülleri dağıtıldı.
Değirmencik Köyü İlköğretim Okulu Öğrencilerine kitap hediye edilmesinin ardından program sona erdi. (ue)