“Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık”

“Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık”

“Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık”

“Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık”

“Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık”
09 Kasım 2009 - 10:12

* Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) Kırklareli İl Temsilciliği tarafından Kırklareli’ndeki tarihi eserlere sahip çıkılması amacıyla “Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık” Kampanyası düzenlenecek.

HABER MERKEZİ
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) Kırklareli İl Temsilciliği tarafından Kırklareli’ndeki tarihi eserlere sahip çıkılması amacıyla “Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık” Kampanyası düzenlenecek. Yapılacak çalışmalar kapsamında başta Kırklareli Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı olmak üzere oluşturulacak Sivil Toplum Platformu tarafından ziyaret edilerek Kırklareli’nin tarihi yapılarının yine Kırklareli halkına kazandırılması için çalışmalar başlatılacak.
Yapılacak olan bu çalışmalar kapsamında; BASK Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Çidem, Bağımsız Sağlık-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Demirel ve Bağımsız Eğitim-Sen İl Temsilcisi Hakan Tıraşçı, Kırklareli merkez ilçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Seyfioğlu Tabyaları’nı gezdiler. Açıklamada bulunan BASK İl Temsilcisi Göksal Çidem, bu tabyaların bulunduğu alanı Edirne’deki Şükrüpaşa Anıtı ve Balkan Müzesi gibi hale getirmek için çalışma başlattıklarını belirterek şunları kaydettiler:
“Kırklareli’mizde bir çok tarihi eserimiz ne yazık ki göz göre göre yok olmaktadır. Bu tarihi mekanlarımızın restore edilerek, yerli ve yabancı turistler ile ilimizde yaşayan vatandaşlarımız için güzel bir mekan haline getirmek istiyoruz. Edirne’deki Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesi’ni herkes biliyor ve yılda binlerce kişi ziyaret ediyor. İlimizde de Seyfioğlu Tabyalarının bulunduğu bu alanın aynı Edirne’deki gibi olmasını istiyoruz.
Bunun içinde BASK İl Temsilciliği olarak “Kırklareli Uyuma, Tarihine Sahip Çık” Kampanyası’nı başlatacağız. Bunun içinde tüm sivil toplum örgütleri ile, kurumlarımız ile temas içerisinde olarak oluşturacağımız Sivil Toplum Platformu ile başta Kırklareli Valimiz olmak üzere, Garnizon Komutanlığımızı, Belediye Başkanlığımızı, Siyasi partilerimizi ziyaret ederek yapmayı düşündüklerimiz hakkında bilgi alışverişinde bulunacağız.
Kırklareli merkezine 3 Km. mesafede, şehrin  kuzey- doğusunda, Kırklareli-Bulgaristan yolunun sağ tarafında bulunur. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşından hemen önce Milâdi 1877 ( Hicri 1293) yılında savunma amaçlı yapılmıştır. İç duvarlar kesme muntazam köfeki  taştan, üzerleri toprak yığma ve havalandırma bacaları bulunmaktadır. Cephesi Kuzey (Bulgaristan) istikametinde olup ters U  planında ve etrafı hendeklerle çevrilidir.
93 Harbi olarak bilinen 1877–78 Osmanlı Rus Savaşı, Balkan Savaşları, Cihan Harbi, Kurtuluş Savaşı geçirmiş Trakya halkının bu tarihi yapıyı koruması gerekiyor. Ancak şu anda tabyaların hali içler acısı. Tüm demir aksamları ile etrafını çevreleyen teller sökülerek alınmış. Korumasız bir şekilde içerisinde hayvanlar geziyor. Bunun yanında burası tam anlamı ile bir içki mekanı haline gelmiş. Biz bu tarihi alanın bir an evvel hak ettiği değere kavuşturulması için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Tüm Kırklareli halkından da yapacağımız çalışmalara destek olmalarını bekliyoruz” (s)